Van gemiddeld tot uitstekend: de geheime formule van Google om je cv te laten opvallen

Nieuws

Ben je werkloos? Wil je van baan veranderen? In beide gevallen wilt u weten hoe u een goed CV. Als je gebeld wilt worden en het langverwachte sollicitatiegesprek wilt krijgen, moet je de aandacht trekken met je CV. En om dit te doen heeft een HR-expert, die het grootste deel van haar professionele carrière bij technologiebedrijven als Google of Linkedin heeft doorgebracht, de formule onthuld, zodat ze van u willen blijven horen.

Deze expert, die je op Instagram kunt kennen als 'Adri.zip', heeft dat onderkend: Deze informatie “wordt meestal betaald”, een methode die sterk wordt aanbevolen door Google en die echt een verschil maakt. Waar gaat het over? Er is een grote fout die de meeste kandidaten maken, namelijk het beschrijven van de functies van hun functie, maar zonder gebruik te maken van statistieken om hun impact te kwantificeren.

Om dit te voorkomen, voert u de formule van de techgigant: “Bereik (x), gemeten door (Y), doe (Z)”. Zeker, toen je het las, begreep je er niets van, maar het is eigenlijk heel eenvoudig in praktijk te brengen: “X” zou de prestatie zelf zijn, die je moet beschrijven met behulp van actiewerkwoorden (we raden je aan die van de Harvard University te gebruiken) , “Y” is de kwantitatieve meting van de prestatie en “Z” de acties die u heeft ondernomen om deze te bereiken.

Praktisch voorbeeld van de Google-formule

'Adri.zip' presenteert een praktijkvoorbeeld waarmee de formule van Google perfect wordt begrepen. “Stel je voor dat je een verkoper bent en in de verkoop werkt. Een typisch CV zou zeggen: “verantwoordelijk voor het genereren van nieuwe klanten.” In plaats daarvan is het veel interessanter om te zeggen: “Ik heb een toename van 20% in de acquisitie van nieuwe klanten bereikt door een adviserende verkoopstrategie te implementeren.”

Het idee, zoals deze expert onthult, Er wordt niet gezegd waarom ze je hebben ingehuurd, maar omdat het de moeite waard was.. Het is voor bedrijven veel nuttiger en aantrekkelijker om te zien wat je hebt bereikt dan simpelweg de functies te lezen die ze je hebben toevertrouwd, waar ze echt niets aan hebben als je niet optelt hoe je in elk ervan hebt gepresteerd.

Houd er ook rekening mee dat u bij het gebruik van de formule beknopt bent. Dit kan u helpen cijfers en percentages te gebruiken die de impact van uw prestaties weergeven. Wat betreft waar in het cv je alles wat je als professional hebt bereikt moet uitwerken, kun je dit het beste doen in het gedeelte over je ervaring.

In die zin is het belangrijk om te waarschuwen dat professionele prestaties niet mogen worden gecombineerd met academische of persoonlijke prestaties. Als je deze laatste twee onder de aandacht wilt brengen, omdat je ze relevant vindt voor de functie waarop je solliciteert, maak dan een apart onderdeel aan. Het zijn kleine trucjes die je dichter bij het vinden van een baan brengen.