Uw vertrekmail schrijven tijdens zwangerschapsverlof: 2 voorbeelden

Vooruitgang op het werk

Hoe kondig je je zwangerschapsverlof aan aan je collega’s?

Heb je onze voorbeeldbrief gebruikt voor een zwangerschapsverlofaanvraag? Maak dus gebruik van onze voorbeelden van e-mails voor uw vertrek met zwangerschapsverlof… Dit soort berichten is belangrijk voor collega’s. Dit is niet alleen een professionele plicht, zodat uw medewerkers niet vast komen te zitten in uw afwezigheid, maar ze willen u misschien ook hun eigen bericht sturen voordat u een van de meest intense momenten van uw leven beleeft. . En juist om hen in staat te stellen hun afspraken te maken, is het in uw belang om een ​​beetje te anticiperen. Een bericht een week voor uw vertrek lijkt redelijk, maar de relevantie van het geschikte moment voor deze aankondiging blijft natuurlijk ter beoordeling. Wanneer u dit bericht aan uw collega’s schrijft, moet u weten dat er een aantal vereisten zijn die u moet respecteren. U moet de datum van uw laatste dag van aanwezigheid en die van uw terugkeer specificeren. Vermeld ook dat je gedurende deze hele periode je e-mails niet zult lezen. Onthoud tot slot dat dit zwangerschapsverlofbericht ook bedoeld is om uw collega’s te informeren over de identiteit van de persoon (en hun contactgegevens) die het van u zal overnemen tijdens uw afwezigheid.

Voorbeelden van e-mails om u te informeren over uw vertrek wegens zwangerschapsverlof

We bieden twee voorbeelden van vertrekpost tijdens zwangerschapsverlof. Als de tweede vrij origineel is, is deze toch vrij klassiek:

“Beste collega’s,

Bij deze kondig ik aan dat ik met zwangerschapsverlof ga [date de départ]en dit tot [date de retour]. Gedurende deze hele periode kan ik geen kennis nemen van uw verzoeken. Ik zou je ook willen vragen om dichterbij te komen [nom du remplaçant] wie zorgt voor de tussentijdse afwezigheid tijdens mijn afwezigheid en met wie je telefonisch te bereiken bent [tél.] of per e-mail [adresse e-mail].”

“Beste collega’s,

Je hebt mijn buik de afgelopen weken vast een bepaalde dimensie zien aannemen. Het is tijd om de twijfel weg te nemen. Nee, ik heb de verspreiding niet misbruikt. Ja, ik sta op het punt het meest pijnlijk mooie moment van mijn bestaan ​​te beleven. Dus reken niet op mij tussen de [date de départ] en de [date de retour] om te lezen, laat staan ​​om op uw e-mails te reageren. Misschien wint u bij de uitwisseling met [nom du remplaçant] die zichzelf zo vriendelijk opofferde om tijdens mijn afwezigheid de minimale service van mijn dossiers te verzekeren. Geniet van deze paar maanden zonder mij. Ik zal proberen hetzelfde te doen. En trouwens, het leven van een thuisblijvende moeder, heel weinig voor mij. Dus het is niet nodig om mijn positie te begeren, hè!

Voorbeelden van verzuimmeldingen wegens zwangerschapsverlof

Voor uw medewerkers, partners of klanten is het ook aan te raden om een ​​automatische afwezigheidsmelding te geven. Twee voorbeelden om inspiratie op te doen:

“Hallo,

Ik ben momenteel met zwangerschapsverlof tot [date de retour]. Ik zal je bericht niet lezen tot ik terug ben. In geval van nood nodig ik je uit om contact op te nemen met mijn vervanger [nom du remplaçant] naar het volgende adres: [adresse e-mail du remplaçant].

Met vriendelijke groeten,”

“Hallo,

Dit is een automatisch bericht. Ik ben momenteel met zwangerschapsverlof. Je hebt twee oplossingen: wacht tot ik terug ben [ ] of dien uw verzoek in bij mijn vervanger [nom du remplaçant] naar het volgende adres: [adresse e-mail du remplaçant].

Met vriendelijke groeten,”