Unieke vaardigheden voor cv’s om de aandacht te trekken

Vooruitgang op het werk

Je beschikt over onderscheidende en indrukwekkende vaardigheden waarmee je je onderscheidt van andere kandidaten, waardoor jij het beste geschikt bent voor een nieuwe rol. Maar hoe kunt u uw uitzonderlijke capaciteiten effectief onder de aandacht brengen en de aandacht van recruiters trekken?

Als je klaar bent om een ​​carrièrestap te maken, is het tijd om je cv af te stoffen. En wanneer u uw nieuwste professionele ervaring toevoegt, moet u ook uw aangeboren talenten en speciale vaardigheden benadrukken; deze eigenschappen maken uw sollicitatie spannend en gedenkwaardig.

Natuurlijk kan het maken van een overtuigend CV een uitdaging zijn. Er staat veel op het spel en cv’s volgen een vrij strikt format, wat betekent dat je niet veel creatieve (of ruimtelijke) speelruimte hebt.

Het beslissen over de juiste unieke vaardigheden voor je cv kan het succes van een sollicitatie maken of breken. Ga zitten, klap uw laptop open en grijp deze kans om op te vallen op de arbeidsmarkt.

13 voorbeelden van vaardigheden voor cv’s die de aandacht van recruiters trekken

De beste vaardigheden om op een cv te zetten, zijn de vaardigheden die jou het beste beschrijven. Verleg de waarheid niet – zorg ervoor dat beschrijvingen accuraat zijn. Maar wees niet verlegen om te laten zien wat jou onverslaanbaar maakt voor de rol.

Als u moeite heeft met brainstormen, kunnen wij u helpen. Bekijk deze 13 opvallende harde en zachte vaardigheden:

Moeilijke vaardigheden

Harde vaardigheden zijn aangeleerde vaardigheden, vaak technisch of creatief. Dit zijn belangrijke vaardigheden om op een cv te zetten, omdat ze aantonen hoe goed u in staat zult zijn om aan de gedetailleerde, dagelijkse verwachtingen van een functie te voldoen en deze te overtreffen.

Als je solliciteert naar een UX-functie en over grafische ontwerpvaardigheden beschikt, kun je door dit stukje aan je cv toe te voegen tips krijgen van een rekruteringsmanager en hem vertellen dat je een scherp visueel oog voor de rol zou hebben. Op dezelfde manier wordt sterke bewerkingsvaardigheden benadrukt voor a marketing baan kan een pluspunt zijn, omdat je waarschijnlijk een pittige kopie moet maken.

Hier zijn een paar essentiële harde vaardigheden die u kunt overwegen om toe te voegen aan uw cv:

 1. Schrijven: De meeste rollen, vooral die waarbij interactie met de klant betrokken is, vereisen uitstekende schrijfvaardigheden. Of je nu perfecte e-mails voor klanten wilt schrijven of korte teksten voor sociale media wilt genereren, een goed begrip van stijl en grammatica is het waard om in je cv te benadrukken.

  Als u solliciteert naar een schrijffunctie, zoals het genereren van SEO-inhoud, is het adverteren van uw vaardigheden op dit gebied een must. Vermeld het type inhoud dat u heeft gegenereerd, de publicaties of bedrijven waarmee u hebt samengewerkt en alle relevante statistieken die het succes van de inhoud aantonen.

 2. Project management: Hoewel het duidelijk is dat een projectmanager deze vaardigheid moet benadrukken, is elke persoon die solliciteert naar een leiderschap of technische rol moet dit punt op hun cv vermelden.

  Neem een ​​softwareontwikkelaar: die besteedt wellicht het grootste deel van zijn tijd aan coderen, maar doet er waarschijnlijk ook aan mee Behendige sprintjes of soortgelijke projectmanagementstructuren. En praktische kennis van projectmanagementmethodologieën is een CV-booster in verschillende industrieën en niches.

 3. Gegevensanalyse: Aspirant-data-analisten moeten technische vaardigheden specificeren. (Je zou ze zelfs in een spreadsheet kunnen vermelden.) Zorg ervoor dat je zoekbrowservriendelijke termen gebruikt die aansluiten bij de termen die wervingsmanagers zoeken voor data-analyserollen, zoals SQL, datamodellering en business intelligence.

 4. Grafisch ontwerp: Iedereen met een ontwerpgerichte carrière – inclusief marketeers, makers van inhoud en ontwikkelaars – zou grafische ontwerpvaardigheden moeten benadrukken. Als u solliciteert naar een op ontwerp gebaseerde rol, kunt u specifieker worden en unieke kennis of kwalificaties noemen, zoals de specifieke toepassingen waarin u bedreven bent.

 5. Taalvaardigheid: In het tijdperk van werken op afstand zijn taalvaardigheden een pluspunt – en soms een must. Veel technologiebedrijven hebben bijvoorbeeld interculturele teams. Als u een tweede taal spreekt die een beter begrip tussen u en uw collega’s in een ander deel van de wereld bevordert, wordt u een veelzijdigere, empathische kandidaat.

vrouw-in gesprek-met-collega-aan-bureau-unieke-vaardigheden-op-cv

Zachte vaardigheden

Zachte vaardigheden iemands karakter bepalen. Sommige sociaal georiënteerde vaardigheden zijn inherent, maar andere verzamel of perfectioneer je in je professionele en persoonlijke relaties. Iedereen communiceert, maar het kost moeite om een ​​deskundige luisteraar te worden of er goed in te worden spreken in het openbaar.

Niet iedereen heeft dezelfde zachte vaardigheden – dat is wat hen onderscheidt als speciale vaardigheden voor je cv’s. Sommige mensen zijn geboren leiders, terwijl anderen de voorkeur geven aan samenwerking in teamverband. Bij de meeste bedrijven is er ruimte voor ieders soft skills, en veel recruiters (93% van hen om precies te zijn) willen deze graag zien.

Hier zijn een paar veelgevraagde soft skills die de moeite waard zijn om op je cv te vermelden:

 1. Communicatie: Ben jij uitstekend in actief luisteren? Heeft u het geduld om moeilijke gesprekken te faciliteren? Beschrijf kort wat uniek is aan uw persoonlijkheid interpersoonlijke vaardigheden in plaats van simpelweg te stellen dat communicatie een sterk punt is.

 2. Probleemoplossing: Conflicten en obstakels zijn onvermijdelijk op elke werkplek. Kritisch kunnen nadenken over problemen, mogelijke oplossingen kunnen bedenken en de juiste route voorwaarts kunnen kiezen, is een waardevolle vaardigheid. Als u de vaardigheid benadrukt, betekent dit dat u met een helder hoofd een wegversperring tegemoet kunt treden, en dat is wat werkgevers graag willen horen.

 3. Leiderschap: Iedereen op een werkplek kan dat wees een leider, ongeacht hun positie of anciënniteit. Een teamlid dat opstapt omdat hij specifieke kennis heeft die een project kan helpen, is een leider. Een relatief nieuwe medewerker die een nog nieuwere de kneepjes van het vak laat zien, is ook een leider. Door deze zachte vaardigheid op te sommen, weet een recruiter dat u anderen kunt motiveren, begeleiden en ondersteunen.

  collega's-die-iets-bespreken tijdens-vergadering-met-manager-unieke-vaardigheden-op-cv

  Benadruk deze vaardigheid en laat de werkervaring op je afkomen cv doe de rest. Misschien is een van de punten onder uw laatste baan dat u “een team van vijf ontwikkelaars leidde om een ​​app-ontwikkelingsproject succesvol af te ronden” of “het initiatief nam om een ​​innovatieve planningsmethode te introduceren.” Deze anekdotes demonstreren leiderschap en ondersteunen uw vaardighedensectie.

 4. Tijdsbeheer: Deze topvaardigheid voor cv’s is belangrijk omdat vrijwel alle werknemers deze moeten bezitten. Of u nu een project voor een team coördineert of ervoor zorgt dat u uw taken op tijd afrondt, u moet dat doen werk prioriteren en plannen en respecteer de verwachtingen van anderen om in een team te passen.

 5. Vermogen om in teamverband (en zelfstandig) te werken: Wervingsmanagers willen weten hoe u in het team past. Benadruk uw vermogen om samenwerken met anderen en initiatief nemen voor solowerk door specifieke en relevante vaardigheden op te sommen, zoals conflictoplossing en het vermogen om onderzoek uit te voeren.

 6. Aanpassingsvermogen: Op de werkplek moet je schakelen om aan veranderende projectlandschappen te voldoen en wegversperringen te omzeilen. Laat zien (niet vertellen) dat u daartoe in staat bent door verschillende unieke taken en projecten op te sommen waarbij u betrokken bent geweest. Pas de lijst aan de behoeften van de functie aan: als u bijvoorbeeld solliciteert op een ontwikkelingsbaan, voeg dan enkele van de meest kant-en-klare stukjes software toe waaraan u hebt gewerkt.

 7. Zelf motivatie: Laat wervingsmanagers zien aan wie u het initiatief neemt leren en groeien door uw vermogen tot zelfmotivatie te benadrukken. Noem een ​​specifieke gelegenheid waarbij je jezelf een nieuwe vaardigheid hebt aangeleerd, hebt gestreden om een ​​promotie of een nieuwe manier van werken hebt bedacht.

 8. Klanten service vaardigheden: Het omgaan met klanten is een communicatieve vaardigheid dat niet iedereen heeft – als je het hebt, pronk ermee. Iemand moet klantgericht werk afhandelen, dus als u uitblinkt in het uitleggen van concepten aan anderen, het verkopen van producten of diensten, of het goed vertegenwoordigen van een bedrijf, laat dit dan aan potentiële werkgevers weten.

Welke vaardigheden moet je op je cv zetten?

Jouw CV is een krachtig marketinginstrument. Gebruik het om uw unieke vaardigheden onder de aandacht te brengen en aan te sluiten bij de specifieke vereisten van elke baan waarop u solliciteert. Hoewel er geen one-size-fits-all aanpak bestaat voor het selecteren van de perfecte vaardigheden voor uw potentiële werkgever, volgen hier enkele tips om u te helpen toepassing opvallen:

 • Aanpassen voor de rol: Pas uw CV aan elke rol aan door de functiebeschrijving grondig te analyseren. Extraheer essentiële trefwoorden en zinsneden zoals ‘neemt initiatief’ of ‘kennis van InDesign’ en neem deze in dezelfde taal op in uw cv. Met deze aanpak kunnen recruiters snel de belangrijkste kwalificaties identificeren die aansluiten bij hun behoeften.

manager-die-naar-cv-op-computer-kijkt-en-aantekeningen-maakt-unieke-vaardigheden-op-cv

 • Vermijd buitensporige lijsten: Wees selectief en doelbewust met de vaardigheden die u gebruikt. Als u solliciteert naar een functie als geavanceerde ontwikkelaar, hoeft u geen basisvaardigheden, zoals het gebruik van Microsoft Office, te vermelden (recruiters gaan ervan uit dat u dit weet). Concentreer u op relevante troeven die een duidelijke waarde toevoegen aan de specifieke functie waarvoor u solliciteert.
 • Creëer een evenwichtig CV: Hoewel het belangrijk is om je CV aan te passen aan de functieomschrijving, moet je er wel voor zorgen dat deze opvalt. Zorg voor een evenwicht tussen het presenteren van de vaardigheden waar recruiters naar op zoek zijn en het benadrukken van wat jou speciaal maakt.
 • Vergroot je talenten: Overweeg om een ​​speciaal vaardighedengedeelte te maken waarin talen, softwarevaardigheid en andere vaardigheden worden vermeld die geen verdere uitwerking behoeven. Zorg er echter voor dat uw ervaringssectie ook uw talenten benadrukt met specifieke voorbeelden van professionele groei en succesvolle initiatieven.

Schrijf een CV die net zo uniek is als jij

Jij bent de enige persoon ter wereld met jouw mix van talenten, ervaring en vaardigheden. Een cv is uw kans om dit aan potentiële werkgevers te bewijzen.

Het kan vervelend werk zijn om je CV aan te passen aan elke functie waarop je solliciteert, maar het is de moeite waard. Uw CV kan uw eerste en enige kans zijn om uzelf aan een recruiter te presenteren. Zet je beste beentje voor en neem de meest impactvolle en unieke vaardigheden op in je cv.