25 unieke e-mailafmeldingen om een ​​goede indruk te maken

Vooruitgang op het werk

Iedereen wil dat een goede indruk maken. Voor velen is gedenkwaardig zijn een fundamentele menselijke behoefte die gedrag aanstuurt. Daarom steken mensen moeite in het ontwikkelen van een stevige handdruk, een sterke persoonlijke stijl of een overwinning gevoel voor humor.

Maar het moderne bestaan ​​betekent dat je vaak bent virtueel interacterenwaardoor het moeilijker wordt laat je stempel achter. E-mailketens, berichtenapps en sociale media daag je vermogen uit om gedenkwaardige menselijke verbindingen te creëren.

Een eenvoudige manier om online een positieve indruk te creëren, is door een unieke e-mailafmelding te doen. De sleutel om ervoor te zorgen dat uw boodschap een blijvende herinnering achterlaat, is door de afsluiting zo af te stemmen dat deze de lezer boeit, of dit nu een professioneel, informeel of vriendelijk publiek is.

Wat is een e-mailafmelding?

Een e-mailaftekening is de laatste verklaring van uw bericht. De officiële term is ‘afscheid’, van het Latijnse vale dicere, wat afscheid of afscheid betekent. Normaal gesproken gebruikt u deze aftekening als teken van respect of goede wensen voor de ontvanger.

Hier volgen enkele veelvoorkomende e-mailafmeldingen:

 • Al het beste
 • Hartelijke wensen
 • Proost
 • Hartelijke groeten

Deze generieke afsluitingen zullen u in elke situatie goed van pas komen. Maar om op te vallen en een gedenkwaardige e-mail te schrijven, moet u uw communicatie met meer persoonlijkheid en stijl accentueren.

Waarom zijn e-mailafmeldingen belangrijk?

Vergeleken met de hoofdtekst van uw e-mail lijkt de aftekening misschien onbeduidend, maar het is een essentieel onderdeel van de e-mailetiquette. Je afsluiting heeft invloed op de vraag of het publiek actie onderneemt of niet.

Een kantoormedewerker ontvangt gemiddeld 121 e-mails per dag. Dat is veel concurrentie. Een goede e-mailaftekening onderscheidt u van de massa en maakt een blijvende indruk op de lezer.

Uit een onderzoek van Boomerang uit 2017 bleek dat het afmelden met een dankbetuiging het responspercentage van een e-mail aanzienlijk verbetert. Een bedankbericht is een effectieve slotverklaring, vooral als u een e-mail schrijft in de hoop een specifiek resultaat te bereiken, bijvoorbeeld vervolgcorrespondentie met een recruiter of contact opnemen met een potentiële klant.

4 tips voor het afmelden van een e-mail

Leren hoe u een e-mail op een gedenkwaardige manier kunt beëindigen, is eenvoudig. Sign-offs volgen dezelfde basisstructuur en conventies, of het nu gaat om het schrijven van een kort briefje aan een vriend, jezelf voorstellen aan nieuwe collega’sof reageren op een afwijzing van een baan:

1. Structuur: Zorg ervoor dat uw aftekening geen typefouten bevat en grammaticaal correct is. Begin altijd met een hoofdletter en eindig met een komma, ongeacht of u een enkel woord of een zinsfragment gebruikt. En volg de aftekening met uw naam.

2. Toon: Zorg ervoor dat uw ondertekening overeenkomt met de toon van uw correspondentie en past bij uw situatie bedrijfscultuur, en weerspiegelt uw relatie met de ontvanger. Het zou lastig zijn om een ​​bericht aan uw zakenpartner te beëindigen met dezelfde e-mailafsluiting als een briefje aan uw beste vriend.

3. Informatie: Voeg na de ondertekening uw contactgegevens toe als dit uw eerste e-mailinteractie is, zoals uw volledige naam, functietitel en telefoonnummer. Hier is een voorbeeld:

Met vriendelijke groeten,

Lacey Bruin

Marketingdirecteur, Digital 4 U

123-456-7890

4. Creativiteit: Wees niet bang om dingen te veranderen. Het gebruik van dezelfde e-mailafmelding met vaste correspondenten kan ouderwets worden. In plaats daarvan doorloopt u vier tot vijf verschillende afmeldingen of past u de afsluiting aan, afhankelijk van de reden waarom u schrijft.

25 unieke e-mailafmeldingen

De beste e-mailafmeldingen weerspiegelen de aard van uw relatie met uw publiek en de ernst van uw correspondentie. Zakelijke correspondentie vereist een professionele e-mailafsluiting. Meer informele e-mails kunnen een ontspannen einde hebben, terwijl persoonlijke e-mails een eigenzinnige of grappige afronding kunnen hebben.

Formeel

Deze handtekeningen creëren een professionele en respectvolle toon voor zakelijke e-mails of berichten voor oudere generaties.

1. Groeten

Dit e-maileinde schept geen verwachtingen, waardoor het de perfecte multifunctionele aftekening is. Maar wees voorzichtig met hoe u het gebruikt. Het is niet de warmste afsluiting en kan uw lezer een verkeerde indruk geven.

2. Met vriendelijke groet

Een veilige keuze als u voor het eerst iemand in een professionele hoedanigheid een e-mail stuurt. Deze aftekening is vriendelijk maar niet al te vertrouwd.

3. Hartelijke groeten

Dit is perfect voor het verzenden van formele correspondentie met iemand die u goed kent, zoals een bedankbriefje aan uw grootouders of een professioneel referentieverzoek aan een voormalige baas of leraar.

4. Met vriendelijke groet

Het gebruik van een klassieke afsluiter is een geweldige manier om een ​​professionele e-mail te beëindigen, zoals een formele acceptatiebrief voor een baanaanbieding. Maar voor sommige doelgroepen kan het misschien saai lijken, dus denk na over de ontvanger voordat je het verzendt.

5. Beste wensen

Deze formele maar vriendelijke afsluiting is een geweldige manier om uw positiviteit en zorg voor de lezer te tonen.

6. Van harte

Dit is de beste keuze als u op zoek bent naar een formele e-mailaftekening. Het is zeer respectvol, waardoor het ideaal is als afsluiting van een inleidende boodschap.

7. Met respect

Dit is een standaardafsluiting voor een formele en professionele e-mail. Gebruik het wanneer u uw directe leidinggevende of het senior management aanspreekt.

zakenman-die-op-kantoor-werkt-met-laptop-en-telefoon-unieke-e-mail-afmeldingen

Emotioneel

U kunt een emotionele aftekening aan het einde van een persoonlijke of informele e-mail gebruiken om uw gevoelens of wensen voor de lezer te benadrukken.

8. Wees voorzichtig

Dit is een vriendelijke en gemoedelijke manier om een ​​semi-formele e-mail te beëindigen met mensen met wie u een relatie heeft.

9. Het was geweldig om met je samen te werken

Afscheid nemen van uw collega’s kan lastig zijn, dus gebruik een afschrift waaruit blijkt hoeveel u de tijd samen waardeert.

10. Veel succes

Als u een bericht van steun of aanmoediging verzendt, sluit dan uw e-mail af met de hoop op succes voor de lezer.

11. Ik hoop dat dit helpt

Gebruik dit aan het einde van een e-mail die informatie of hulp bevat.

Gratis

Het afsluiten van uw e-mail met een compliment is een geweldige manier om uw relatie met de lezer op te bouwen.

12. Ga zo door met het goede werk

Geef uw collega’s een schouderklopje om hen te laten weten dat u alles wat zij met deze afsluiting doen waardeert.

13. Altijd een plezier

Als u het leuk vindt om met iemand te corresponderen en samen te werken, laat hem dat dan weten door dit te benadrukken bij uw aanmelding.

14. Je bent een inspiratie

Zorg ervoor dat de goede sfeer blijft stromen met wat eerlijke en oprechte vleierij om uw e-mail af te sluiten.

15. Gefeliciteerd

Als de ontvanger een belangrijk doel heeft bereikt, laat hem dan weten dat u blij voor hem bent door hem te feliciteren.

Grappig

Als je bekend bent met het gevoel voor humor van je publiek en weet dat ze de grap zullen waarderen, voel je dan vrij om ze aan het lachen te maken.

16. Gefeliciteerd met het lezen van deze hele e-mail

Dit einde is ideaal voor lange e-mails en bedankt je lezer voor het feit dat hij bij je is gebleven.

17. Vrijwel van jou

Als het grootste deel van uw communicatie op afstand plaatsvindt, is deze aftekening een humoristische knipoog naar de tijd die u samen online doorbrengt.

18. Filmcitaten

Meld u af met enkele van de meest citeerbare zinnen uit uw favoriete klassieke films, zoals:

 • Hasta la vista, schatje (Terminator 2)
 • Leef lang en voorspoedig (Star Trek)
 • Moge de Force bij je zijn (Star Wars)
 • Wees uitstekend voor elkaar (Bill & Ted’s Excellent Adventure)
 • Ik zal hier zijn (ET, de buitenaardse)
 • Morgen is tenslotte weer een dag (Gone With the Wind)

19. Literaire citaten

Als films niet jouw ding zijn, probeer dan een van deze boekcitaten:

 • Tot ziens, en bedankt voor alle vissen. (Douglas Adams)
 • Heb iedereen lief, vertrouw er een paar, doe niemand kwaad. (William Shakespeare)
 • Het is nooit te laat om te zijn wat je had kunnen zijn. (George Eliot)
 • Adieu! Zorg voor jezelf; en, ik smeek je, schrijf! (Mary Shelley)
 • Ik dank u voor uw aandacht, en ik ben hier weg. Vrede uit. (Kurt Vonnegut)

20. Inside-grappen

Als je een grappige bijnaam hebt die je voor deze persoon gebruikt, of als je een veelvoorkomende grap hebt die hem of haar verbijstert, zorg er dan voor dat hij of zij gaat lachen door je e-mail te sluiten en deze te vermelden.

21. Emoticons

Hier is er een voor de millennials: voeg wat eigenzinnigheid toe aan je sing-off door een emoji of twee toe te voegen. Dit type afsluiting mag alleen worden gebruikt voor informele e-mails. Sommige mensen vinden emoticons in zakelijke communicatie misschien onprofessioneel, en emoji-betekenissen zijn niet universeel, waardoor je het risico loopt de lezer te beledigen of in verwarring te brengen.

22. GIF’s

Een favoriete Gen Z-e-mailaftekening is een geanimeerde GIF die uw afsluiting illustreert in plaats van een sms-bericht. Nogmaals: gebruik deze tactiek alleen voor persoonlijke e-mails, niet voor zakelijke of formele communicatie.vrouw-die-van-huis-op-computer-werkt-lachende-unieke-e-mail-ondertekeningen

vrouw-die-van-thuis-op-computer-lacht-unieke-e-mail-sign-offs-1

Verzoek om vervolg

Als u een bericht verzendt in de hoop op een reactie, bevat een goede e-mailaftekening een call-to-action die de ontvanger aanmoedigt om het gesprek voort te zetten.

23. Laat het me weten als je hierover wilt praten bij de koffie

Sommige interacties vereisen een menselijk tintje. Door deze aftekening weet de lezer dat u geïnteresseerd bent in een informele zakelijke bijeenkomst.

24. Aarzel niet om contact op te nemen als u vragen heeft

Zorg ervoor dat de ontvanger zich prettiger voelt om meer informatie te vragen door te laten zien dat u beschikbaar bent en bereid bent om vragen te beantwoorden.

25. Ik kijk ernaar uit om van je te horen

Dit is een solide tactiek om open communicatielijnen te bevorderen. Het is spraakzaam en enthousiast met precies de juiste hoeveelheid optimisme.

Breng uw boodschap naar huis

Het lijkt misschien onbelangrijk, maar hoe u een e-mail beëindigt, is van belang.

Samen met een verhelderende onderwerpregel en een stevig begin van uw brief, uw e-mails afwerken met flair getuigt van professionaliteit en respect voor uw publiek. En door een unieke e-mailaftekening te gebruiken, laat u zien dat u genoeg om uw bericht gaf. Het is je laatste kans om te laten zien wie je bent en hoe je over de lezer denkt, dus gebruik deze goed.

Eerlijk,

BeterUp