UGT wijst de ERE van Ford af en vraagt ​​dat er over wordt onderhandeld “onder dezelfde voorwaarden” als de vorige

Nieuws

Hij UGT Ford-vakbond heeft een volmondig “nee” gegeven tegen het voorstel van het management om een ​​arbeidsreglementdossier (ERE) uit te voeren dat 1.622 werknemers treft. Hij heeft het bedrijf gevraagd om te onderhandelen over een overeenkomst die ‘dezelfde voorwaarden garandeert als de vorige’. Dit was een ROOD mechanisme ERTE en een soortgelijk garantieplan.

Dit voorstel zal de hoofdpersoon zijn van de onderhandelingstafel die aanstaande maandag 17 juni zal plaatsvinden en die al de goedkeuring heeft van de Algemene Vergadering die aanstaande zaterdag in Valencia wordt gehouden. Verder over de salaris, wordt u gevraagd 90% van het bedrag te garanderen en de oproepen voor loopbaanontwikkelingsplannen zullen worden hervat.

Ze zullen ook de toezegging bestuderen om de commissie Observatory for Electrification samen te brengen om eventuele noodzakelijke maatregelen te analyseren.

De ERE treft 1.622 werknemers op een personeelsbestand van 4.800 mensen

Degenen die verantwoordelijk zijn voor Ford Almussafes Vorige week stelden ze een ERE voor die de banen van 1.622 van hun werknemers zou beïnvloeden, op een personeelsbestand van in totaal 4.800 mensen. Hiervan zouden bijna 1.000 worden geclassificeerd als objectieve ontslagen met voorkeur bij aanwerving in 2027.

Waarom op deze datum? Want dan zal de productie van het nieuwe multi-energievoertuig beginnen, waarvan er elk jaar ongeveer 300.000 exemplaren zullen worden gemaakt en die niet 100% elektrisch zullen zijn.

Zo wordt de werkgelegenheid gegarandeerd op het elektrische platform dat hiervoor gelanceerd moet worden.

“Een positieve oplossing voor iedereen”

De woordvoerder van UGT Ford, Carlos Faubel, zei in verklaringen aan EFE: optimistisch teken aangezien hij denkt dat we tijdens de bijeenkomst die ze maandag zullen hebben “een ander scenario zullen betreden, in de onderhandelingen en in de mogelijkheden om dit op een positieve manier voor iedereen op te lossen.”

Vandaag werd de ‘grootste vakbondsvergadering’ gehouden, waarin de wenselijkheid van vrijwillig vertrek werd besproken, omdat er mechanismen moesten worden ingevoerd die ‘werkgelegenheid, mensen en gezinnen beschermen’. Er is ook nadruk gelegd op de noodzaak van salarissupplementen.