Toulouse: luchtvaart trekt de arbeidsmarkt voor executives omhoog

Vooruitgang op het werk

Tussen juli 2017 en juni 2018 steeg het aantal vacatures voor leidinggevenden dat bij Pôle Emploi werd ingediend met 16%!

“De luchtvaart bevindt zich midden in een opstartfase, de productie versnelt. Dit trekt de hele supply chain. Daarom zoeken we onder meer productie- en supply chain-profielen, maar ook IT- en digitale experts op deze gebieden. Zonder de profielen in productie te vergeten “zegt Pierre Lacazedieu, senior directeur Michael Page.

Hamid Lanani kwalificeert: “Sommige functies vertonen geen grote volumes, maar blijven in trek vanwege een tekort aan vaardigheden, zoals IT-projectmanagers, legt uit dat Hamid Lanani Construction, dat zwaar heeft geleden onder de crisis, flink aantrekt. Met de verlengde wet Pinel is er goed zicht. Beleggers komen hier graag omdat het goedkoper is dan Parijs Waar Bordeaux bijvoorbeeld, en met deze migratiestroom zullen ze zeker huurders vinden. We registreren daarom sterke verzoeken van onze ontwikkelaarsklanten en bouwbedrijven, en dit op veel profielen », verzekert Emmanuel Arribat, regiomanager Hays in Toulouse.

Lees ook: Toulouse, de keuze om te investeren in vastgoed

Programmamanagers, grondexploitatiespecialisten, werfleiders, prijsstudie-ingenieurs, werfleiders… Er is plaats voor bijna iedereen, en deze trends zouden zich moeten voortzetten, aangezien “Enova Labège (voorheen Innopole), Toulouse Aerospace (voorheen Montaudran Aerospace), maar ook de De wijk Blagnac is de thuisbasis van veel technologiebedrijven. Ook in het noorden gebeurt er van alles met de bouw van het expositiecentrum “, somt Pierre Lacazedieu op. En natuurlijk zal het TESO-project (Toulouse EuroSudOuest), rond het station van Matabiau, met de Tour Occitanie ook wervingsprojecten en de oprichting van bedrijven ondersteunen.

Pluspunten: een grote stad ideaal gelegen

Toulouse heeft de voordelen die men zou verwachten van een grote stad: dynamisch cultureel leven, scholen en universiteiten, verschillende centra van activiteit, grote pleinen en aantrekkelijke esthetiek… Het heeft ook een ideale geografische ligging, een uur rijden van de zee of berg, en profiteert natuurlijk van een klimaat dat wedijvert met dat van de Côte d’Azur.

Nadelen: wanneer is de LGV beschikbaar?

“om alle grote Europese steden rechtstreeks te verbinden dankzij de derde luchthaven in Frankrijk. »

Lees ook >> Bordeaux: een dynamische executive arbeidsmarkt… maar dan verborgen!

Een ander nadeel: “Vandaag zijn er veel projecten gestart, zoals de verdubbeling van lijn A van de metro, een derde lijn die eraan komt en de verbreding van het stadscentrum, waardoor verzadiging kan worden vermeden. »