Bordeaux: een dynamische arbeidsmarkt voor executives… maar dan verborgen!

Vooruitgang op het werk

Over het algemeen is de Bordeaux-economie dynamisch en zijn er kansen voor leidinggevenden, maar “Het is een heel mooie stad in volle verandering die veel voordelen heeft, vooral sinds de komst van de LGV die het op twee uur van Parijs brengt, herinnert David Janvier eraan: er is geen echte mobiliteit en heel weinig natuurlijke vernieuwing in bedrijven, merkt op Christelle Sorbé.Ik volgde mijn man omdat hij de eerste was die een baan vond in Bordeaux, en ik dacht dat ik vrij gemakkelijk een baan zou vinden, omdat we altijd praten over uitzonderlijke kansen in Bordeaux, en we denken dat dat terecht is in alle sectoren. Toen ik aankwam en het proces met Pôle Emploi begon, vertelde mijn adviseur me zelfs direct dat ik hier nooit iets zou vinden op het gebied van marketing en communicatie! »

Ze eindigde vrij snel met het landen van interviews. De oplossingen: ga via verenigingen en netwerken om contacten te leggen, en eventueel, voor degenen die uit Parijs komen, lagere salarisverwachtingen.

Lees ook >> Naar je CV! Bijna 86.000 vacatures voor executives in beslag genomen in 2019

De stad is in zekere zin het slachtoffer van haar eigen succes: de TGV maakt het des te aantrekkelijker: “Het aantal nieuwkomers zorgt ook voor congestie op de ringweg. De overheid spant zich in om de infrastructuur aan deze toestroom van bevolking aan te passen, maar in de tussentijd moeten we onze zorgen geduldig dulden.