Technieken om tijdens het kerstdiner over je werk te praten

Vooruitgang op het werk

De situatie

Kerstdiners zouden bij wet verboden moeten worden. Niet vanwege de kalkoen, die ik niet zal overweldigen (ze heeft al haar hele leven de pijn gehad om een ​​kalkoen te zijn), maar vanwege de familiegesprekken die ermee gepaard gaan. Het Parlement moet naar mijn mening alle leuke aspecten van Kerstmis blijven toestaan ​​(showcases, cadeaupakketten, herhalingen van wat ze zijn geworden sinds afgelopen kerst “. Je neven vertellen snel over hun omscholing in interieurdecoratie en je broer behaalt een triomf van tien minuten met zijn avonturen als lijnpiloot. Dan is het jouw beurt.

“Ik zit nog steeds in dezelfde doos. Ik ben net gepromoveerd tot SIAPS System Project Manager. “Iemand gooit naar je:” in grote lijnen » de interface ontwikkelen tussen de ondersteunende teams van het operationeel beheer en de geïntegreerde beheersplatformen om een ​​commerciële cultuur van het type aanbestedende dienst / kwaliteitscertificeerder te implementeren, maar, u dringt erop aan, enkel intern. Kerk stilte. Niemand begreep er iets van. De gemeente kijkt je achterdochtig aan, alsof je een rare, doorschijnende vis bent die zijn dagen doorbrengt met het kauwen van stukjes zeewier om te doen alsof je bijdraagt ​​aan de voedselketen.

De sleutels om te ontsnappen

Het is niet nodig om een ​​existentiële crisis te beginnen. Kerstmis is hier zeker de perfecte tijd voor, maar je moet je kalmte bewaren. Vermijd ook zoveel mogelijk beledigingen naar uw familie te slingeren. Het is niet zijn schuld als je een onbetaalbaar beroep hebt.

Ik heb maar één advies: aangezien je beroep is wat het is, namelijk iets vormeloos en zwak onmisbaar, herzie je de spraak eromheen van boven naar beneden. Het zit allemaal in de aankleding. Bedenk dat commercials voor banken en verzekeringsmaatschappijen tegenwoordig tot de meest vermakelijke op de markt behoren. Vertel een groots verhaal. Laat mensen dromen. Het is noodzakelijk dat bij het verlaten van de tafel alle leden van uw familie, inclusief die smerige tante Octagon, de lucht vervloeken om niet het geluk te hebben SIAPS-systeemprojectmanagers te zijn.

Enkele woordenschattips:

ZEG NIETS MEER

ZEGGEN

“Elke maand belt de aandeelhouder mij, helemaal in paniek, om het verdict van de cijfers te horen”

Verpersoonlijken. Script. Leg emotie overal neer.

“Ik ben de Ban Ki-Moon van de doos. Een diplomatieke crisis? Ik kom aan met mijn koffers… »

Maak dingen populair. Actie ondernemen. Creëer mysterie.

“Ik zat opgescheept met een stel zemelen die op dwergkonijnen lijken”

Kleur, verdomme! En een beetje smerigheid, het zorgt ervoor dat je blijft plakken…

“Gisteren heb ik de huid gered van 4 collega’s die regelrecht de muur in gingen… »

Verhalen. Verhalen vertellen. Het simpele feit om te zeggen “Gisteren in de kantine heeft mijn collega Didier al zijn ratatouille gemorst. »

Gisteren heb ik geluncht met Arnaud Montebourg. »

Cool. Belonend. Onverifieerbaar.

Zie je ! Het is eigenlijk vrij eenvoudig om als gezin te schitteren. In ieder geval iets meer dan kerstavond verbieden…

Vind alle hilarische Chronicles of Benjamin Fabre