Spreken in het Engels: hoe ga je de uitdaging aan zonder (te veel) stress

Vooruitgang op het werk

Over de redenen voor je angst om in het Engels te spreken, bestaan ​​verschillende hypothesen naast elkaar: je hebt slechte herinneringen aan je mondelinge interventies in Engelse lessen op school en/of, in het bedrijf, spreekt iedereen vloeiend (of bijna, dat is tenminste wat je denkt) en daarom schaam je je. Wat de reden ook is, het is heel goed mogelijk om de stress die inherent is aan deze situatie te beheersen.

vloeiend is de beste manier om de aandacht te vestigen op het feit dat je niet goed Engels spreekt”, erkent Marie Stephenson, Engelse en directeur van Stephenson Coaching. Dus aan de slag zonder preambule. Om de aandacht af te leiden van je slechte niveau Engels (volgens jou), doe je meteen de Amerikaanse show. “Bereid een of twee mensen voor VS of Engels, weet dat ze dol zijn op het Franse accent. Dus ga, ga, ga. Als je aardig bent voor jezelf, zullen anderen ook aardig voor je zijn.

Lees ook : 5 tips voordat je in het openbaar gaat spreken

Maak korte en eenvoudige zinnen

Neem het tegenovergestelde van het beroemde “hoe langer het is, hoe beter het is”. Gebruik eenvoudige woordenschat en korte zinnen om te voorkomen dat u fouten toevoegt. “Als je in het openbaar in het Frans spreekt, heb je de neiging om indruk te maken op het publiek met grote ingewikkelde zinnen. In het Engels moet je het tegenovergestelde doen. : korte en krachtige zinnen”, dringt Marie Stephenson aan. “Je hoeft alleen maar een tekst van het Engels naar het Frans te vertalen om te beseffen dat je in het Engels sneller ter zake komt. Wees dus zo direct mogelijk als je spreekt”, stelt Christel Thomet voor.

En zeg dan tegen jezelf dat, net als in het Frans, niet altijd degenen die de taal het beste beheersen, uitblinken in spreken.

En jij, heb jij nog tips voor het spreken in het Engels? Deel ze met ons in de comments.

>>Raadpleeg de trainingen in het Engels op