Hij speelt zijn kandidatuur voor het schaken

Nieuws

De context

Op 23-jarige leeftijd behaalde Francis een professionele titel van web- en mobiele webontwikkelaar na een intensieve training afgelopen juni. Sindsdien kan iedereen die zijn naam liever niet prijsgeeft (omdat hij ernaar streeft “om aan cybersecurity te doen, dus het doel is om een ​​geest te zijn”), is op zoek naar een baan in de regio Parijs. Om de moed erin te houden besluit deze voormalige schaakcoach om (gratis) spellen aan te bieden op vakbeurzen.

Dialoog door middel van schaken

Op 16 november plaatste hij zijn schaakbord en zijn stukken in een van de middenbeuken van de Cloud & Cyber ​​Security Expo, Porte de Versailles in Parijs. Gedurende één dag speelde hij ongeveer twintig wedstrijden (voor 5 nederlagen). De kans om zijn talent als speler te laten zien maar ook en vooral om oordeelkundig in contact te treden met recruiters:

Ik wilde uitwisseling en discussie creëren in plaats van te stoppen bij mijn CV. Tijdens het schaakspel wilde ik mijn visie op cyberbeveiliging delen en bespreken, wat mijn carrièredoel is. Mijn gesprekspartners feliciteerden me allemaal met deze verrassende en grappige aanpak. Ze scanden bijna allemaal de QR-code die naar mijn cv leidde.

Francis, jonge Fullstack-ontwikkelaar op zoek naar een baan

De balans

Een week na dit initiatief heeft geen enkele concurrent rechtstreeks contact met hem opgenomen voor werk. Slechts één bracht hem in contact met een gekwalificeerde contactpersoon. Dat is goed, Francis heeft zich zojuist aangemeld in de box van deze pure webplayer. Wordt vervolgd!

Om contact op te nemen met Frances, upload je CV.

Verhaal van een nu al legendarische foto

De beroemde lederwarenmaker plaatste deze foto op Instagram van de twee voetbaliconen, Christiano Ronaldo en Lionel Messi, tegenover elkaar in een schaakspel. Een kiekje ondertekend door fotograaf Annie Leibovitz die kijkrecords verbrak zodra het online werd gezet. Het moet gezegd worden dat Ronaldo en Messi de twee meest gevolgde mensen op Instagram zijn en dat er tot nu toe geen foto’s zijn waarop ze samen te zien zijn. De juiste ingrediënten voor een bloemlezing buzz.