Salaris tot 60.000 euro: de gratis cursussen waarmee je aan de slag kunt in de techniek

Nieuws

De nieuwelingen gratis cursussen gepromoot door het Ministerie van Werkgelegenheid, Handel, Zaken en Zelfstandigen van de regering van Andalusië Open inschrijvingsperiode. Gaat over 350 zitplaatsen met inhoud ingelijst op het gebied van nieuwe technologieën die zijn onderschreven door Vodafone en Integra Conocimiento. Virtual reality, AI of digitale steden vormen een programma om werkloze en actieve werknemers te kwalificeren.

De Spaanse arbeidsmarkt hecht veel waarde aan kennis van de nieuwste technologische trends, vooral de trends die, zoals AI, in opkomst zijn. Vanaf dit moment kunt u een aanvraag indienen om deel te nemen aan één van deze cursussen, waaraan werklozen de voorkeur hebben, maar waar ook werkenden voor kunnen kiezen. Een belangrijk stuk informatie voor deze banen is het salaris. Uit onderzoek van de Francisco de Vitoria Universiteit (UFV) blijkt dat een expert op het gebied van kunstmatige intelligentie een salaris tot 60.000 euro het bereiken van 80.000 in het geval van de meest ervaren.

In totaal voegt het nieuwe trainingsvoorstel van de Junta de Andalucía 8 cursussen toe van het trainingsprogramma voor werkgelegenheid in 5G-technologieën.

Waar kun je deze trainingen volgen?

De openstaande oproepen Ze zijn voor 3 trainingsmodaliteiten op 4 verschillende locaties. Houd er rekening mee dat, zoals dit programma aankondigt, 80% van de lessen online is en 20% persoonlijk. Uiteindelijk ontvangt de student die het heeft afgerond een diploma ondertekend door de Junta de Andalucía en de Ministerie van Arbeid en Sociale Economie via de openbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE).

Maar waar gaan deze cursussen plaatsvinden? De provincies waarin het hoofdkantoor van elk van de gratis trainingen is gevestigd, zijn al gespecificeerd.

  • Programmeren voor kunstmatige intelligentie en big data in Huelva en Sevilla.
  • Programmering van oplossingen voor het internet der dingen, kunstmatige intelligentie en slimme steden, in Algeciras, Huelva en Sevilla.
  • Virtuele en augmented reality in Huelva, Málaga en Sevilla.

Hoewel de aanvraag nu kan worden verzonden, zullen de cursussen tussen mei en september worden gegeven. De Junta de Andalucía benadrukt dat er daarmee al meer dan twintig opleidingsacties voor werklozen en werknemers zijn uitgevoerd op dit gebied van nieuwe technologieën.

De bedoeling, zoals weerspiegeld in de basis van het programma, is om de kennis van meer dan 3.200 Andalusiërs te verbeteren in een sector die floreert en binnen tien jaar een groot aantal professionals zal aannemen.

Hoe u zich kunt aanmelden voor gratis cursussen voor werklozen

Geïnteresseerden, met een voorkeursoptie voor degenen die geen baan hebben, moeten de website www.formacionen5G.es bezoeken, waar ze alle bases kunnen vinden. Of stuur een e-mail naar info@informacionen5g.es.

Binnen de website staat een formulier waarin zij de naam, achternaam, telefoonnummer en e-mailadres van de aanvrager opvragen. Vervolgens moet u de provincie waar u woont en de stad selecteren. Vervolgens de naam van de cursus waarvoor u zich wilt inschrijven.