Dit bedrijf dwingt 400 werknemers een dag lang te telewerken en ontslaat ze allemaal via een videogesprek

Nieuws

De meeste werknemers hebben graag telewerkdagen om hun werkzaamheden uit te voeren. Wat echter goed nieuws leek voor 400 Stellantis-medewerkersdie een verplichte telewerkdag Voor hen allemaal was het uiteindelijk de ergste openbaring die een werknemer kan krijgen: de ontslag. Een echte plons koud water die door de omstandigheden viraal is gegaan.

Zoals Car Dealership Guy op 'X' (voorheen 'Twitter') publiceerde, met een testscreenshot, stuurde Stellantis een bericht naar 400 van zijn werknemers in de Noord-Amerikaanse Engineering and Technology-divisie waarin Ze werden gedwongen om op afstand te werken: “aanstaande vrijdag 22 maart vieren we a belangrijke operationele bijeenkomst dat vereist specifieke aandacht en deelname”, zo specificeert de aankondiging.

Hij legde verder uit dat om “ervoor te zorgen dat iedereen kan deelnemen” besloten was om “een verplichte werkdag op afstand in te voeren.” Een ongebruikelijk bericht dat niet onopgemerkt bleef door het eerder genoemde Twitter-account, dat waarschuwde dat een dergelijk bericht ontslagen zou kunnen betekenen. Zo was het.

Ontslagen via videogesprek

Het bedrijf Hij profiteerde van het feit dat ze allemaal aan het telewerken waren om een ​​videogesprek te voeren en aan te kondigen dat ze allemaal ontslagen waren.. Een beslissing die volgens de media 'Bloomberg' gevolgen heeft voor 2% van het engineering-, technologie- en softwarepersoneel van Stellantis in zijn wereldwijde personeelsbestand.

Volgens het bovengenoemde portaal zullen de ontslagen vanaf 31 maart ingaan. Het bedrijf bevestigde in verklaringen aan Europa Press hetzelfde en rechtvaardigde dat “terwijl de auto-industrie geconfronteerd blijft met ongekende onzekerheden en toenemende concurrentiedruk over de hele wereld, Stellantis door het hele bedrijf heen passende structurele beslissingen blijft nemen om de efficiëntie te verbeteren en onze kosten te optimaliseren. structuur.”

Momenteel is Stellantis een van de ‘giganten’ van de auto-industrie, met veertien automerken en twee andere mobiliteits- en leasingmerken, actief in verschillende landen. Tot deze merken behoren, hoewel niet allemaal, Jeep, Chrysler, Fiat, Alfa Romeo, Maserati, Peugeot, Citroën of Opel.