Renfe opent de inschrijfperiode voor de opleiding om als machinist aan de slag te gaan: salaris van 3.000 euro

Nieuws

Renfe opent de inschrijfperiode om de machinistenopleiding te volgen waarmee hij een baan kan krijgen met een salaris van 3.000 euro per maand. Er zijn 300 plaatsen in de Professionele Technische School voor Rijden en Operaties (ETPCO), verdeeld over de 11 opleidingscentra die de spoorwegmaatschappij in heel Spanje heeft.

De lessen beginnen in september en bestaan ​​uit 1.150 uur, waarvan ruim 250 praktijkuren. De locaties waar deze training gegeven zal worden zijn Madrid, León, Barcelona, ​​Sevilla, Valencia, Oviedo, Santiago de Compostela, Miranda del Ebro, Zaragoza, Santander en Bilbao.

Renfe legt uit hoe het werk van een chauffeur eruit ziet

Voor degenen die niet zeker weten of ze de cursus moeten volgen, heeft het bedrijf de holding aangekondigd van een open dag. Ze zullen op 6 mei tussen 18.00 en 20.00 uur in een van hun educatieve centra zijn.

Daar zullen de professionals die al bij Renfe werken, hen uitleggen hoe hun dagelijks leven eruit ziet, welke vakken ze moeten halen om het rijbewijs en diploma te behalen, en ze alle locaties laten zien.

Vereisten om als machinist bij Renfe te werken

Om u te kunnen inschrijven voor de machinistencursus moet u uw baccalaureaat hebben afgerond (het certificaat moet worden overgelegd) en een technische cyclus van beroepsopleiding of gelijkwaardig hebben gevolgd. Ook zijn ze 20 jaar geworden op het moment dat ze de cursus voltooiden.

Wanneer er meer studenten zijn dan beschikbare plaatsen, zal er in de eerste helft van juni een selectieproces plaatsvinden. De 300 deelnemers doen mee aan de nieuwe actie en als ze de training in Madrid voltooien, doen ze dat op het hoofdkantoor met de meeste studenten (75).

Meer dan 4.200 chauffeurs in XVII-promoties

In de maand juli 2024 zullen ruim 4.200 machinisten zijn opgeleid, die deel hebben uitgemaakt van de XVII promoties van de Renfe Group. Veel van deze studenten vinden werk bij de spoorwegen, omdat er voortdurend vacatures ontstaan, hetzij als gevolg van pensionering of nieuwe aanwervingen.

Zoals Renfe in een verklaring verzekert, is de passagiersvervoersector een van de belangrijkste in de wereldeconomie.