Randstad RPO: de oplossing om talent aan te trekken op een veranderende en competitieve arbeidsmarkt

Nieuws

Het hebben van gespecialiseerde professionals is een garantie voor succes. Het probleem op een steeds competitievere en veranderende arbeidsmarkt is: hoe kunnen we die krijgen? De oplossing, zowel voor kleine als grote bedrijven, vind je in de dienstverlening Uitbesteding van wervingsprocessen (RPO)). Ze geven u toegang tot het beste talent, verkorten de selectietijden, versterken de strategie voor werkgeversbranding en optimaliseren de efficiëntie van de processen. Diensten waarin Randstad pionier is.

Waar bestaat het uit? We spreken van RPO als een bedrijf besluit de selectiefunctie uitbesteden, die alle fasen omvat die een rekruteringsproces zelf met zich meebrengt, van begin tot eind. Een verantwoordelijkheid die Randstad op zich neemt, zowel bij consultants die zich uitsluitend bezighouden met het bedrijf van de klant (onsite) als vanuit hun eigen kantoor (offsite), net zoals u kunt kiezen tussen het overdragen van één of meerdere functies van het selectieproces. María Jesús Soga, nationaal RPO-directeur van Randstad, legt het perfect uit:

“Wij zijn adviseurs vanaf het begin van het proces, waarbij we de publicaties aanpassen aan de taal van de kandidaat die we moeten vastleggen, de beste bronnen en forums kiezen waar de kandidaat zich bevindt, de kandidaat-persoon definiëren om effectiever te zijn in het aantrekken van de kandidaat, het begeleiden van de manager bij het interview, om de procestijden te verkorten, en om de competenties en waarden te evalueren van het bedrijf waaraan we de dienst verlenen.”

Wat in alle gevallen wordt bereikt is ontwerp een oplossing op maat, specifiek voor elke behoefte, in een van de meest beslissende taken in bedrijfsontwikkeling: talentverwerving. En dat gebeurt op een kritiek moment, waarop bedrijven gedwongen worden te digitaliseren en niet alleen processen moeten veranderen, maar ook de profielen en vaardigheden die van professionals worden gevraagd (het opsporen van de zogenaamde ‘soft skills’ zijn essentieel voor de continuïteit van het bedrijf) . Aanpassing aan al deze veranderingen is essentieel voor het werven van talent, en RPO-diensten zijn daarbij de sleutel.

Randstad RPO: alles wat het voor u kan doen

Met de RPO-selectietrajecten wordt professionalisering bereikt in de selectie en inhuur van professionals. Zoals uitgelegd kunnen ze een of meer functies van dit proces beheren: werving, screening, evaluatie en selectie van talent, interne mobiliteit, directe zoektocht naar kandidaten, beheer van het stageprogramma, administratie en management, detectie van intern talent, rapportage en analyse .

Afhankelijk van de behoeften kunt u kiezen tussen het ene of het andere contractmodel:

 • RPO end-to-end: Randstad verzorgt het volledige beheer van het personeelswervings- en selectieproces. De klant kan zich helemaal geen zorgen meer maken over het proces.
 • Functionele RPO: deelt het beheer van het proces met de klant, waarbij beide partijen de leiding hebben over bepaalde fasen of functies. De verantwoordelijkheid wordt gedeeld.
 • RPO per project: Randstad is gedurende een bepaalde tijd verantwoordelijk voor het beheer van het selectieproces, bepaald door de klant.

Ze zijn allemaal specifiek per project en kunnen worden uitgevoerd verschillende wervingsprocedures met verschillende modellen, zoals RPO-beurzen, of selectiespecialiteiten, zoals IT-talent, farmacie, auto, techniek, bankieren en financiën en interne RPO-mobiliteit. Ook deze diensten zijn erop gericht om een ​​hoofddoel te verwezenlijken: het verzorgen van de Employer Branding.

Verschillende werknemers in een kantoor

Uw contract omvat een onderzoek naar werkgeversbranding initiële en een strategie om deze te verbeteren, die ook de ontwikkeling omvat van indicatoren om een ​​positieve ROI (return on investment) te garanderen. Dit zijn de belangrijkste acties die dit werk kaderen:

 • Identificatie van het kritische profiel voor het bedrijf en de definitie van de waardepropositie (EVP).
 • Analyse van talentconcurrenten.
 • Ontwikkeling van een wendbaar, effectief en efficiënt kandidaatselectie- en ervaringsproces.
 • Faciliteren van een correct integratie- en onboardingproces van professionals.

Maar waarom is het belangrijk om voor het merk te zorgen? “Perceptie is realiteit in de wereld van het aantrekken van talent, dus Hoe de talentenmarkt ons waarneemt, is cruciaal om werving te faciliteren. Maar we hebben het niet alleen over een bijgewerkte en robuuste waardepropositie, maar we moeten deze ook aanpassen aan het type profiel dat wordt gezocht. Niet alle kandidaten tonen interesse in dezelfde eigenschappen. Voor sommigen zijn het project en de inhoud van de uitdagende positie is essentieel (zoals IT-profielen), voor het meest senior talent is financiële gezondheid van speciaal belang, flexibiliteit is een interessante factor voor alle kandidaten, en de waarden en het doel van het bedrijf krijgen een bijzonder belang in de nieuwe generaties”antwoordt Soga.

Voordelen van RPO-diensten

De RPO-formule ontlast de werkgever, die zich geen zorgen hoeft te maken over het optimaliseren van het proces. Flexibiliteit, betere garanties, zorg voor werkgeversbranding, kostenbesparingen… Dit zijn nog meer redenen om de selectiefunctie uit te besteden. Maar we zullen dieper ingaan op de meest waardevolle voordelen voor werkgevers. Met dit model worden toekomstige trends en behoeften ontdekt waardoor we kunnen anticiperen op het aantrekkings- en rekruteringsproces en deze kunnen optimaliseren.

Dit is een van de belangrijkste verschillen met traditionele rekrutering: deze laatste richt zich op het invullen van specifieke posities met een tactische aanpak, waarbij wordt gezocht naar meer specifieke en onmiddellijke oplossingen. Met het RPO-systeem kan echter a complete strategie met projectie op middellange en lange termijn. Dit maakt een meer globaal beheer van het gehele selectieproces mogelijk.

We mogen de digitalisering ook niet vergeten: het is een methode die technologie, het analyseren van processen met business intelligence en het gebruik van kwaliteitsmetrieken en -indicatoren, perfect combineert met menselijk management. Op dit punt zijn procesmonitoring en daaropvolgende data-analyse geweldige bondgenoten voor het monitoren van de effectiviteit van nieuwe strategieën, terwijl bij de traditionele methode elke procedure meer geïsoleerd blijft omdat deze niet is afgestemd op een mondiale strategie.

“Wat niet wordt gemeten, kan niet worden verbeterd, een veelgebruikte en zeer ware uitspraak. Dankzij de gegevens uit de selectieprocessen kunnen we beslissingen nemen, conclusies trekken en onze strategieën vaststellen. Bij RPO meten we alles”, voegt María Jesús toe. Bovendien is het voor bedrijven met een grote hoeveelheid gegevens en een groot aantal cv’s per week belangrijk om over krachtige tools te beschikken, zoals volgsystemen voor sollicitanten, die helpen het proces te meten en te zien wat er gebeurt met profielconversies, gekoppeld aan zoekmachines. (AI machinaal leren).

Dit zijn scopes die op zichzelf hun aanwerving stimuleren. Maar als je zoekt meer voordelendit zijn enkele punten die richting de RPO-methode gaan:

 • Toegang tot allerlei soorten middelen, kennis, ervaring en technologie, waarover het bedrijf niet beschikt.
 • De noodzaak om dynamische, flexibele en aanpasbare structuren te creëren aan de veranderende omgevingen van vandaag.
 • Vergroot de controle over de activiteit, vereenvoudig het beheer, maak de activiteiten flexibeler en concentreer u op de hoofdactiviteiten.
 • Heb meer tijd voor strategische taken en meer toegevoegde waarde voor de business.
 • Continue verbetering van het serviceniveau, waardoor deze efficiënter wordt.
 • De garantie van beschikbaarheid en beheer van alle soorten hulpbronnen tegen voorspelbare kosten, waardoor de kosten worden verlaagd.
 • Transformeer het bedrijf om zich aan te passen aan nieuwe groeimodellen.
 • Risicominimalisatie en garantie.
 • Laat iemand die u vertrouwt de uitbesteding leiden en monitoren.

Twee medewerkers in een kantoor

We moeten het voordeel ten opzichte van andere organisaties toevoegen, omdat het de toegevoegde waarde heeft van een netwerk van professionals gespecialiseerd in selectie. Iets anders in een markt die in volle transformatie is en waar het tekort aan talent zelfs vereist dat er processen worden ontworpen voor passieve kandidaten die niet op zoek zijn naar werk, via een sourcing strategie. Soga maakt duidelijk dat het een prioriteit is:

“Er is veel vraag naar technologische profielen, zoals cybersecurity-expertprofielen, data-architecten, data-ingenieurs, softwareontwikkelaars, cloud-ingenieurs, ze zijn gewend veel contacten te ontvangen en het is cruciaal om te weten waar we ze moeten zoeken, naar de forums, op platforms zoals Meetup, deze kandidaten zijn niet van toepassing op onze aanbiedingen, dus onze consultants zijn opgeleid en kennen de beste wervingstechnieken en bronnen om deze profielen te kunnen lokaliseren en vervolgens aan te trekken, zelfs bij RPO Randstad hebben we een interne school, waar ze worden opgeleid “Onze Ninja’s, zo noemen wij onze recruiters die experts zijn in het zoeken en selecteren van IT-profielen.”

In die zin spreken we van de ‘wet van de slinger’. Het bedrijf beoordeelt de kandidaat, maar de kandidaat beoordeelt ook het bedrijf: “Vandaag is het de kandidaat die voor ons beslist en kiest, uiteraard moet hij aan de noodzakelijke eisen voor de functie voldoen, maar het aantrekkingsproces is een proces van verliefd worden op de kandidaat. Wij moeten de managers begeleiden en adviseren, zodat zij tijdens hun sollicitatiegesprekken voor ogen houden dat het de kandidaat is die voor ons gaat kiezen; In het technische interview moeten we hen over het project vertellen, letten op wat belangrijk is voor de kandidaat en onze boodschappen in deze richting versterken.”.

Kortom, we hebben het er niet alleen over “om de beste kandidaten te selecteren, maar ook de mogelijkheid te hebben om de passieve kandidaat aan te trekken, met de nieuwste technieken op het gebied van direct search, met de nadruk op de kandidaat-ervaring, het genereren van merkambassadeurs, ongeacht of ze geselecteerd zijn, en het gebruik van technologische hulpmiddelen die op hun beurt de selectie verbeteren en het verkrijgen van data die we weerspiegelen in complete rapportagesystemen, wat ons positioneert als strategische partners van onze klant op het gebied van het aantrekken en selecteren van talent.”. Verschillende uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen RPO-wervingzodat jij je op al het andere kunt concentreren: “Richt je inspanningen op je business, Randstad helpt je met talentmanagement.”