Quit-Tok, de nieuwe trend van het vastleggen van een ontslag dat viraal is gegaan

Nieuws

Deze stroming is de nieuwe trend geworden onder generatie Z-werknemers waar ze hun ontslag of ontslag registreren en delen op sociale netwerken. Deze praktijk, die in 2021 werd ingevoerd, druist in tegen de werkpraktijken van HR-teams en is dat ook ging viraal dankzij een jonge tiktoker @brittanypeachhhh die besloot het gesprek op te nemen waarin Human Resources hem op de hoogte bracht van zijn ontslag.

Op het moment dat ze haar vertellen dat ze niet aan de verwachtingen voor haar baan heeft voldaan en dat ze haar moeten laten gaan, pauzeert de hoofdpersoon het gesprek en zegt: “Het moet heel gemakkelijk voor je zijn om die kleine vergaderingen van 10 of 15 minuten te hebben. .” , tegen iemand zeggen dat ze ontslagen zijn, waardoor hun hele leven volledig verwoest wordt, en dan wordt er geen uitleg gegeven. “Dat is enorm traumatiserend voor mensen.”

De baantransparantie van generatie Z

Als gevolg van precaire arbeidsomstandigheden, discriminerende behandeling en zelfs een gebrek aan respect van hun bazen heeft Generatie Z het werklandschap getransformeerd, waar nu Ze weigeren hun werk in stilte achter te laten. Met de komst van deze trend is het gebruikelijk om op te geven of te blijven ontslagen in minder dan 10 minuten via een gesprek, en neem het op zonder dat de bazen het weten en deel het vervolgens op TikTok.

De massale ontslagen in de technologische sectoren en vooral onder vrouwen hebben ertoe geleid dat de hashtag al meer dan 600 miljoen views heeft verzameld op het Chinese sociale netwerk, waar veel jonge mensen Ze aanvaarden geen ontslag meermaar eerder weerleggen zij de argumenten, eisen verklaringen en rechtvaardigen hun werk.

Naast het tonen van het ontslag, delen veel gebruikers ook video's waarin ze de slechte arbeidsomstandigheden van hun baan aan de kaak stellen, waar ze last van hebben omdat ze lage salarissen hebben, zelfs als ze te maken krijgen met arbeidsmisbruik, evenals enkele tips om met dit soort situaties om te gaan. .

De realiteit van het virale ontslag

Dit type monsters kan worden geïnterpreteerd als een daad van empowerment of een manier om authenticiteit te tonendoor gebruik te maken van de mogelijkheid om de vormen of het bedrijfsbeleid van de organisatie aan de kaak te stellen, door te stellen dat er niet langer enige angst bestaat om de werkrealiteit of de hiërarchieën van het bedrijf tot uitdrukking te brengen.

Deze nieuwe realiteit kan bedrijven helpen de bedrijfscommunicatie en de manier waarop ontslagen worden uitgevoerd te verbeteren. Echter, kan ook negatieve gevolgen hebben bij het zoeken naar werk in de toekomst. Veel HR-experts raden deze praktijk af en noemen het ‘de perfecte manier om uw professionele carrière te saboteren.