De 7 soorten eenhoornwerkers die sollicitatiegesprekken afleggen

Nieuws

In een sollicitatiegesprek zien ze ons niet alleen als de werker die we zijn, maar ook als de werker die we kunnen zijn. Bepaalde eigenschappen van onze persoonlijkheid, ervaring en studies kunnen ons maken laten we direct passen in het werknemersprofiel waarnaar ze op zoek zijn. Het is een van de theorieën verdedigd door William Vanderbloemen, oprichter van Vanderbloemen Search Group, een bedrijf gespecialiseerd in het zoeken naar hoge directe profielen voor enkele van de beste bedrijven ter wereld.

De afgelopen vijftien jaar zijn ruim 30.000 geïnterviewden door zijn handen gegaan. Een kennis die hij heeft vastgelegd in zijn boek 'Wees de eenhoorn', en waar over gesproken wordt eenhoornwerkers als de meest waardevolle, die elke recruiter 'verblinden', hoewel ze ook het zeldzaamst zijn om te vinden. Maar wat zijn ze? Er zijn verschillende soorten, maar ze zijn even begeerd.

De 7 eenhoornwerkers

Vanderbloemen identificeert tot wel twaalf soorten eenhoornprofielen, gebaseerd op zijn interviews en ontmoetingen met CEO’s. Dit zijn 7 daarvan waar alle bedrijven van dromenhoewel er mensen zijn die een combinatie van meerdere kunnen zijn.

De snelle eenhoorn

Zij zijn de arbeiders vastberaden, vasthoudend en efficiënt, die het vermogen hebben om snel te weten of iets een onmiddellijke reactie nodig heeft of niet. Zij zijn degenen die altijd op tijd komen voor hun deadlines en weten of het de moeite waard is om ergens op te wachten, wat de waarde ervan is of niet.

De authentieke of echte eenhoorn

Niemand is perfect. Fouten maken is menselijk, maar het ergste wat je kunt doen is niet authentiek zijn. De echte werkers Ze delen hun fouten met nederigheid, ze zijn eerlijk, waardoor eenheid in het team ontstaat en ze weten hoe ze verder kunnen komen. Ze zijn ook niet bang om hulp te vragen wanneer ze die nodig hebben.

De eenhoorn-oplosser

Zij zijn degenen die, wanneer ze met moeilijkheden worden geconfronteerd, besluiten naast de oplossing te staan ​​en uit te zoeken hoe ze deze kunnen oplossen. Ze weigeren het slachtoffer te zijn, ze houden van uitdagingen en Ze zien dat problemen mogelijkheden kunnen worden. Ze klagen niet en komen met oplossingen.

De zelfbewuste eenhoorn

Deze mensen kennen hun sterke en zwakke punten, nemen geen onnodige ruimte in tijdens vergaderingen en verspillen geen tijd met mensen. Ze weten hoe ze kunnen groeien en ontvangen constructieve en oprechte feedbackZe respecteren anderen en weten wanneer ze een stap opzij moeten doen en niet centraal moeten staan.

De nieuwsgierige eenhoorn

Nieuwsgierigheid is een van de eigenschappen die de meest briljante geesten uit de geschiedenis gemeen hebben, ook al is het niet gemakkelijk om die in stand te houden. Deze eigenschap suggereert betrokkenheid en interesse in het werk en wordt gezien bij mensen die, wanneer ze met problemen en uitdagingen worden geconfronteerd, vragen stellen voordat ze oplossingen voorstellen. Blijven altijd op de hoogte en bijgewerkt.

De leuke eenhoorn

Zij zijn degenen die zorgen voor de relaties met anderen. Dezelfde die, voordat ze over het werk beginnen te praten, met hun collega’s over andere onderwerpen praten, die zich de namen en andere persoonlijke gegevens van het team of de klanten herinneren, en die Ze maken een verschil als het gaat om het aangaan van relaties. Hierdoor blijven ze niet alleen aan het werk, maar slagen ze er ook in om vooruit te komen, dankzij de goede wil die ze in de loop van de tijd onderhouden.

De productieve eenhoorn

Zij zijn degenen die Ze weten hoe ze het beste werken, ze zijn georganiseerd en waarderen de resultatengaat over productie. Het wordt geïdentificeerd omdat zij degenen zijn die hun belangrijkste taken voor de dag opschrijven en weten hoe ze onderscheid kunnen maken tussen wat kan wachten en wat urgent is.