Gratis SEPE- en Fundae-cursussen om een ​​baan als docent te krijgen

Nieuws

Hij Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE) en de Rijksstichting Opleidingen voor Werkgelegenheid (Fundae) ze lanceren er meer dan 1.500 gratis cursussen voor werklozen die dat willen werken als leraar in verschillende onderwijscentra. Ze zijn allemaal gericht op het verbeteren van professionele vaardigheden op het gebied van actuele onderwerpen in het onderwijs, zoals nieuwe technologieën of managementtechnieken voor posities van hoofdstudies, zonder de aandacht te vergeten voor studenten die aanpassing van het leerplan nodig hebben.

Emotionele intelligentie of het goede gebruik van sociale netwerken, zeer actueel onder kinderen en adolescenten, richten zich op sommige van deze trainingssessies die variëren van 16 uur tot meer dan 100 of 150 uur. Sommige van deze cursussen kunnen persoonlijk worden gevolgd en andere online, in verschillende academies die zijn overeengekomen met de SEPE of de Fundae.

Hoewel deze training niet als schaal geldt bij het afleggen van onderwijsexamens, zal deze wel gebruikt worden ter vervollediging van de syllabus, met nieuwe invalshoeken die draaien rond pesten, gedragsproblemen of aandacht voor leerlingen met bijzondere onderwijsbehoeften (SEN).

SEPE-opleiding om een ​​baan als leraar te krijgen

De door de SEPE onderschreven Fundae-cursussen zijn beschikbaar in 'Digitalize Plus' en de lijst is toegankelijk door eerst de professionele sector te selecteren en vervolgens het vakgebied waarop u de training wilt richten. Voor iedereen die hieronder verschijnt, is de aanmeldingsperiode geopend, online of persoonlijk.

 • Aansturing en aansturing van projectteams, persoonlijk voor 25 uur.
 • Beheer van emoties, 16 uur, persoonlijke modaliteit.
 • Emotionele intelligentie in het bedrijf en kwaliteitsmanagement, 40 uur, online modaliteit.
 • Internet, sociale netwerken en digitale apparaten, 30 uur online.
 • Programmeren en robotica in de klaslokalen, 90 uur.
 • Vrije tijdmonitor, 60 uur.
 • Specifieke leerproblemen, face-to-face, 80 uur.
 • Dyslexie en dyscalculie, persoonlijk 70 uur.
 • Emotionele intelligentie voor leraren, 60 uur.
 • Het werk van de docent in de klas, 20 uur.
 • Professionele begeleiding, teletraining, 80 uur.

Hoe vraagt ​​u een SEPE-cursus voor docenten aan?

Om een ​​van de gratis cursussen aan te vragen die worden aangeboden door de Staatsdienst voor Arbeidsvoorziening (SEPE) en Fundae, moet u rechtstreeks naar de pagina 'Digtalízate Plus' gaan en de arbeidssituatie selecteren waarin de aanvrager zich bevindt: zelfstandig, werkend of werkloos. ander.

Dan de sector, dat zal 'Onderwijs' moeten zijn, en druk op het gele vergrootglas. Er wordt een lijst geopend met de face-to-face (oranje) of afstandsonderwijs (groen) cursussen.