Qida zal deze zomer 2.500 zorgverleners aan werk helpen

Nieuws

De zomer komt eraan en daarmee ook de langverwachte vakanties. Een periode waarin de vraag naar thuiszorgdiensten toeneemt. Om deze reden, Qida wil 2.500 zorgprofessionals aan werk helpen deze zomer binnen de thuiszorgsector, met als doel aan deze groeiende vraag te voldoen.

In de komende weken zullen ze, zoals het bedrijf heeft uitgelegd, de prijzen verhogen zoeken en selecteren van verschillende sociaal-gezondheidsprofielen om posities te bekleden als interne of externe zorgverleners, doordeweeks of in het weekend. De belangrijkste gemeenschappen waar zij hun actie zullen concentreren zijn Catalonië, Madrid, Baskenland, Navarra en Valencia, met als doel “het welzijn van ouderen of mensen die in een situatie van afhankelijkheid verkeren tijdens deze zomerperiode te verbeteren, waardoor zij met een grotere levenskwaliteit in hun huis kunnen blijven wonen.”

Hoewel de posities in principe het zomerseizoen bestrijken, wordt de mogelijkheid tot verlenging van het contract niet uitgesloten. Dit is hoe Adriana López, uit de Qida Caregiver Area, het uitlegt: “gedurende deze tijd van het jaar hebben veel gezinnen tijdelijke hulp nodig, maar aan het einde van de vakantie breiden ze het uit, waardoor ze een stabiele baan genereren”.

Bovendien legt López uit dat “de zorgverlener onderdeel zal worden van de Qida-gemeenschap”, wat betekent dat hij toegang heeft tot verschillende professionele mogelijkheden bij de gezinnen waarmee het bedrijf werkt. “Bovendien informeren we tijdens het proces over alle details van de dienst en verbinden we ons ertoe de kandidatuur opnieuw te activeren en prioriteit te geven wanneer een dienst eindigt”, voegt hij eraan toe.

Hoe u zich kunt registreren om een ​​van de banen te krijgen

Mensen die geïnteresseerd zijn in een baan als zorgverlener, van de 2.500 banen die ze hopen te bezetten, moeten naar de website van Qida gaan om deel te nemen aan het selectieproces. Als dit de eerste keer is dat u toegang krijgt, moet u een account op dit platform aanmaken.

Opgemerkt moet worden dat zij sinds afgelopen zomer meer dan 6.000 sociale en gezondheidswerkers aan werk hebben geholpen. In de woorden van het bedrijf zelf: een groot deel van zijn succes ligt in “het vinden van de perfecte balans om een ​​aantrekkelijk waardevoorstel aan de zorgverlenersgroep te bieden zonder de kwaliteit van de service op te geven” die aan klanten wordt aangeboden.