Oppositie tegen RTVE: nieuwe registratieperiode en grondslagen van de oproep

Nieuws

Spaanse Radio Televisie (RTVE)de publieke zender, heeft bekendgemaakt dat vandaag, 23 april, de specifieke regels van de oproep tot kandidaatstelling worden gepubliceerd opposities bedoeld om 53 soorten soorten of specialiteiten te dekken. Deze aankondiging volgt op de publicatie van de algemene regels. De aangeboden functies zijn voor vast personeel.

Volgens het overheidsbedrijf is de Morgen, 24 april, opent de inschrijvingstermijn voor de oppositiesen zal 15 kalenderdagen duren. Met deze nieuwe oproep boekt RTVE vooruitgang in haar personeelsselectieprocessen, in de hoop te eindigen met de oprichting van 1.500 nieuwe vaste werknemers aan het personeelsbestand.

In de eerste fase zullen de leden van de rechtbank prioriteit geven aan de oplossing van de zaak schaal van verdienste zodat het in de maand augustus klaar zal zijn. De verwachting is dat de theorie-examens in september beginnen. De viering van de Olympische Spelen of de verkiezingen markeren de kalender van de publieke televisie die haar personeel moet versterken.

Opposities gekenmerkt door controverse in de oproep

De Sociale Kamer van het Nationale Hof In oktober schortte zij het personeelsselectieproces bij Radio Televisión Española op toen zij oordeelde dat er fouten in de voorwaarden van de oproep stonden. De eis werd gepromoot door de vakbonden (CCOO, UGT, USO en SICD), evenals door de Federatie van Entertainment, Informatie, Papier en Grafische Kunsten van de Algemene Confederatie (FEIPAG-CGT).

De magistraten vernietigden het punt dat sprak over “het hebben van de minimaal aantoonbare beroepservaring” voor de functie die men wil verwerven zolang dit in de specifieke grondslagen wordt beoogd. Het punt waarop werd gevraagd om “sinds 1 januari 2027 gedurende een periode gelijk aan of langer dan één jaar in een vergelijkbare functie te hebben gediend” werd ook geanalyseerd.

Eind februari werd een overeenkomst getekend die dat heeft opgeleverd heeft dit oppositieproces in RTVE gereactiveerd.

Waar kunt u de regels van oppositie voor RTVE raadplegen?

De CGT-vakbond heeft via haar afdeling voor de Spaanse Radio-Televisie de algemene basis voor het oppositieproces verzameld. Hierin kunt u de ontwikkeling van de oppositie-examens of de kenmerken van de functies raadplegen.

Er wordt ook aan de vereisten gedacht, waaronder het niet werken met een contract voor onbepaalde tijd op de Spaanse televisie, het hebben van de wettelijke leeftijd om te werken volgens het Arbeidersstatuut, en andere aspecten waaraan moet worden voldaan om deze examens te kunnen afleggen.