Ontheemdingscijfers –

Vooruitgang op het werk

Dit is de schatting van het aantal Franse expats in de wereld. Het zijn er ongeveer 1,4 miljoen die in het officiële volkstellingsregister moeten worden geregistreerd, maar omdat registratie niet verplicht is, denkt het ministerie van Buitenlandse Zaken dat ze talrijker zijn. 32% woont in West-Europa, 25% in Azië of Oceanië, 21% in Noord-Amerika.

Dit is de plaats die China inneemt op de ranglijst van woonlanden van Fransen die zijn ingeschreven in het wereldregister (cijfers van 2006). Zwitserland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn de top drie bestemmingen voor onze expats.

of meer, Dit is het opleidingsniveau van 13% van de expats.

Ze hebben voornamelijk korte studies afgerond: 79% bezit

een Bac + 1 of 2 diploma.

Dit is het jaarlijkse groeipercentage van de bevolking van Franse expats in de wereld. Een trend die zich al tien jaar voortzet.

Dit is de beloning van 23% van de expats. En ze zijn 31% om tussen de 30.000 en 60.000 € te verdienen.

Dit is het werkloosheidspercentage van de expatpopulatie. Een cijfer dat ruim onder het landelijk gemiddelde ligt.

Dit is het aandeel van de zogenaamde “professionele” verblijven op initiatief van de werkgever of na een individuele zoektocht.

Dit is het percentage expats dat beweert de lokale werktaal goed te beheersen. Wanneer u uw beroep in het buitenland wilt uitoefenen, is een goede beheersing van het Engels natuurlijk essentieel.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken