Onbeslist? Vind de juiste “mobiliteits”coach

Vooruitgang op het werk

Is het het juiste moment om van baan te veranderen? De situatie is gunstig, kansen doen zich voor. Maar voel je je klaar om de sprong te wagen? Het is niet makkelijk om een ​​beslissing te nemen over je eigen toekomst.

Waarom een ​​coach inhuren?

Wanneer het blokkeert, kan hulp van buitenaf levensreddend zijn. En als traditioneel het gebruik van coaches, adviseurs voor vaardigheidsbeoordeling of psychologen op initiatief van bedrijven gebeurt, die deze diensten “aanbieden” aan hun meest verdienstelijke leidinggevenden, doen steeds meer leidinggevenden zelf een beroep op particuliere adviseurs die ze uit eigen geld betalen . Ofwel omdat hun werkgevers doof blijven voor hun verlangens ofwel omdat ze in alle discretie een omschakeling wensen voor te bereiden. In sommige bedrijven vertegenwoordigen deze consultaties al meer dan 10% van de omzet. Ondanks hun hoge kosten betalen ze zich op korte termijn terug. Mits je bij de juiste deurbel aanbelt en niet verdwaalt in het doolhof van “evoluerend advies” of “professionele herpositionering” experts.

Coach: loopbaanbooster

Het verlangen om te bewegen wordt niet geformuleerd, maar de verveling, de routine en het gebrek aan evolutie beginnen voelbaar te worden. De inzet van een coach bij ontwikkeling of bij professionele herpositionering dient om duidelijkheid te scheppen, om de verlangens, smaken en mogelijkheden van de kandidaat voor het avontuur in kaart te brengen. Het voordeel? Niets te maken met de coach die mijn box mij als manager had aangeboden. De mijne helpt me om een ​​beroepskeuze te maken, om te beslissen of het niet gevaarlijk is om het aanbod van een ngo aan te nemen om me gelukkig te maken. Wetende dat ik 30% van mijn salaris verlies, maar dat ik er een internationale snaar bij krijg. Ik deed een beroep op een voormalige industriële CEO die was omgebouwd tot coach. Hij weet wat ik waard ben op de markt, hij kent de behoeften van de industriële reuzen in de sector waar ik op een dag hoop toe te treden, hij helpt me objectief te beoordelen op welke parenthesis ik mezelf wil trakteren. Ik laat me bij mijn beslissing leiden door een geïnformeerd en slim iemand. Dat is wat ik zocht. »
Het aantal individuele sessies – drie of vier uur is voldoende in het geval van Alain – overschrijdt zelden de twaalf quota die door de meeste professionals worden gesteld. En als het voor bedrijven 250 tot 400 euro per uur kost, hebben ook de bedrijven die opengesteld zijn voor particulieren hun prijzen aangepast. Het zal daarom nodig zijn om tussen de 70 en 150 euro per sessie te plannen, afhankelijk van de reputatie van de dienstverlener. Om het te kiezen, is het het beste om via mond-tot-mondreclame te gaan. De succesvolle ervaring van een vriend of collega met een coach is meer waard dan alle visitekaartjes. De meest serieuze onder hen ontmoeten elkaar bij Syntec Conseil in professionele ontwikkeling (lijst op Syntec Consulting in professionele ontwikkeling) of het Franse coachingbedrijf (Frans coachingsbedrijf) met 600 leden.

Psy: begrijp jezelf beter om beter te kiezen

Serieuze coaches herhalen het: “Ik wist niet meer of ik een hekel had aan mijn baan, mijn vak, de sector of de hele wereld, erkent Suzanne, 43 en voormalig bankfiliaalmanager die directeur werd van een bejaardentehuis. “In vier sessies identificeerde ik de gevaarlijke relatie die mij bond aan mijn werkgever, legt Marwin, logistiek manager, uit. Een vervanger voor de vader die ik had verloren, en die ik moest bevredigen door keihard te werken. Een psychotherapeut hielp me dit te realiseren en ik besloot te stoppen. Vandaag heb ik geleerd om voor mezelf te werken en ik ben erg voorzichtig met de aard van de relaties die ik op het werk opbouw. »

Als er meer ernstige problemen zijn, zoals een geval van morele of seksuele intimidatie, of zelfs gevallen van acute stress, is het beter om een ​​arts-psychiater te raadplegen. Sommigen van hen zijn bovendien gespecialiseerd in deze kwaden van het bedrijf. In de Parijse regio en in de grote Franse steden zijn er zelfs gratis consultaties voor “lijden op het werk”.

Andere artikelen in het dossier:

Onbeslist? Vind de juiste “mobiliteits”coach

Klaar om je koffers te pakken?

Zelfdiagnose: is het tijd om van baan te veranderen?

Moeten we ons abonneren op het dictaat ‘Verdien meer’?