Mijn baas flirt openlijk met me: hoe ermee om te gaan

Vooruitgang op het werk

Beschrijving van de situatie

Hij ging in de aanval. Bedwelmd door je droomsilhouet en aangemoedigd door het klimaat van medeplichtigheid dat tussen jullie twee heerst (klimaat dat je misschien hebt, als je “goede fayot” bent, vakkundig geweven), heeft je baas besloten om de sluier over zijn bedoelingen op te lichten. Dit zijn geen signalen meer, maar bakenoproepen: ontijdige oproepingen (voor kleinigheden), woordjes via de interne berichtentool (met smileys), herhaalde toespelingen op zijn koppel “dat wankelt”, uitnodigingen bij de opera… Deze tekenen van aandacht, even duidelijk als urgent, laat je geen keus: je moet reageren.

De verschillende oplossingen

– Optie 1: toegeven.

Wie ben ik om het je te verbieden? Het kantoorleven is al rustgevend genoeg, als je niet eens een beetje plezier kunt hebben… Afgezien van de geneugten die je je kunt voorstellen, kan dit een kans zijn, met een beetje kattenkwaad, om je N+1 met de stok te leiden en er voordelen uit halen? En wie weet, misschien is het ontvangen van voorschotten voor sommigen van jullie een gebeurtenis die eens in de tien jaar voorkomt? Wees in ieder geval zeker van één ding: je vrienden zullen er alles aan doen om je ervan te weerhouden. Uiteindelijk zullen ze je overspoelen met verboden en vreselijke bedreigingen, waarbij ze goddelijke sancties inroepen en andere hoogvliegende gezegdes zoals “Geen zob in job” die, in ieder geval voor deze, zou profiteren van een beetje statistieken (1/3 van koppels worden gevormd op hun werkplek). Hou je vast.

– Optie 2: doen alsof je het niet begrijpt.

Ik vind deze pose best leuk. Het bestaat uit het kijken naar het beest dat zijn aanvallen vermenigvuldigt terwijl het een rustig, glimlachend en vaag dom masker houdt. Geconfronteerd met deze muur van onbegrip, zou de ander uiteindelijk ontmoedigd moeten raken… of zelfs helemaal zenuwachtig moeten worden. Kalmte en acteren vereist.

Het is schattig, maar niet zo productief… Als dat genoeg zou zijn om dappere offensieven te ontmoedigen, zou het bekend zijn, nietwaar?

– Optie 4: zijn enthousiasme doven zonder gezichtsverlies.

Daar is het, de echte prestatie. Iemand een hart onder de riem steken is gemakkelijk. Maar doe dat nooit bij je baas: de arme man is ervan overtuigd dat hij een duivels charismatische invloed op je heeft, stel je zijn teleurstelling eens voor… Nee, de beste strategie is om zijn verlangens te doven zonder zijn zelfrespect aan te tasten. Daarvoor, het spijt me, moet je veranderen in een wandelende liefdesmoordenaar. Terwijl je op die van jou wacht, zijn hier enkele effectieve manieren:

Jij bent een vrouw Je bent een man
Praat over je kat Praat over uw huidproblemen (psoriasis…)
Praten over je vader met zweempjes van bewondering in je stem Over Paris Saint Germain gesproken
(hoewel het bijna een “hype” werd…)
probeer grappen te maken Vul uw gesprek met totaal oninteressante gedachten
(“Het internet heeft alles op zijn kop gezet”, “Leonardo da Vinci was verschrikkelijk briljant”, “Vandaag is het precies 7 jaar en 7 maanden geleden dat ik mijn rijbewijs heb gehaald, gek toch?”, etc.)
Simper zoals Carrie Bradshaw van Sex and the City Lach als een wild zwijn / draag dezelfde kleding 12 opeenvolgende dagen (ik sta op de 12)
Dring voortdurend aan op de noties van loyaliteit en toewijding Voortdurend aandringen op de noties van kameraadschap, gezelligheid en 3e rust…

En jij, wat zijn jouw mooiste professionele love killers? Getuigen over de De Facebook-pagina van Benjamin Fabre