Hoe maak je van je jeugd een troef bij het zoeken naar een baan?

Vooruitgang op het werk

Focus op potentieel in plaats van ervaring

“Als een recruiter je vraagt, moet je tegen jezelf zeggen dat je profiel hem interesseert. En als je pas afgestudeerd bent, zijn het niet je ervaringen uit het verleden die hem hebben verleid, maar je potentieel”, waarschuwt meteen Stéphanie Kovac, manager bij Randstad Search & Selection. Het is daarom aan te raden om niet te doen alsof je al een grote professionele achtergrond hebt als je die niet hebt, enerzijds omdat dit uiteraard niet is wat de recruiter zoekt en anderzijds omdat “eerlijkheid altijd primeert”, meent Isabelle Israel, campusmanager bij Hays, die vervolgt: “Als we het over potentieel hebben, we mikken meer op levensvaardigheden dan op knowhow. Speel op je gemoedstoestand, je dynamiek, je verlangen, je frisheid. » Advies om toe te passen in woorden (toon enthousiasme, zorg ervoor dat elk argument positief is) en in gedrag (een opgewekte houding, een openhartige en natuurlijke glimlach).

Speel de kaart van aanpassingsvermogen en kneedbaarheid

“Wie de jeugd zegt, zegt kneedbaarheid, een eigenschap die zeer gewaardeerd wordt door recruiters, schat Estelle Raoul, executive director bij Page Personnel. Een jonge afgestudeerde zal over het algemeen minder persoonlijke beperkingen hebben en zal zich daarom gemakkelijker kunnen aanpassen. Hij wordt niet alleen mobieler en flexibeler, maar heeft ook over het algemeen minder vooroordelen over de wereld van werk. Een merkbare nieuwe kant, want zo’n profiel zal eerder geneigd zijn om zich gemakkelijker aan te passen aan de cultuur van het bedrijf. “Zeg tegen jezelf dat dit een voordeel is dat je hebt ten opzichte van iemand die bijvoorbeeld tien jaar ervaring heeft en die zeker minder geneigd zou zijn dan jij om de procedures van het bedrijf en de werkwijze van het bedrijf naar de letter te volgen”, zegt Estelle Raoul.

Vreemde talen en nieuwe technologieën, uw belangrijkste troeven

Vergeleken met hun ouderen heeft de jonge afgestudeerde meestal ook twee grote voordelen. De eerste is om meer gewend te raken aan de geglobaliseerde wereld van vandaag. “Over het algemeen heeft een pas afgestudeerde minstens één ervaring in het buitenland”, merkt Stéphanie Kovac op. Vroeger was dat minder het geval en de jeugd van nu voelt zich dus meer thuis in vreemde talen. Een troef die benadrukt moet worden in het interview. “Jongeren staan ​​ook meer open voor de wereld, hebben een grotere aantrekkingskracht op reizen, een superieure intellectuele nieuwsgierigheid die kan scoren bij rekruteerders”, erkent ook Isabelle Israel. Ze denkt ook dat “de andere grote troef van jonge mensen hun betere begrip van nieuwe technologische hulpmiddelen is. Ze zijn gewend om de nieuwste generaties tablets en computers te gebruiken en beheersen sociale netwerken goed. Er zijn zoveel voordelen om naar voren te brengen, nogmaals, als je ruzie maakt tijdens het interview.

Nederigheid en projectie naar de toekomst

Het verkopen van je kwaliteiten gaat niet over rollende mechanica en jezelf voor iemand anders houden, waarschuwt Stéphanie Kovac, die in het interview de deugden van een bepaalde vorm van nederigheid bepleit: “Jonge afgestudeerden die op de arbeidsmarkt komen, moeten zichzelf naar voren kunnen schuiven en zich bewust zijn van hun verbeterpunten. Je kunt bijvoorbeeld dit zeggen: “Ik kan zeker niet dezelfde vaardigheden meebrengen als iemand met tien jaar ervaring, maar ik kan dit compenseren door mijn leergierigheid, het niveau dat ik al heb verworven tijdens mijn studies en door de stages die ik heb gelopen uit, evenals door mijn wens om mezelf in uw bedrijf te investeren. »

Een projectie naar de toekomst die alleen kan worden gewaardeerd, vooral als het argument wordt verrijkt met concrete elementen, adviseert Marie Albaret van het bureau Talented Minds: “Het ideaal is om het voortouw te nemen door je bewust te zijn van je tekortkomingen op een bepaald gebied. Als je je bijvoorbeeld richt op een functie waarvoor logischerwijs een eerste ervaring vereist is die je niet hebt, kun je op dit verwijt anticiperen door te zeggen dat je een MOOC-achtige online training hebt gezien waarmee je om dit gemis te compenseren en dat je bereid bent om het indien nodig op te volgen. » Anticipatie, projectie, dynamiek en motivatie: alles is goed in zo’n houding om de baan te krijgen.