Michel-Edouard Leclerc: “Te midden van een crisis, maar één regel: blijf verenigd!”

Vooruitgang op het werk

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Welk advies heb je je managers gegeven tijdens deze crisis?

Michel-Edouard Leclerc: “In de opwinding, in de stress van actie, midden in een crisis, is er maar één regel: blijf verenigd. We maken later ruzie.

Wat is het beste advies dat je ouders je in het leven hebben gegeven?

Michel-Edouard Leclerc: “Mijn ouders zeiden altijd tegen me, sla toch niet tegen de rotsen, we gaan eronderdoor, ernaast, het water gaat altijd naar de zee.”

Welk advies zou je je kinderen geven als ze de arbeidsmarkt zouden betreden?

Michel-Edouard Leclerc: “Het is vandaag de dag heel moeilijk om de arbeidsmarkt voor jongeren te betreden, ook voor mijn kinderen. Je moet in de eerste plaats werken, maar je moet vooral profiteren van alle ervaringen, zelfs de verwarrende. Kapitaliseren, bouwen, ervaringen toevoegen »

Welk advies zou de huidige Michel-Edouard Leclerc geven aan Michel-Edouard Leclerc die de arbeidsmarkt is betreden?

Michel-Edouard Leclerc: “Mijn advies zou zijn om hoop en persoonlijke idealen heel actief te houden. De arbeidsmarkt is hard, hij doet er alles aan om je de hoop te laten verliezen. Door je persoonlijke idealen te behouden, kun je de grillen van het werk overwinnen. »

Midden in een crisis is er maar één regel: blijf verenigd. We maken later ruzie.

Michel-Edouard Leclerc

Welk advies geef je mensen die bij je bedrijf willen komen werken?

Michel-Edouard Leclerc: “We groeien nooit alleen, het zijn de anderen, de uitwisseling met de anderen die ons doen groeien en wij laten hen groeien. Bij de selectiecriteria gaat het mij in de eerste plaats om aandacht voor anderen, vrijgevigheid en reactievermogen. »

Welk advies zou je geven aan leidinggevenden die in de voedingsindustrie willen werken?

Michel-Edouard Leclerc: “Het is een Franse paradox. Alle tijdschriften, de media en alle diners in de stad praten over het ‘goede eten’ van het leven, met het ‘beste eten’ en tegelijkertijd laten de banen in de voedingsindustrie je niet grinniken van vreugde. We moeten volhouden, want ik denk dat de dag zal komen dat, net als bij restaurants, de wereld van voedsel een plaats van kwaliteit zal krijgen in de Franse sociale hiërarchie. »

Wat is het beste advies dat je hebt gekregen?

Michel-Edouard Leclerc: “Weet je wat? Het E.Leclerc-centrum, het E.Leclerc-lid dat me sponsorde, leerde me, bekeek een winkel door zijn vuilnisbakken, door zijn afwijzingen. Kwaliteit van verkochte producten, kwaliteit van voorraadbeheer, timing, leveringen, afval. In het begin verbaast het je, het is exotisch, het is niet per se prettig, maar je leert altijd de dingen soms door het kleine uiteinde van de telescoop te bekijken. »