Manager: hoe omring je je met de beste?

Vooruitgang op het werk

Manager: geef een voorbeeld om jezelf te omringen met de besten

Loop je over de agenda’s van je medewerkers heen terwijl je ochtendvertragingen opbouwt? Weet dat dit gebrek aan consistentie ervoor zorgt dat je alle geloofwaardigheid verliest. En bovenal wekt dit autoritaire gedrag van een kleine baas niet echt de bewondering van uw medewerkers.

Want managen is precies weten hoe je een team kunt ondersteunen, trainen en laten groeien door de weg te wijzen. Om een ​​goede manager te zijn, moet u de regels die u anderen oplegt op uzelf gaan toepassen. Ze betreffen zowel je werkhouding – aandacht, beschikbaarheid, inzet – als je vaardigheden.

Dus, om de beste aan te trekken, moet u proberen de beste te zijn in uw vakgebied. Train jezelf, test nieuwe praktijken, demonstreermanagementinnovatie. En vooral een nederige houding aanhouden.

Zeer goede managers zijn snel bekend en herkend. Als je als zodanig wordt geïdentificeerd, is de kans groot dat het bekend wordt – ja, medewerkers praten met elkaar – en dat talent je vanzelf overkomt.

Lees ook >> Hoe word je een welwillende manager?

Weet hoe je talent in het bedrijf moet managen

Je weet te bundelen, motiveren, waarderen, belonen, adviseren… je bent dan ook een goede manager. Maar weet je hoe je talenten moet managen, degenen die vaak worden aangeduid als de “high potentials” van het bedrijf?

Rekening houdend met hun manier van werken, hun manier van denken, hun specifieke behoeften is essentieel. Als u deze inspanning niet levert, kunt u ze niet werven of behouden.

Begiftigd met een levendige en wendbare geest, moeten talenten zich zelfstandig ontwikkelen met veel speelruimte op complexe projecten. Ze vinden het leuk om te verkennen, te innoveren, in hun kracht te staan. Ze moeten de algemene visie van het project hebben en de uitdagingen begrijpen die het voor het bedrijf met zich meebrengt.

Voor beheer deze high potentials, moet je een niet-hiërarchische organisatie opzetten en relaties aangaan op basis van vertrouwen, uitwisseling, het delen van visie. Breng betekenis en perspectieven aan projecten, vraag uw medewerkers om co-constructiesessies, oefen welwillend management.

Je rol is ook om te reflecteren op de ontwikkeling van vaardigheden. De beste zoals beweging en progressie. Je moet ze dus begeleiden bij de opbouw van hun professionele carrière.

Lees ook >> Word jij de volgende leider van je bedrijf?

Omring jezelf met de beste medewerkers en zorg voor hun professionele ontwikkeling

Omdat talenten zeldzaam en gewild zijn, moet u uw aandacht verdubbelen naar hun behoeften en kiezen voor een welwillend beheer. Allereerst door ze niet te beschouwen als een optelsom van vaardigheden; maar met een globale benadering van medewerkers als mensen.

  • Het is aan jou om te oefenen gepersonaliseerd beheer rekening houdend met het karakter en de gevoeligheid van elk.
  • Het is aan jou om een ​​zakelijk klimaat te creëren dat bevorderlijk is voor het behouden van talent.
  • Ten slotte is het aan jou om te zorgen voor de balans tussen het professionele leven en het persoonlijke leven, wat essentieel is voor professionele ontplooiing op de lange termijn.

Flexibele werkuren, telewerken, ontspanningsruimtes, vakanties, werknemersrechten: zonder twijfel de Kwaliteit van leven op het werk zal de balans op de een of andere manier doorslaan.

Door samen te werken met de Human Resources van uw bedrijf, zal dit QVT-onderwerp een sterke impact hebben op uw aantrekkelijkheid!

Wil je weten hoe je je emotionele intelligentie kunt ontwikkelen? In ons artikel leest u hoe.