Leiderschap: 10 goede redenen om je te laten inspireren door sport

Vooruitgang op het werk

Overwinnen

Zelftranscendentie: een zoektocht die zowel te vinden is in de beoefening van een sport als in de wens om zichzelf professioneel te bereiken. “Het is een gemoedstoestand die dagelijks vernieuwd kan worden in een professionele setting, wijst op Vincent Pedraza, Parijse sportcoach die met name binnen het bedrijf Leetchi werkt. Sport is een school van discipline, merkt Vincent Pedraza op. erg behulpzaam “. Ze is het bewijs dat leiderschap niet synoniem is met overheersing en dat iedereen nuttig kan zijn volgens zijn kwaliteiten.

Lees ook >> Ben jij, zonder het te weten, een van de slechtste managers?

Om in een team te werken

De twee sportcoaches geven de voorkeur aan collectieve fysieke oefeningen, omdat ze beoefenaars helpen om samen te werken, zowel sportief als menselijk. “. Solidariteit is erg belangrijk, het is een gezonde wedijver die plaatsvindt. Een nieuwe inspiratiebron voor de professionele sfeer.

Om je beter te kunnen concentreren

Een manager is dagelijks bezig met werk en zijn verplichtingen, met het constante risico van overwerk. “Sommige introverte mensen beweren dat ze leiders zijn die zichzelf negeren, legt Antoine Milhorne uit: sport is een school van doorzettingsvermogen, zegt Vincent Pedrazale leiderschap gaat over strategie en de wereld van werk is als een sportteam “. Je moet op elkaars kwaliteiten vertrouwen om bijvoorbeeld een doelpunt meer te maken dan de tegenstander of binnen de gestelde tijd de finish te halen bij een marathonestafette. Sport gaat niet alleen om de benen, maar ook om het hoofd!

Om je stress onder controle te houden

Een leidende positie bekleden brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee, met veel stress om te dragen en wat wrijving om te managen. Ook hier kan sport een bron van inspiratie zijn, verzekert Antoine Milhorne. “De druk van een resultaat op je nemen of een collectief laten schitteren in een slecht begonnen vergadering: zoveel inspiratiebronnen waarmee je leert omgaan met spanningsmomenten. »

Noteren : ontdek ook ons ​​artikel over een onderwerp dat in opkomst is bij bedrijven. Het gaat over vrouwelijk leiderschap.