Legt de vijf beste vragen uit die je kunt stellen tijdens een sollicitatiegesprek

Nieuws

Tijdens een Werk interview, kunnen de door de interviewer gestelde vragen aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengen. Daarom is het van cruciaal belang om goed voorbereid te zijn om effectief te kunnen reageren op eventuele vragen die zich tijdens het selectieproces voordoen.

Veelvoorkomende problemen tijdens een sollicitatiegesprek houden meestal verband met angst, een gebrek aan voorbereiding, moeite met het communiceren van prestaties uit het verleden of een gebrek aan informatie over het bedrijf waarbij u gaat solliciteren. “Als je klaar bent met een sollicitatiegesprek en de interviewer zegt: heb je nog vragen voor mij? Zeg nooit nee”, zegt de hoofdpersoon van de video.

Een HR-expert aurorajobs.io heeft bekend gemaakt de vijf beste vragen die je kunt stellen tijdens een sollicitatiegesprek. “Nummer een, Wat zoek je precies?Een manier om de vraag te benutten om de vaardigheden te benadrukken die je hebt om met de betreffende baan om te gaan.

De tweede vraag is ook gericht op het bedrijf: “Welke opleidingsplannen biedt het bedrijf aan?”Een vraag om aan te tonen dat je verder wilt groeien met de organisatie.

De derde vraag: “Wat is de projectie van deze rol?” Het hangt nauw samen met de tweede vraag, omdat het ernaar streeft inzicht krijgen in de promotiemogelijkheden binnen het bedrijf in het kader van de te vervullen functie. “Met deze vraag breng je ambitie en wil om te groeien over”, besluit ze.

De vierde vraag heeft betrekking op “waar is het bedrijf en welke plannen heeft het?” Iets wat volgens de deskundige helpt om de doelstellingen van de organisatie te kennen.

In de laatste vraag verwijst hij naar een van de meest herhaalde vragen van interviewers en geïnterviewden: “Wat vind je het leukst aan het bedrijf?” Het is een originele manier om de mening van een werknemer over het bedrijf te kennen.

Aan het einde van de video benadrukt hij dat het volgen van deze stappen essentieel is om te voorkomen dat je terechtkomt in een bedrijf dat niet aansluit bij professionele belangen. “Het is wat je nodig hebt en wat je zoekt”.