Laatste dagen om je aan te melden voor de oppositie met 2.300 posities voor officieren en onderofficieren bij de strijdkrachten

Nieuws

Hij Ministerie van Defensie aangekondigd via Officiële Staatscourant (BOE) een openbaar werkgelegenheidsaanbod van meer dan 2.300 plaatsen om toegang te krijgen tot de rangen van officieren en onderofficieren van de strijdkrachten. De oproep voor 52 nieuwe processen maakt deel uit van de strategieën van de afdeling onder leiding van Margarita Robles voor 2024 en biedt mogelijkheden voor zowel directe toegang als promotie. Defensie herinnert zich dat de De deadline om voor deze opposities te verschijnen eindigt op 30 mei 2024. dat is aanstaande donderdag.

Van het totale aantal aangekondigde plaatsen zijn er 1.000 bestemd voor deelname via open competitie, terwijl 1.300 plaatsen via interne promotie zijn. Defensie benadrukt dat dit jaar ruim 56% van de posities zich zal richten op het faciliteren van promotie binnen de strijdkrachten, een stijging ten opzichte van 2023, waardoor er 190 extra posities bijkomen.

Er zijn 90 posities voor cyberdefensie en 110 voor geneeskunde, wat een weerspiegeling is van de belangstelling voor het versterken van deze gebieden. Het Militaire Gezondheidskorps biedt 15% meer plaatsen aan vergeleken met het voorgaande jaar.

1.000 plaatsen voor troepen- en marinierspersoneel

Om de toegang van personeel tot de Officierenschaal te vergemakkelijken, is besloten de toegangseisen flexibeler te maken. Op deze manier kunt u voor een van deze kiezen 1.000 plaatsen voor troepen- en marinierspersoneelVoor interne promotie “is het instapmodel voor de officiersschaal flexibeler gemaakt, waardoor het scala aan kwalificaties voor beroepsopleidingstechnici (FP) is uitgebreid”, zoals het ministerie van Defensie in een verklaring heeft benadrukt.

De afdeling onder leiding van Margarita Robles benadrukt dat, met als doel het aantal mensen dat besluit een militair leven te beginnen, te vergroten, de nieuwigheid is geïntroduceerd om 100 plaatsen aan te vragen zonder de noodzaak om een ​​diploma te overleggen, met verworven studiepunten onderofficieren kunnen de Officiersweegschaal betreden.”

Deadlines voor inschrijving voor officiers- en onderofficierposities

Voor zich inschrijven voor deze door Defensie opgeroepen selectieprocessenmoet u de BOE van 8 mei raadplegen om te controleren of aan de eisen wordt voldaan. Hiervan is er een minimumleeftijd die niet mag worden overschreden, namelijk 30 jaar voor directe toegang als complementair soldaat.

De deadline voor het indienen van aanvragen bedraagt ​​15 werkdagen (zaterdagen en zondagen niet meegerekend) vanaf de dag waarop de oproep in de Staatscourant verschijnt. Degenen die hun plaats bemachtigen, moeten aanwezig zijn op 19 augustus voor degenen die binnenkomen via een vrije dienst en op 2 september voor degenen die via interne promotie arriveren.