Julien Rozet, Alexander Hughes: “Onze klanten versnellen hun rekrutering om kandidaten niet te vermoeien”

Nieuws

Zijn visie op recruitment vorig jaar

Hoe zou u het jaar 2022 kwalificeren?

Julien Rozet : 2002 was voor ons een goed jaar qua omzet. We maken onze resultaten niet bekend, maar we hebben een “dubbelcijferige” groei doorgemaakt. Een terugkeer naar de pre-covid jaren wat betreft het aantal opdrachten en de groei van onze gemiddelde erelonen.

Wat waren de belangrijkste veranderingen in recruitment in 2022?

JR: Voor mij, 3 tendensen markeerde ons jaar op mondiaal niveau.

  • De eerste is de schaarste aan veel vaardigheden. Er is een gebrek aan kandidaten in commerciële, leidinggevende, technische en industriële functies.
  • De tweede trend is het resultaat van de eerste. We zijn getuige van een aanzienlijke toename, niet ongecontroleerd maar solide, van beloning aangevraagd en verkregen door kandidaat-managers en experts.
  • Ten slotte zijn de laatste meer veeleisendzorgvuldiger de functies selecteren die hen interesseren, waardoor het wervingsproces aan de kant van de kandidaat wordt verlengd en gecompliceerd.

Onze kandidaten stellen zichzelf en stellen ons veel meer vragen dan voorheen. Ze veranderen van gedachten, gaan naar hun management om “verlost” te worden en verhogen hun salaris. De onderhandelingsmacht is aan de kant van de kandidaten.

Julien Rozet, voorzitter van de raad van bestuur van Alexandre Hughes International

Zijn visie op recruitment in 2023

Wat zijn de te verwachten ontwikkelingen voor 2023?

JR: Het is moeilijk om de toekomst te voorspellen. Maar ondanks de wolken die zich over onze economieën samenpakken, de stijging van de krediettarieven, de oorlogen, de verstoring van toeleveringsketens of de inflatie van grondstoffen…, voel ik geen afname in de wens van onze werkgeversklanten. eerste kwartaal 2023.

Voor mij is de schaarste aan vaardigheden voldoende om een ​​hoog niveau van aanwerving te behouden.

En dit voor demografische redenen. Er is zo’n structureel gebrek aan vaardigheden dat onze klanten, ook in tijden van economische neergang, in hun behoeften zullen moeten blijven voorzien en dus van onze diensten gebruik moeten maken.

Nog veeleisendere kandidaten

Hoe zullen de verwachtingen van kandidaten evolueren in 2023?

JR: De managers en experts die we zoeken — degenen die meer dan 80.000 euro bruto per jaar verdienen — zijn gewild. Ze hebben een keuze. Ze willen dat onze consultants hen uitleggen wat ze zullen worden in het vragende bedrijf, wat hun ontwikkelingsperspectieven zullen zijn, wat de betekenis is van hun functie, hun werkomstandigheden, wat telewerken en in welk tempo… C Dit waren verlangens die bestonden vóór de Covid, maar ze kunnen deze vereisten nu hardop uitspreken. Ze hebben de luxe om vragen te stellen en veeleisend te zijn.

Processen gaan in een stroomversnelling

Welke opvallende veranderingen in wervingsprocessen in 2023?

JR: Het lijkt mij dat onze klanten de nieuwe asymmetrie van onderhandelingen met kandidaten hebben begrepen en geïntegreerd. Ze hebben dan de neiging om het rekruteringsproces te vereenvoudigen en te versnellen om de kandidaat niet te vermoeien. Onze opdrachtgevers staan ​​meer open voor het idee om een ​​“good candidate experience” te bieden. Ze geven meer informatie over de functies, over de betekenis van het werkaanbod, over de ontwikkelingsmogelijkheden. Kortom, ze passen zich aan de nieuwe situatie aan, aan het eisenniveau van de kandidaten.

Schuchtere openheid voor senioren en atypische mensen

In hoeverre betekent dit een gemakkelijkere aanwerving voor senioren, atypische personen, zij die van sector of regio willen veranderen?

JR: De schaarste aan vaardigheden dwingt onze klanten om wat meer “open” te staan ​​voor onverwachte kandidaten met hogere, meer gediversifieerde profielen. Deze praktijk is echter verre van de meerderheid. Deze zeldzaamheid zal nog langer moeten meegaan voordat onze klanten meer concessies kunnen doen…

Het bedrijf in enkele cijfers

  • 250 aanwervingen in 2022 in Frankrijk en 1300 buiten Frankrijk.
  • 22 consultants in 2022 in Frankrijk en 110 buiten Frankrijk.
  • CA 2022: NC.
  • Locaties in Frankrijk: Parijs en Lyon.
  • Andere locaties in 43 landen en 54 kantoren.

Vind de hele serie “Pro woorden”

Sébastien Canard, OpenSourcing:

Sébastien Canard, OpenSourcing: “Op het gebied van aanwerving zorgt AI voor een revolutie in alles”

Marie-Claire Lemaitre, Mercuri Urval Frankrijk: “Het is niet langer voldoende om een ​​employer brand te hebben om talent aan te trekken”

Marie-Claire Lemaitre, Mercuri Urval Frankrijk: “Het is niet langer voldoende om een ​​employer brand te hebben om talent aan te trekken”

Nicolas Puzin, Harry Hope

Nicolas Puzin, Harry Hope “Je wordt bijna kandidaat-agent”

Stefan Peters, headhunter:

Stefan Peters, headhunter: “We laten de shortlists varen en presenteren gaandeweg de kandidaten”

Anthony Maldera, LHH Recruitment Solutions: “Kandidaten reageren acht keer zo vaak op betaalde banen”

Anthony Maldera, LHH Recruitment Solutions: “Kandidaten reageren acht keer zo vaak op betaalde banen”

Thibaud Chalmin, headhunter, Marignan Consulting: “In rekrutering is alles mogelijk geworden.  Er zijn geen regels of taboes meer.

Thibaud Chalmin, headhunter, Marignan Consulting: “In rekrutering is alles mogelijk geworden. Er zijn geen regels of taboes meer.