Hoeveel verdient een NASA-astronaut?

Nieuws

Ieder kind droomt er wel eens van om naar de ruimte te reizen. Het is een van de meest gedroomde beroepen en voor sommigen werkelijkheid. Er zijn meer dan zeventig overheidsruimteagentschappen in de wereld, maar de bekendste is NASA, wat staat voor de National Aeronautics and Space Administration. Daarom vragen velen het Hoeveel verdienen NASA-astronauten?.

Hoeveel krijgt een NASA-astronaut betaald?

Het salaris van een NASA-astronaut is 152.258 dollar per jaar, wat overeenkomt met 139.371,64 euro, ongeveer. Dit stelt het Amerikaanse agentschap zelf op zijn speciale pagina 'Become an Astronaut', die deze vraag beantwoordt. Dit is echter het geschatte salaris in 2024, hoewel het een benadering is en kan variëren afhankelijk van het feit of een missie wordt uitgevoerd.

Wat is er nodig om een ​​NASA-astronaut te zijn?

De NASA-vereisten om astronaut te zijn Zijn:

  • Wees een Amerikaans staatsburger.
  • Een masterdiploma hebben in een STEM-gebied, inclusief techniek, levenswetenschappen, natuurwetenschappen, informatica of wiskunde, van een geaccrediteerde instelling.
  • Minimaal drie jaar gerelateerde beroepservaring hebben na voltooiing van de kwalificatie (of 1.000 uur Pilot in Command, waarvan minstens 850 uur in krachtige straalvliegtuigen voor piloten). Voor artsen kan de verblijfsduur als ervaring gelden.
  • In staat zijn om het NASA Long Duration Flight Astronaut Physical Examination met succes af te ronden.

Indien je geen masterdiploma in een STEM-discipline hebt, zijn ook volgende geldig:

  • Twee jaar werken in een doctoraatsprogramma op een gebied dat verband houdt met wetenschap, technologie, techniek of wiskunde.
  • Een afgeronde doctoraat in de geneeskunde, osteopathische geneeskunde of aanverwante medische graad.
  • Voltooiing van een landelijk erkend testpilootschoolprogramma.

Dat legt NASA zelf uit op haar website, waarin ook staat dat het de kandidaten zijn Ze moeten leiderschaps-, teamwerk- en communicatieve vaardigheden hebben.

Hoe selecteert NASA astronauten?

NASA's Astronaut Selection Committee beoordeelt aanvragen en evalueert de kwalificaties van elke kandidaat. Vervolgens nodigt het een kleine groep van de meest gekwalificeerde kandidaten uit voor een interview in het Johnson Space Center van NASA in Houston, Texas.

Van de geïnterviewden wordt ongeveer de helft uitgenodigd voor een tweede gesprek. Uit die groep worden nieuwe NASA-astronautenkandidaten geselecteerd. Deze eerstworden gevormd in het Johnson Center en besteed de komende twee jaar aan het leren van basisvaardigheden voor astronauten, zoals ruimtewandelingen, het bedienen van ruimtestations, het besturen van T-38 straalvliegtuigen en het besturen van een robotarm.