Hoe William zijn salaris met 34% verhoogde door van club te veranderen

Nieuws

Beroep: communicatieadviseur

Ruim dertig jaar is William werkzaam in de communicatie- en persrelatiesector. Tussen bureaus en bedrijven door stelt hij alles in het werk om, volgens de regels van de kunst, de fundamentele nieuwsonderwerpen voor zijn klanten een boost te geven. Tot zover het “pure” communicatieaspect.

Zijn taak bestaat uiteraard ook uit het “brengen” van nieuwe klanten in de portefeuille van het bureau.

In april 2023 veranderde hij van baan om zich aan te sluiten bij een Parijse bureau van 25 mensen.

Zijn vorige salaris: 50.000 euro/jaar

In zijn vorige functie was William al communicatieadviseur. “Ik had deze functie aanvaard omdat ik 3 maanden werkloos was en in deze onzekere situatie erg slecht leefde. Hiervoor had ik een vergoeding afgesproken van 50.000 euro per jaar. Tegen 80.000 euro in mijn positie eerder bij een adverteerder zoals ze zeggen. Het was mijn keuze, ik had zekerheid nodig”herinnert hij zich.

Hij investeert zich dan ook 5 jaar lang vol in dit kleine communicatiebureau maar ziet niets aankomen. Begrijp, nul stijging in 5 jaar. Om hem (weer en altijd) te laten wachten, biedt de baas hem aan om medewerker van het bureau te worden. “Ik heb 1900 euro in de hoofdstad gestoken. En a rato van 2 algemene vergaderingen per jaar kreeg ik ook zo’n 3000 euro per jaar »verzekert hij.

Maar de rekening is er nog steeds niet. De werksfeer verslechtert en wordt met de dag minder welwillend.

Toen ik boven de 50 was, kon ik er niet tegen dat er slecht tegen me werd gesproken. En toen, tijdens het debat over de pensioenhervorming, simuleerde ik mijn pensioenrechten: 2300 euro per maand. Ik heb toen tegen mezelf gezegd dat ik er alles aan moest doen om mijn salaris en daarmee mijn toekomstige pensioenrechten te verhogen.

Willem*

een zeer misplaatste reflectie van zijn baas, overtuigt hem ervan dat dit niet langer mogelijk is. Op weg naar een vergadering pakt hij zijn telefoon om aan een andere baas van een bureau te denken die hem altijd had verteld dat ze op een dag zouden samenwerken.

Zijn onderhandelingstechniek

Twee uur na zijn telefoontje krijgt William een ​​telefoontje van zijn toekomstige baas die ermee instemt hem in dienst te nemen. “Hij vroeg me naar mijn vorige salarisniveau en mijn verwachtingen. Ik vroeg 70.000 euro”stelt hij vast.

Tot slot komen ze overeen 67.000 euro per jaar te betalen, een stijging van 34% ten opzichte van zijn baan ervoor.

“In de balans leg ik mijn ervaring maar ook mijn adresboek. Ik kwam meteen aan met een nieuwe klant. En een paar weken daarvoor had ik het bureau in contact gebracht met een prospect uit mijn netwerk. De deal was rond; Dus twee nieuwe budgetten voor het bureau”hij voegt toe.

In haar nieuwe functie sinds april 2023 voelt Williams zich meer in lijn met haar waarden.

Bij mijn beslissing om te veranderen was er niet alleen een kwestie van geld. Ik verlangde naar meer rust, autonomie en vertrouwen. Hier is iets “doms”, maar we hebben een creditcard in een la voor de kleine aankopen van het bureau. Dus het vertrouwen regeert echt. Bovendien is de flexibiliteit reëel. Afgezien van twee dagen aanwezigheid per week op het bureau, werken we waar we maar willen.

Aan het einde van zijn proefperiode van 4 maanden is een eerste functie- en financiële beoordeling gepland. “Afhankelijk van mijn vermogen om nieuwe klanten binnen te halen, zal mijn beloning ongetwijfeld opnieuw worden beoordeeld”concludeert hij erg blij dat hij zijn inkomen heeft verhoogd… en dus zijn toekomstige pensioen.

*Naam is gewijzigd