Hoe u fitnesscoaching kunt gebruiken om uw trainingsdoelen te bereiken

Vooruitgang op het werk

Als u moeite heeft om te bepalen welke oefeningen u zullen helpen uw welzijnsdoelen te bereiken, kunt u baat hebben bij fitnesscoaching. Fitnesscoaching is een vorm van coaching die werkt aan uw lichamelijke gezondheid en aan uw algehele welzijn, inclusief uw geestelijke gezondheid.

Fitnesscoaching werkt het beste voor mensen die duurzame gewoonten willen creëren om hun gezondheid te verbeteren. Werken met een fitnesscoach kan u helpen uw fysieke en mentale gezondheid in evenwicht te brengen en zo de impact van uw trainingen te vergroten.

Wat is fitnesscoaching?

Een fitnesscoach helpt u aan een langdurige gezondheid en gezondheid fitnessdoelen op een manier die duurzaam is voor uw levensstijl. In tegenstelling tot personal trainersfitnesscoaches richten zich op meer dan alleen sporten om u te helpen gezonde gewoonten ontwikkelen.

Een fitnesscoach zal de volgende factoren in overweging nemen om u te helpen in het algemeen gezonder te worden:

Voordelen van het werken met een fitnesscoach

Iedereen kan baat hebben bij het werken met een fitnesscoach. Of u nu wilt afvallen, kracht wilt opbouwen of uw mobiliteit wilt verbeteren, fitnesscoaching kan u helpen langetermijngewoonten te ontwikkelen om aan uw wensen te voldoen en deze te behouden. welzijnsdoelen.

Persoonlijke begeleiding & expertise

Fitnesscoaching is zowel een kunst als een wetenschap. Er bestaat geen one-size-fits-all regime dat voor iedereen zal werken. Uw fitnesscoach helpt u een routine te creëren waarin rekening wordt gehouden met het volgende:

Omdat fitnesscoachingprogramma's kunnen worden afgestemd op uw unieke behoeften, kunnen ze u helpen realistische oplossingen te vinden voor uw trainings- of gezondheidsbarrières. Mogelijke problemen waar een coach u aan kan helpen, zijn onder meer een onvoorspelbaar werkschema, verantwoordelijkheden voor de gezinszorg of veelvuldig reizen.

Verhoogde impact van trainingen

Fitnesscoaching kan leiden tot betere resultaten uit uw gepersonaliseerde trainingen, omdat dit de bedoeling is duurzame gewoontes opbouwen. Terwijl personal trainers je daar misschien mee kunnen helpen korte termijn doelen Net als afvallen voor een evenement, besteden ze minder aandacht aan het behouden van gezonde gewoonten nadat je je doel hebt bereikt.

Echter regelmatig fysieke activiteit en de voordelen van lichaamsbeweging hebben op de lange termijn gevolgen zoals de volgende:

 • Betere botgezondheid
 • Verminderd risico op vallen op oudere leeftijd
 • Lager risico op verschillende soorten kanker
 • Verminderd risico op dementie op oudere leeftijd
 • Lager risico op hartziekten, diabetes en hoge bloeddruk
 • De vermogen om goed ouder te worden

Verbeterde motivatie en verantwoordelijkheid

Als het gaat om naar de sportschool gaan, is het gemakkelijk om de verantwoordelijkheid uit te stellen en trainingen over te slaan. Dat bleek uit een onderzoek uit 2021 onder 1.743 Amerikaanse volwassenen Amerikanen verspillen jaarlijks ongeveer $397 miljoen aan ongebruikte lidmaatschappen van sportscholen. Het werken met een fitnesscoach voegt daaraan toe verantwoordelijkheidwetende dat u uw voortgang zult rapporteren.

Fitnesscoaches investeren in uw succes. Ze nemen er de tijd voor begrijp uw sterke en zwakke punten aan het begin van uw relatie. Zo kunnen zij maatwerk leveren motivatie dat resoneert met jou en geeft je een duwtje in de rug op zwakkere momenten.

Hoe fysieke fitheid en mentale gezondheid met elkaar verbonden zijn

Lichamelijke activiteit verbetert alle aspecten van uw gezondheid, inclusief uw geestelijke gezondheid. Lichaamsbeweging heeft veel bewezen voordelen voor de geestelijke gezondheidwaaronder het volgende:

De verbinding tussen beweging en geluk

Lichaamsbeweging verlaagt het risico op depressie, maar ook vergroot je geluk. Lichamelijke activiteit verhoogt de productie van chemicaliën in uw hersenen, zoals endorfine, dopamine en adrenaline. Deze chemicaliën worden geassocieerd met positieve gevoelens zoals het volgende:

 • Geluk
 • Vertrouwen
 • Stress management
 • Je capabel voelen

Aanvullend, beweging heeft invloed op de chemie van uw hersenen op een manier die het gemakkelijker maakt om verbinding te maken met anderen. Dit kan de gevoelens van sociale onthouding En eenzaamheid terwijl het opbouwen van een gevoel van verbondenheid.

persoon-die-bokszak-in-de-sportschool-probeert-fitness-coaching

Hoe je fitness kunt benaderen met zelfliefde

Wat uw doel ook is, u kunt uw fitnessreis in balans brengen eigenliefde is essentieel. Dit betekent dat u een positieve kijk op uzelf en uw capaciteiten behoudt.

Prioriteit geven aan eigenliefde is vooral belangrijk als je wilt afvallen of je fitnessdoelen wilt bereiken. In plaats van je te concentreren op je fysieke verschijning als doel, kun je proberen waardering te kweken voor je lichaam en alles wat het je mogelijk maakt.

Als je worstelt met je lichaamsbeeld, overweeg dan om op onderzoek uit te gaan persoonlijke begeleiding. Persoonlijke coaches kunnen u helpen de mentale strijd tegen een negatief lichaamsbeeld en een laag zelfbeeld te overwinnen.

Wat kun je verwachten van fitnesscoaching?

Wanneer u voor het eerst de hulp van een fitnesscoach inschakelt, is dit misschien niet het geval duidelijk gedefinieerde doelen of weet hoe je deze wilt bereiken. Tijdens uw fitnesscoachingsessies zal uw coach u bij elke stap begeleiden met behulp van de volgende strategieën:

 • Het beoordelen van uw medische geschiedenis en eventuele gezondheidsproblemen
 • Het verduidelijken van uw doelen en onderliggende motivatie
 • Wij helpen u langetermijndoelen te stellen om uw gezondheid en conditie te verbeteren
 • Samen met u werken aan het ontwikkelen van gezonde gewoonten buiten uw trainingsplannen, zoals gezond eten En drukvermindering
 • Evalueer uw voortgang en pas indien nodig benchmarks of methoden aan

Uw fitnesscoach kan u ook doorverwijzen naar beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg voor routinematige gezondheidscontroles, ziektepreventie en andere zaken zelfzorgbehoeften.

Hoe u de impact van fitnesscoaching kunt maximaliseren

Hoewel uw fitnesscoach u kan helpen uw doelen te verduidelijken en obstakels te overwinnen, is het belangrijk om te onthouden dat coaching tweerichtingsverkeer is. Je moet toegewijd zijn aan verandering omarmen om het maximale uit uw coachingsessies te halen.

Hier zijn een paar manieren waarop u het meeste uit uw fitnesscoachingsessies kunt halen

 • Zelfreflectie: Denk vóór elke trainingssessie na over uw voortgang. Wat was er gemakkelijk aan het volgen van uw aangepaste plan? Wat was een uitdaging? Moet u aanpassingen doen?
 • Kom voorbereid: Maak er een doel van om elke sessie in te gaan met een paar specifieke ideeën of zorgen die u wilt bespreken. Dit zal jou en je coach helpen om meteen een betekenisvol gesprek aan te gaan, waardoor jullie tijd samen wordt gemaximaliseerd.
 • Kies een rustige omgeving: Als je een virtuele coachingsessiezoek een rustige plek om je te concentreren op je sessie en vermijd afleidingen. Dit kan betekenen dat u de sessie buiten uw bureau uitvoert en uw telefoon uitzet om onderbrekingen te voorkomen.
 • Wees eerlijk: Heb je deze week je fitnessplan niet gevolgd? Wees eerlijk. Coaching vereist transparantie om te kunnen werken. Bovendien kunt u door eerlijkheid beter aanpakken wat u ervan weerhield om te trainen bereid jezelf voor op succes.
 • Blijf open van geest: Het kan zijn dat uw coach nieuwe ideeën of methoden voorstelt om u te helpen uw doelen te bereiken. Door open te staan ​​voor nieuwe benaderingen kun je de beste vinden.
 • Volg uw actiestappen: Vooruitgang vereist actie. Bedenk hoe u uw fitnessdoelen het beste kunt prioriteren en daaraan kunt voldoen.
 • Boek reguliere sessies: Regelmatige check-ins met uw fitnesscoach zorgen ervoor dat u vooruitgang kunt boeken en uitdagingen kunt overwinnen. Bovendien voegen ze extra verantwoordelijkheid toe om u op het goede spoor te houden.

Heb je een fitnesscoach nodig?

persoon-werken-in-de-sportschool-proberen-fitness-coaching

Het feit dat iedereen baat kan hebben bij fitnesscoaching betekent niet dat iedereen dat ook is behoeften een fitnesscoach. Hier zijn een paar signalen dat het inhuren van een fitnesscoach de investering waard kan zijn:

 • U weet niet welke trainingstypes u zullen helpen uw doelen te bereiken
 • Je hebt moeite gehad om een ​​gezond gewichtsverliesdoel te bereiken
 • Je slaat regelmatig trainingen over waaraan je prioriteit wilt geven
 • U herstelt van een blessure of heeft een gezondheidsprobleem
 • Je wilt er zeker van zijn dat je goed en veilig traint
 • U wilt dat iemand u adviseert over andere aspecten van uw geestelijke en lichamelijke gezondheid, zoals voedingsbegeleiding en slaap; fitnesscoaching, voedingscoachingEn slaapcoaching kunnen allemaal met elkaar worden gecombineerd om een ​​betere gezondheid te bereiken

Werken met een fitnesscoach kan ook helpen het risico op trainingsblessures te verminderen door ervoor te zorgen dat uw trainingen niet al te vermoeiend of overbelast zijn.

Heeft online fitnesscoaching net zoveel impact als persoonlijke training?

Omdat een groot deel van de fitnesscoaching gebaseerd is op gesprekken, kan online fitnesscoaching net zo effectief zijn als persoonlijke coaching. De keuze voor online coaching versus persoonlijke training hangt af van uw voorkeuren en planning.

Een paar voordelen van het kiezen van virtuele fitnesscoaching zijn:

 • Flexibiliteit en gemak bij het plannen
 • Een meer diverse pool van ervaren coaches om uit te kiezen
 • Uw coachingsessie en trainingen overal mee naartoe kunnen nemen
 • Een grotere verscheidenheid aan coachingtarieven waaruit u kunt kiezen, zodat u binnen uw budget kunt blijven

Waar moet je op letten bij een fitnesscoach?

Bij het kiezen van een fitnesscoach is het belangrijkste dat u moet overwegen uw niveau van comfort en vertrouwen in hen. Naast dat u ervoor zorgt dat uw persoonlijkheden goed bij elkaar passen, moet u ook het volgende overwegen:

 • Certificeringen: Zoek naar een fitnesscoach met relevante certificeringen van gerenommeerde fitnessbrancheorganisaties om ervoor te zorgen dat zij over de nodige kennis beschikken.
 • Passie voor fitness: Als uw coach niet enthousiast is over fitness en welzijn, is de kans groot dat u dat ook niet zult zijn. Zoek een fitnesscoach die u energie geeft over positieve veranderingen in uw levensstijl.
 • Empathie: Hoe beter uw fitnesscoach uw perspectief en gevoelens begrijpt, hoe beter hij u kan helpen.
 • Beschikbaarheid: Als je regelmatig coachingsessies wilt volgen, heb je een fitnesscoach nodig met voldoende flexibiliteit om aan je gewenste schema te voldoen.
 • Referenties: Als u zich onzeker voelt over het werken met een bepaalde fitnesscoach, vraag hem dan om referenties van eerdere klanten die bereid zijn hun mening te delen.

persoon-op-mat-in-gym-trying-fitness=coaching

Hoe u aan de slag kunt gaan met fitnesscoaching

Fitnesscoaching kan het holistische welzijn verbeteren en tot duurzame verandering leiden. Om in contact te komen met een fitnesscoach, zoekt u online in uw omgeving of vraagt ​​u het personeel van uw fitnesscentrum of zij aanbevelingen hebben.

Als u denkt dat u baat zou hebben bij een persoonlijke coach om u te helpen met zaken als uw manier van denken, negatieve zelfpraat, of motivatie, overweeg om met een BetterUp-coach te werken. BetterUp-coaches werken één op één met u samen om u te helpen uw doelen sneller te bereiken. Vind de beste coach voor jouw behoeften.