Hoe schitter je op een netwerkfeest?

Vooruitgang op het werk

Maak een grootse entree

Geen kwestie van tegen muren aanlopen en je hoofd laten zakken terwijl je wacht tot een liefdadige ziel met je komt praten of midden in een levendige discussie een groep gaat typen. Nee, je moet slimmer zijn. “We staan ​​rechtop, we scannen de kamer op zoek naar een gast, die net als jij alleen lijkt. Terloops slagen we erin om in zijn gezichtsveld te zijn. Als je ogen elkaar ontmoeten, houd je blik dan 2 seconden vast”, beveelt Valentin Becmeur, coach en mediatrainer bij Othello, aan. Als het doelwit niet op zijn hielen draait, nader dan -maximaal een meter- om hem te begroeten en een gesprek te beginnen. Het kan in het midden van de kamer zijn, naast het buffet, wat dan ook… Ga in een hoek van 45° van uw gesprekspartner staan ​​om oogcontact te behouden en toch open te blijven voor andere deelnemers.

Breek het ijs

U hoeft er niet omheen te draaien, stel uzelf kort voor. Een pitch van 50 woorden in 30 seconden is perfect adviseert Nicolas Thébault, een pionier in netwerktechnieken. U kunt aansluiten bij een mening of een positieve vraag over de kwaliteit van de organisatie van de avond. Om het ijs te breken, vertrouwt Valentin Becmeur op de techniek van het detail. “Een broche, bril, kapsel, enz. Zoek het detail dat als voorwendsel zal dienen om de persoon te benaderen. Om er natuurlijk nooit iets slechts over te zeggen. Wees altijd positief, niet spottend en begin met een compliment. Ga dan verder met eenvoudige vragen over het professionele of zelfs persoonlijke leven (passie, vakantie, enz.) van uw gesprekspartner. ” Woorden zijn belangrijk, maar wat telt is de geest waarmee ze worden uitgesproken en de houding die wordt aangenomen “, benadrukt de auteur van” Zijn gebaren decoderen in 10 lessen “die op 6 november wordt gepubliceerd door Leduc.S Editions.

Open de groep

“De fatale fout is om met iemand mee te voelen en, ter wille van de troost, de hele avond aan hem vast te houden. Integendeel, je moet anderen uitnodigen om met je mee te doen”, waarschuwt Nicolas Thébault. Om dit te doen, begroet u mensen in uw gezichtsveld (doe een 360°) en nodig ze uit om met u mee te doen. Stel ze voor aan je gesprekspartner. Zodra de groep bij elkaar lijkt te blijven en we de visitekaartjes hebben verzameld, glippen we vriendelijk weg en gaan we hetzelfde doen aan de andere kant van de kamer. “Op deze manier word je DE persoon van de avond, degene die iedereen zich zal herinneren”, betoogt Valentin Becmeur.

Eclips op het juiste moment

Het begin van een feest is net zo belangrijk als het einde. ” Het ideaal is om te vertrekken wanneer je wilt blijven. Zo blijf je verbonden met een sleutelmoment van de avond… en niet met een sfeer die als een soufflé neervalt”, besluit hij.