Hoe maak je van mislukkingen een hefboom voor succes?

Vooruitgang op het werk

Falen, het essentiële onderdeel van een leerproces

Wist je dat het ervaren van een mislukking een van de wervingscriteria is bij sommige startups? Twijfel je eraan? Ga eens kijken aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en je zult zien hoeveel falen daar wordt gewaardeerd! Waarom ? Omdat falen wordt gezien als een tijdelijke leerfase.

Wie in zijn comfortzone blijft, riskeert geen mislukking. Wie al zijn missies tot in de puntjes uitvoert, neemt geen risico, maar innoveert ook niet.

Als u een nieuw project lanceert, is het een veilige gok dat u moeilijkheden, obstakels zult tegenkomen en een (of meer) situatie(s) van mislukking zult ervaren. En dat is oké! Tenzij u een identiek project dupliceert, is het onmogelijk om de eerste keer het perfecte resultaat te krijgen.

Dus je zult het begrepen hebben: om je mislukkingen om te zetten in successen, is het noodzakelijk om je perceptie van falen te veranderen. Nee, niet al je vaardigheden staan ​​ter discussie omdat je gefaald hebt. Nee, je bent geen slechte professional. Maar ja, je zult veranderingen moeten doorvoeren. Je moet weten hoe je kunt herstellen na een professionele mislukking.

Mislukking omzetten in succes: de weg vooruit

Als u er niet in slaagt om succes te behalen, is het essentieel om: de situatie van falen herkennen. Mislukking ontkennen is het niet als een fase beschouwen, maar als een ongewenst einde.

Mislukking herkennen, accepteren, analyseren om de oorzaken te vinden: dit zijn de fasen die u zullen toelaten om uw project op een meer intelligente manier te heroverwegen. Falen is onderdeel van een proces: het is aan jou om het als zodanig te beschouwen.

Is uw laatste productlancering mislukt? Probeer de redenen voor dit niet-succes te identificeren. Was het product defect, te duur? Was de markt volwassen? Is de lancering tijdig gedaan? Deelde het projectteam – technisch, marketing, verkoop – dezelfde visie?

Door deze elementen plat te leggen, kun je transformeren wat een bron van mislukking was. En pas uw project aan om het alle kans van slagen te geven!

Een mislukking in het bedrijfsleven herstellen: uw rol als manager

Als manager speel je een sleutelrol in de mogelijkheid om mislukkingen om te zetten in hefbomen van succes.

Dramatiseer mislukkingen is de eerste stap. Hoe ?

Op psychologisch vlak is het aan jou om mensen duidelijk te maken dat het normaal is om in de professionele context geconfronteerd te worden met faalsituaties.

In termen van managementacties moet u kunnen anticiperen op mislukkingen – in plaats van ze te ontkennen – om ze beter te beheersen. De slechtste actie is natuurlijk de sanctie.

Om van mislukking een hefboom voor succes binnen uw team te maken, moet u leren het te bagatelliseren – aangezien het uiteindelijk slechts relatief en tijdelijk is. En bovenal, ondersteun uw team bij het overwinnen van mislukkingen: waardeer de positieve elementen van het project, help tekortkomingen te identificeren, zet uw medewerkers in de strijd om het project anders te heroverwegen. En vooral aanmoedigen, begeleiden, feliciteren.

Conclusie: alles is een kwestie van visie, beleving en managementkwaliteiten om deze transformatie van mislukking naar succes mogelijk te maken. Het is aan jou om de voorwaarden te scheppen voor een succesvolle verandering!