Hoe je een vision board maakt en jouw droomleven manifesteert

Vooruitgang op het werk

Moet je de motivatie vergroten of een beetje richting in je leven vinden? Door een vision board te maken met afbeeldingen die je inspireren, kun je je concentreren op wat belangrijk is. Op deze manier kan een vision board een hulpmiddel zijn om jouw wereld ten goede te transformeren.

Het maken van een vision board is bedoeld als een inspirerende manier om je te enthousiasmeren voor de toekomst. Je kunt het gebruiken als een kans om jezelf te uiten en beginnen met zelfontdekking. Als u hulp nodig heeft bij het bedenken van vision board-ideeën, zijn er tal van hulpmiddelen om u te begeleiden.

Wat is een visionboard?

Visionboards zijn verzamelingen afbeeldingen, tekeningen en andere visuele elementen die bij elkaar zijn gerangschikt om uw doelen en ambities weer te geven. Elk ervan is een inspiratiebord dat u kan helpen uw ambities te verduidelijken, zodat u uw visie kunt manifesteren. Deze verzameling afbeeldingen, ook wel doelbord of droombord genoemd, kan fysiek of digitaal zijn.

Visionboards zijn zeer veelzijdige hulpmiddelen. Je kunt ze gebruiken als een manifestatie methode Voor jouw persoonlijke doelen of professionele doelen. Visionboards richten zich op het creëren van een visuele representatie van een persoonlijke visieverklaring. Ze zijn perfect om u te helpen de bijzonderheden van uw leven voor te stellen.

Hoe ver vooruit je vision board moet kijken, bepaal jij zelf. U kunt een vision board maken voor het komende jaar of een board waarin langetermijndoelen worden overwogen uw 5-jarenplan. Als u tijd heeft, kunt u voor elke fase van uw project een vision board maken levensplan?

Mensen die visionboards gebruiken, plaatsen deze meestal op een plek waar ze ze vaak zullen zien. U kunt bijvoorbeeld een vision board op uw spiegel plaatsen, zodat u zich 's ochtends opnieuw kunt concentreren op uw doelen terwijl u zich klaarmaakt. Of u kunt ervoor kiezen om het in een kamer op te hangen waar u vaak ontspant om te lezen of logboek.

Ondersteund door de wetenschap: waarom werken vision boards?

In een onderzoek uit 2024 ontdekten onderzoekers van de Journal of Research in Personality dat visies inspireren en creëren positieve emoties. Ze creëren positiviteit omdat ze je doen geloven dat je dromen binnen handbereik zijn. Door uw doelen te stellen op iets dat u dagelijks ziet, kunt u zich concentreren op wat belangrijk is.

Visionboards zijn slechts één type visualisatie techniek. Dergelijke technieken werken door een beeld in je geest te cementeren totdat je gelooft dat het mogelijk is.

Het vinden van afbeeldingen en woorden die u inspireren, kan uw motivatie vergroten om een ​​ideaal leven te creëren. Inspirerende hulpmiddelen zoals visionboards kunnen krachtig zijn om uw dromen werkelijkheid te laten worden. Door jezelf dagelijks aan je levensdoelen te herinneren, kun je beginnen meer opzettelijk zijn. U kunt uw dagelijkse acties richten op een groter doel of doel.

Een vision board helpt je gefocust te blijven op het grotere geheel. Wanneer u een duidelijke richting voor uw leven heeft, kunt u uitvoerbare stappen ondernemen om uw dromen te verwezenlijken. Elke dag wordt een kans om aan uw grote doelen te werken.

Visionboards moedigen je aan om diep na te denken over wat je wenst, zodat je een leven kunt leiden gelukkig leven. Ze zijn een kans om te zien of jouw persoonlijke waarden afstemmen op uw visie. Bovendien is het maken van een vision board een aanpasbare activiteit die leuk is om alleen of met vrienden te doen. Door elkaars doelen te leren kennen, kunt u uw relaties versterken.

Wat u op uw visionboard moet zetten

Hoe maak je een vision board dat jouw dromen en ambities accuraat weergeeft? Het creëren van een vision board dat jouw ideale leven vertegenwoordigt, kan in het begin overweldigend zijn.

Er zijn zoveel mogelijkheden dat het enige tijd kan duren om te beslissen wat u wilt opnemen. Doe wat Innerlijk werk® en denk diep na over wat u wilt dat uw vision board wordt. Door enkele voorbeelden te overwegen, kunt u uw focus beperken en kunt u beslissen hoe u moet beginnen.

Ideeën voor een visionboard

Hoe u uw visionboard maakt

Het maken van een visionboard kan leuk en gemakkelijk zijn. U hoeft het proces niet te overdenken. Doe mee jouw creativiteit om je droombord te bouwen. Je vision board is volledig persoonlijk voor jou, dus maak je geen zorgen over het verdedigen van jezelf of het imponeren van iemand.

vrouw-die-op-het-bord-schrijft-hoe-je-een-visiebord-maakt

Volg deze stappen om een ​​fysiek visionboard te maken dat u overal in uw huis of kantoor kunt ophangen:

 1. Neem de tijd om uw visie en intentie duidelijk te maken
 2. Verzamel uw materialen, zoals afbeeldingen en kunstbenodigdheden
 3. Zoek afbeeldingen en woorden die uw visie vertegenwoordigen
 4. Regel je materialen
 5. Plaats uw visionboard op een plek waar u hem vaak zult zien

Laten we elk van deze stappen van het proces opsplitsen.

1. Neem de tijd om uw visie te verduidelijken

Een vision board vereist dat u nadenkt over uw wensen en ambities. Voordat u met uw vision board-werk begint, moet u uw doelen duidelijk maken. Wat wil jij manifesteren met jouw vision board?

Wees zo duidelijk mogelijk over uw situatie persoonlijke visie. Haast je niet bij deze stap, want dit is de basis voor je hele vision board. U zult merken dat u nog meer duidelijkheid en details krijgt als u het bord maakt.

Vermijd afleidingen terwijl u nadenkt over uw visie. Het is belangrijk om te onderhouden zelfbewustzijn terwijl je dingen verduidelijkt. Jij kan begin met dagboekschrijven als een braindump en een manier om duidelijkheid te krijgen over je leven.

2. Verzamel je materialen

Om een ​​visionboard te maken, heb je verschillende materialen nodig. Als basis kunt u een posterbord of ander bord gebruiken.

Er zijn verschillende soorten borden die u kunt gebruiken, waaronder:

 • Een draadbord
 • Een whiteboard
 • Een magneetbord voor uw koelkast
 • Een kurkbord
 • Een posterbord

Uw visionboard hoeft echter niet letterlijk een bord te zijn zoals een posterbord. U kunt papier of andere materialen gebruiken. Als goedkoop alternatief kun je een stuk karton uit een doos knippen die je al hebt. Een nabijgelegen dollarwinkel of tweedehandswinkel kan ook een geschikt materiaal hebben.

Vervolgens heb je afbeeldingen of items nodig om toe te voegen aan het inspiratiebord. Uw afbeeldingen kunnen afkomstig zijn uit verschillende bronnen, waaronder:

 • Oude tijdschriften en catalogi
 • Gedrukte versies van online afbeeldingen
 • Foto's uit uw persoonlijke collectie
 • Ansichtkaarten
 • Stickers, schetsen en andere elementen

Je hebt iets nodig om je spullen aan je basis te bevestigen. Pinnen en clips werken goed. Je kunt ook lijmsticks of tape gebruiken. Als je een magneetbord maakt, heb je kleine magneetjes nodig om elke afbeelding vast te zetten.

Ten slotte heb je een verscheidenheid aan knutselgereedschappen nodig, zoals pennen, stiften, verf, stickers of iets anders dat je wilt gebruiken om je vision board te verfraaien. Je kunt zo weinig of zoveel van deze materialen gebruiken als je wilt.

3. Zoek afbeeldingen en woorden die uw visie vertegenwoordigen

Zodra je je materialen hebt verzameld, is het tijd om afbeeldingen en andere details toe te voegen om op je bord weer te geven. Foto's en afbeeldingen zijn de meest populaire media om op een vision board te gebruiken. Het type afbeeldingen dat u gebruikt, hangt af van de focus van uw vision board.

Hier zijn enkele ideeën voor afbeeldingen die u aan uw vision board kunt toevoegen:

 • Afbeeldingen van afstudeerkappen of graden
 • Afbeeldingen van sporttrofeeën
 • Afbeeldingen van vakantiebestemmingen
 • Afbeeldingen van dingen die droombanen vertegenwoordigen, zoals een afbeelding van oceaandieren voor de mariene biologie

Naast afbeeldingen kun je inspirerende quotes vinden om toe te voegen aan je vision board. U kunt woorden afdrukken die uw ideeën vertegenwoordigen, of ze zelf schrijven.

Je kunt zelfs knutselitems toevoegen, zoals stukjes stof of confetti. Je kunt ook natuurlijke voorwerpen, zoals boomtakken, toevoegen als ze je doelen of het beste leven symboliseren. Het toevoegen van wat geperste bloemen kan je er bijvoorbeeld aan herinneren dat je meer tijd in de natuur wilt doorbrengen.

Het is gebruikelijk om ook woorden aan uw vision board toe te voegen. Probeer inspirerende woorden toe te voegen of woorden waarmee je jezelf wilt associëren. Heel graag met positieve affirmatieshebben de woorden die je ziet en gebruikt de kracht om jouw realiteit vorm te geven. Positieve en negatieve zelfpraat Het is gebleken dat het de atletische prestaties beïnvloedt. Uit onderzoek is ook gebleken zelfpraat heeft invloed op de functionele connectiviteit van de hersenen bij cognitieve taken.

4. Schik en plaats uw materialen

Nu is het tijd om alles wat je hebt voorbereid op je vision board te ordenen. Leg tijdschriftafbeeldingen uit uw verzameling neer, schrijfgerei en al het andere dat u van plan bent te gebruiken.

Veel plezier met deze stap. Raak geïnspireerd door het momentum en speel met verschillende lay-outopties totdat het goed voelt. Dit ordeningsproces maakt deel uit van het ontwikkelen van een duidelijker en gedetailleerder geheel visie voor de toekomst.

Als je tevreden bent met de lay-out, zet je alles op zijn plaats met de door jou gekozen binding. Neem de tijd om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met uw ontwerp. Als je pinnen of clips gebruikt, kun je gemakkelijk dingen veranderen terwijl je bezig bent. Maar als u uw materialen aan het lijmen of vastplakken bent, zal het veel moeilijker zijn om daarna van gedachten te veranderen.

5. Plaats je visionboard op een plek waar je hem vaak zult zien

Het is eindelijk tijd om je visionboard te plaatsen. Een belangrijk onderdeel van de waarde van uw vision board is dat u ernaar blijft kijken voor voortdurende inspiratie. Als het om plaatsing gaat, kies dan een locatie waar je er dagelijks toegang toe hebt.

U kunt proberen uw vision board op een van de volgende locaties te plaatsen:

 • Jouw koelkast
 • Een lege muur in je keuken
 • Een altaar
 • Een spiegel
 • Je nachtkastje
 • In uw thuiswerken kantoor
 • De achterkant van je voordeur

Waar u uw board ook plaatst, controleer het regelmatig. Kijken naar je bord is essentieel om te onthouden waarom je het hebt gemaakt om je dromen te manifesteren.

Integreer uw vision board in het dagelijks leven

Als het gaat om het integreren van een vision board in je leven, is het proces om het te maken nog maar het begin. Naar doelen stellen en deze bereiken, wil je dagelijks nadenken over je vision board. Het zien van deze foto's en afbeeldingen herinnert u eraan wat belangrijk voor u is.

Je kunt je vision board gebruiken als bron van ambitie als je gebrek aan motivatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een zware werkdag voor de boeg heeft, vol met moeilijke taken. Als u naar uw visionboard voor het stellen van doelen kijkt, wordt u eraan herinnerd waarom u moet blijven pushen om uw dromen te verwezenlijken.

Digitale versus fysieke visionboards

Als je de beloning van een vision board wilt, maar je geen zorgen wilt maken over de benodigdheden, kun je ervoor kiezen om in plaats daarvan een digitale versie op een computer of mobiel apparaat te maken. Met een digitaal vision board is het eenvoudiger om afbeeldingen te verplaatsen, verwijderen of bij te snijden. Je kunt het ook voortdurend bijwerken. Op deze manier kan uw digitale vision board een levend wezen worden dat met u mee evolueert.

Digitale tools zoals Canva of Photoshop hebben zelfs een vision board-sjabloon. Een vision board-sjabloon begeleidt u tijdens het creatieproces. Het bekijken van online vision board-voorbeelden op uw computer kan ook een krachtige manier zijn om dat te doen inspiratie opdoen.

Er zijn tal van handige hulpmiddelen voor digitale visionboards, waaronder:

 • Pinterest
 • Een mobiele visionboard-app
 • PicMonkey
 • Trello
 • Miro

U kunt uw digitale visionboard als achtergrond op uw computer bewaren of afdrukken en weergeven. Als u zich liever bezighoudt met technologie dan met knipsels uit tijdschriften, is digitaal wellicht de beste optie voor u.

Een vision board gebruiken om jouw droomleven te manifesteren

Manifestatie is de handeling waarbij iets werkelijkheid wordt door middel van visualisatie. Er zijn genoeg van dingen om te manifesteren in je leven, of je nu de baan van je dromen krijgt of… vrienden maken.

Iets manifesteren is simpelweg je focus en energie op dat gebied van je leven plaatsen. Als je een vision board maakt, verwelkom je een pad voor je toekomst. Je zegt ja tegen de mogelijkheid om te krijgen wat je wilt.

Werken met een coach kan u helpen de dromen te verwezenlijken die u op uw vision board heeft geschetst. Coaching is een hulpmiddel om u te helpen uw levensdoelen te identificeren en een plan te maken om deze te bereiken. Je hebt het eerste deel al gedaan met je vision board. Door samen te werken met een coach kun je je ambities helderder maken en een leven creëren waar je trots op bent.