Freixenet komt met de vakbonden een ERTE overeen die vanwege de droogte tot december zal duren

Nieuws

Hij Freixenet-groep heeft met de vakbonden afgesproken a bestand werktijdverkorting om economische, technische en organisatorische redenen (ERTE ETOP). De reductie zal zijn 20 en 50% en het komt door het gebrek aan druiven en basiswijn als gevolg van de droogte.

Deze ERTE wordt van kracht op maandag 13 mei en Dit zal naar verwachting blijven tot 31 december 2024. Zoals een paar maanden geleden aangekondigd, heeft deze maatregel gevolgen voor in totaal 615 werknemers behorend tot Freixenet SA en Segura Viudas SAU. Wat het reductiepercentage betreft, zal het worden aangepast: “de intensiteit van de maatregel (ERTE ETOP) zal worden aangepast aan de tijd van het jaar en de effecten van de droogte”, die “sinds 2021 toeneemt”, aldus de bedrijf.

Dat hebben ze ook bevestigd Werknemers zullen 95% van hun salaris blijven ontvangen omdat het bedrijf een aanvulling op de werkloosheidsuitkering betaalt. De ERTE heeft geen gevolgen voor extra verloning of vakanties, en de gedeeltelijke pensionering van haar werknemers of de overeengekomen flexibiliteit voor vrijdagen blijft ongewijzigd.

Ten slotte heeft het bedrijf in verklaringen aan het EFE-agentschap aangegeven dat de verlaging geen gevolgen zal hebben voor de werknemers van de commerciële divisie van de Freixenet Group, die zijn hoofdkantoor in Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) heeft.