Het mooiste land van Europa zoekt Spanjaarden om te werken voor 3.200 euro en spreekt alleen Spaans

Nieuws

Frankrijkhet grootste en mooiste land van Europais op zoek naar professionals, inclusief Spaanse, die een gemiddeld salaris van 3.182 euro per maand. In afstemming met de Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE)heeft het Eures-netwerk meer dan 30 publicaties op zijn webportaal gepubliceerd 641.000 vacatures om in het buurland te werken, waarvan er vele Ze zijn alleen toegankelijk als je Spaans spreekt en er is geen VISA nodig om te werken..

Volgens de laatste gegevens gepubliceerd door de SEPE, heeft de het gemiddelde salaris in Frankrijk bedraagt ​​41.540 euro per jaar, wat neerkomt op ongeveer 3.461,66 euro per maand, verdeeld over twaalf betalingen. Op dezelfde manier bedraagt ​​het minimum interprofessioneel salaris in april 2024 1.766,90 euro per maand, dat is 632,90 euro meer dan het minimumloon in Spanje, dat is vastgesteld op 1.134 bruto euro per maand.

Wat het gemak van het vinden van werk betreft, moeten we aandacht besteden aan de werkloosheidspercentagegelegen in de 7,3%terwijl dit percentage in Spanje 11,7% bedraagt, wat erop wijst dat de arbeidsmarkt mogelijkheden biedt om werk te vinden.

Hoewel het Frans de overhand heeft als de taal van het algemeen gebruik, zijn er sectoren zoals de dienstensector – waartoe ook wasserijen, restaurants, winkels en logistiek behoren – waar het niet essentieel is om de taal te beheersen om te kunnen werken. Dit betekent dat werknemers die alleen Spaans spreken, op zoek kunnen gaan naar nieuwe kansen in het buurland en tegen een beter loon.

Frankrijk is niet de enige bestemming in Europa die via Eures werknemers wil integreren. Landen als Luxemburg en Duitsland zijn ook op zoek naar personeel voor hun respectievelijke arbeidsmarkten.

Hoe krijg ik een baan in Frankrijk?

Spanjaarden geïnteresseerd werk in Frankrijk hebben toegang tot het EURES-portaal, dat een compilatie biedt van vacatures in verschillende landen van de Europese Unie, in coördinatie met de openbare dienst voor arbeidsvoorziening. Er zijn momenteel verschillende vacatures beschikbaar in Frankrijk, en deze vereisen niet allemaal de Franse taalvaardigheid. Vacatures voor september worden voortdurend bijgewerkt:

  • Sociaal pedagoog/sociaal pedagoog om voltijds te werken in Bouches-du-Rhône. Salaris tussen de 2.000 en 2.500 euro per maand meer accessoires.
  • Dierenoppas in Saône-et-Loire om fulltime te werken. Minimumsalaris van 800 euromaar dat zal toenemen afhankelijk van de te verzorgen huisdieren.
  • Ouderenverzorgers gaan fulltime werken in verschillende steden van Nantes, Nice, Marseille, Lyon en Parijs. Salaris van 2.467 euro bruto.
  • Stockers, kassamedewerkers, winkelmedewerkers en warenhuisdirecteur voor supermarktketen Carrefour. Ze bieden een vast contract en minimumsalaris van 1.869 euro per maand meer accessoires.
  • Verpleegkundige verantwoordelijk voor algemene zorg gaat fulltime werken in de stad Aín. Salaris van 2.532 euro plus bonussen.
  • Werken als huishoudster voor verschillende steden zoals Lyon, Nice, Nantes, Toulouse. Het biedt een afgesproken salaris, een gratis huis en een vast contract.

Veel van de bedrijven in deze aanbiedingen bieden advies en ondersteuning bij het uitvoeren van alle noodzakelijke procedures. Daarnaast helpen ze bij het vinden van huisvesting.

Procedures die nodig zijn om in Frankrijk te werken

De Spanjaarden die willen werk in FrankrijkNee ze hebben geen visum nodig dankzij de overeenkomst over vrij verkeer in de Europese Economische Ruimte (EER). Zonder verblijfskaart kunt u maximaal drie maanden in Frankrijk verblijven.

Als het verblijf langer dan drie maanden duurt en u werk vindt, is het raadzaam aanvragen bij de plaatselijke prefectuur (Pôle Emplo) met uw arbeidsovereenkomst en bewijs van adres, zoals uitgelegd op de website van het Ministerie van Arbeid en Sociale Economie.

De website van het ministerie biedt ook enkele juridische aanbevelingen voordat u in Frankrijk gaat werken. Onder hen valt op dat de werkdag niet langer mag zijn dan 35 uur per week, dat je recht hebt op 30 werkdagen jaarlijkse vakantie (hoewel veel overeenkomsten misschien meer bieden) en dat het uurloon niet lager mag zijn dan 11,07 euro bruto. .