Het bericht van de Sociale Zekerheid over onbetaalde stages: de deadline loopt op

Nieuws

Sinds 1 januari 2024 zijn studenten in Onbetaalde stages dragen ook bij aan de sociale zekerheid. De maatregel werd opgenomen in de pensioenhervorming die werd voorbereid door de toenmalige minister van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie, José Luis Escrivá, en die de portefeuille nu overdraagt ​​aan Elma Saiz. Een verplichting waar duizenden studenten van hebben geprofiteerd, maar die veel twijfels heeft opgeroepen bij studenten, bedrijven en onderwijsinstellingen.

Om deze reden heeft de Sociale Zekerheid deze maand een hulpruimte gecreëerd waar al de vragen die sinds de inwerkingtreding ervan zijn ontstaan, worden opgelost. En het is dezelfde instantie geweest, via een van haar informatieve accounts op 'X' (voorheen 'Twitter'), die een belangrijke herinnering over deze kwestie heeft gelanceerd: Op 31 maart eindigt de uitzonderlijke deadline voor het communiceren van inschrijvingen en annuleringen van onbetaalde stages geproduceerd tussen 1 januari en 20 maart..

Vanaf deze laatste datum verandert de deadline voor het communiceren van de inschrijving en terugtrekking van deze studenten en wordt deze 10 kalenderdagen vanaf het begin of einde van de stage. Op dezelfde manier heeft de sociale zekerheid via haar website gemeld dat er een verandering in het quotaproces gerelateerd aan deze praktijken. Nu zullen deze plaatsvinden in de maand na het einde van elk jaarlijks kwartaal. Op deze manier worden de termijnen die overeenkomen met de maanden januari, februari en maart, “volgens een kwartaalpatroon” in de maand april verrekend.

Begin vroeg met een carrière als notaris

De sociale zekerheid heeft verklaard dat de bijdrage voor onbetaalde stages (voorheen alleen voor betaalde stages bijgedragen) “een uitbreiding van rechten is die de jongsten ten goede komt, die op deze manier een bijdragecarrière kunnen beginnen waarmee ze rechten kunnen verwerven op het gebied van de gezondheidszorg. toekomst”, sindsdien Deze tijd wordt erkend als bijdrage aan hun ouderdomspensioen..

Ze zullen ook beter beschermd zijn tijdens de trainingen, omdat ze gedekt zijn in geval van een ongeval tijdens de trainingen. Het heeft echter ook zijn kleine lettertjes, en dat is het ook zij dragen niet bij aan de werkloosheid. Om deze reden zal de tijd die tijdens deze stages wordt ingebracht niet worden gebruikt voor het aanvragen van premievrije werkloosheidsuitkeringen, beter bekend als werkloosheid, of de subsidies die ook worden beheerd door de openbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE). Ze dragen ook niet bij aan FOGASA, beroepsopleiding of het Intergenerational Equity Mechanism (MEI).