GROW-model voor coaching: bereik doelen en verbeter de prestaties

Vooruitgang op het werk

Het GROW-model voor coaching is een raamwerk dat door coaches en managers wordt gebruikt om individuen en teams te begeleiden bij het bereiken van hun doelen en het ontsluiten van hun volledige potentieel. Dit model biedt een stapsgewijze aanpak van coachinggesprekken, waardoor deze doelgerichter en effectiever worden.

Als je op zoek bent naar een oplossingsgericht coachingsmodel voor jezelf of klanten dat resultaat oplevert, dan is het GROW-model wellicht een goede match.

Whitmore werkte nauw samen met twee andere individuen om te bouwen aan wat nu bekend staat als het GROW-model. Expert op het gebied van prestatiecoaching en spreker Alan Fine, met bijdragende auteur Graham Alexander, bouwde voort op het GROW-modelimago van Sir John Whitmore. Samen creëerden de drie een coaching raamwerk dat heeft de levens van velen verbeterd.

GROW is een acroniem waarbij elk onderdeel een van de vier stappen van het GROW-coachingmodel symboliseert:

GOal

Rwerkelijkheid

Obstakels of Oopties

Way vooruit of Wziek

Het gebruik van het GROW-model voor coaching helpt leiders en teamleden de prestaties te verbeteren. Het kan u ook helpen slagen in uw persoonlijke ontwikkeling.

Voordelen van het gebruik van het GROW-model

Het volgen van het GROW-model coachingsplan kan verschillende voordelen opleveren. Je kunt het GROW-model zelf volgen of met ondersteuning van een professionele coach. Deze voordelen omvatten verhoogde productiviteit en verbeterd gevoel van eigenwaarde.

Het GROW-model kan ook een positiever beeld creëren werkomgeving door uw betrokkenheid te vergroten. GROW-coaching voor prestatieverbetering kan degenen helpen die dat proberen ontwaken hun menselijk potentieel.

Het GROW-model is ontworpen om multifunctioneel te zijn en voor verschillende doelstellingen te werken:

Uit een gerandomiseerde controlestudie bleek dat zelfs virtuele GROW-sessies verbeterden het subjectieve welzijn. Hieronder zullen we enkele voordelen van dit coachingsmodel onderzoeken en vervolgens bespreken precies hoe je dit raamwerk kunt toepassen.

Verbeterde duidelijkheid en focus op doelen

Aan het leren hoe u zich kunt concentreren op uw doelen kan een uitdaging zijn met alle afleidingen van het leven. Het GROW-coachingsmodel moedigt je aan om je doelen voorop te houden.

Op één manier kan dat beter concentreren is door stappen in de richting van uw doelen op te nemen in uw dagelijkse planning. Door elke dag iets kleins te doen voor uw doelen, geeft u prioriteit aan uw toekomst.

Het GROW-model is ook een perfect hulpmiddel voor iedereen mentaliteitscoach die zijn klanten wil helpen op koers te blijven. Coaches kunnen het gebruiken om anderen te helpen doel vinden en verduidelijk de doelen die zij het meest waarderen.

Verbeterd zelfbewustzijn en probleemoplossend vermogen

Zelfbewustzijn ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van het GROW-coachingmodel. Met elke coachingsessie kun je meer over jezelf leren.

Misschien ben je dat wel eens geweest jobhoppen omdat je meer intellectuele uitdagingen nodig hebt beroepsgebied. Of misschien heb je het najagen van je doelen uitgesteld omdat je er moeite mee hebt bedrieger syndroom. Met rechts coachende vaardighedenkun je leren onderliggende obstakels aan te pakken en in de goede richting te gaan.

Het GROW-model verbetert ook probleemoplossende strategieën. Hierdoor leer je zelf conclusies te trekken en zelfstandig te denken.

Verhoogde motivatie en betrokkenheid

Het is gemakkelijk om enthousiast te raken over de eerste sessies voor het stellen van doelen en coaching. Toch is het veel moeilijker om je eraan te blijven binden. Coachingsgesprekken volgens het GROW-model stimuleren je om vast te houden aan je doelstellingen.

Coaches zorgen voor motivatie en inspiratie door moeilijke tijden. Tijdens uw coachingtraject bespreekt u het doel van elke sessie en uw algehele voortgang. Het hebben van een coachingsteam of een individuele coach aan je zijde kan opbeurend zijn en de motivatie vergroten.

Verbeterde empowerment en eigenaarschap van persoonlijke groei

Eigenaar worden van uw persoonlijke ontwikkeling is niet altijd gemakkelijk. Het GROW-model zorgt ervoor dat het nemen van verantwoordelijkheid natuurlijk aanvoelt verandert transities in transformatie. Coaches geven je kracht en helpen je verbeter je zelfbeschikking.

Om eigenaar te worden van persoonlijke groei, moet u uw verantwoordelijkheden buiten de coachingsessies erkennen. Dit eigenaarschap is nodig om het GROW-model optimaal te benutten. Het aannemen van een coachingsmentaliteit betekent beseffen dat uw toekomst en succes in uw eigen handen liggen.

Het GROW-model toepassen in coaching

Kwaliteiten die een geweldige coach maken onder meer innoveren en ontdekken wat het beste werkt voor klanten. Executive coaches kunnen GROW-modelcoaching gebruiken om de betrokkenheid bij coachingsessies te vergroten. Leiderschapscoaches, businesscoaches en andere coachingprofessionals kunnen het GROW-model ook gebruiken.

GROW kan worden toegepast op elk sessiedoel met een cliënt om effectievere resultaten te genereren. Met behulp van individuele of teamontwikkelingsplannen ziet u hoe coaches en coaches dit model gezamenlijk kunnen uitvoeren.

1. SMART-doelen stellen

Het is essentieel dat het stellen van doelen correct gebeurt. SLIMME doelstellingen zijn een integraal onderdeel van het raamwerk van het GROW-coachingsmodel. SMART is een acroniem dat staat voor specifiek, meetbaar, acceptabel, relevant en tijdsgebonden. Het SMART-doelmodel is effectiever omdat het de dubbelzinnigheid wegneemt bij het stellen van doelen.

Als je je doelen nog niet hebt bepaald, kun je je ideeën uitwerken tijdens een coachingsessie. De doelen die u stelt, vormen de basis voor uw verdere coachingsproces.

2. Verkennen van de huidige realiteit

De realiteitsfase van het GROEI-proces omvat het onderzoeken van uw huidige sterke punten, uitdagingen en obstakels. Gezamenlijk staan ​​deze dingen bekend als jullie ‘huidige realiteit’.

Tijdens uw coachingsessie zal uw coach waarschijnlijk verschillende GROW-modelvragen stellen. Wanneer u vragen over uw huidige realiteit beantwoordt, kan uw coach beter begrijpen hoe hij u kan helpen.

De GROW-modelvragen van je coach kunnen lijken op deze voorbeelden:

  • Wat zijn de grootste obstakels die je moet overwinnen?
  • Wat heeft u ertoe aangezet om op zoek te gaan naar prestatiecoaching via het GROW-model?
  • Als je al eerder een ander coachingsmodel hebt geprobeerd, welke elementen ontbraken dan?
  • Welke coachende leiderschapsstijl gedij jij onder?
  • Hoe ga je ermee om stress en angst veroorzaakt door uitdagingen?
  • Wat zijn de voordelen van het bereiken van uw doelen?
  • Welke acties onderneemt u op dit moment om uw doelen te bereiken?
  • Waar kunt u terecht voor ondersteuning?

Dit zijn ook uitstekende vragen om jezelf te stellen. Naar binnen kijken zet je aan om na te denken over hoe je een nieuwe realiteit kunt bereiken.

3. Opties en oplossingen genereren

Het ontwikkelen van uw probleemoplossende vaardigheden is noodzakelijk om problemen te overwinnen. Werk samen met je coach om over ideeën te brainstormen en een sessiedoel te stellen om oplossingen voor mogelijke obstakels te bedenken.

In deze fase bedenk je manieren om je sterke punten en middelen te gebruiken. Als u hierover nadenkt, ontstaan ​​er opties en mogelijkheden voor u om verder te gaan. Het is nuttig om alternatieve plannen te hebben voor mogelijke wegversperringen.

Creativiteit is niet voor niets een van de belangrijkste GROW-coachingsvaardigheden. Unieke uitdagingen vragen om unieke innovaties. Daag jezelf uit creatief denken en problemen vanuit een nieuw perspectief oplossen.

4. Het ontwikkelen van de wil om te handelen of een weg vooruit

De wil of de weg vooruit is de laatste stap van het GROEI-proces. Wanneer u zich de weg vooruit voorstelt, maakt u van uw dromen meer dan een concept. In plaats daarvan worden ze een mogelijkheid die binnen handbereik ligt. Deze laatste stap bepaalt uiteindelijk het succes van het proces.

Wilskracht is de interne drive die ervoor zorgt dat jij je aan je plannen houdt. Het GROW-model vergroot de wilskracht door u een stem te laten geven aan uw daden. In plaats van alleen maar te zeggen: ‘Ik wil’, schakelt je mentaliteit over naar ‘Ik wil’.

Uw persoonlijke ontwikkeling kan worden gestimuleerd door actieplanning en commitment-strategieën. Een actieplan bestaat uit haalbare stappen om je doel te bereiken.

Rond uw coachingsessies af door aan te geven hoe u uw actieplan gaat uitvoeren. Het hebben van een coach helpt je om je aan je woord te houden en door te zetten.

Naast de coachingsessie: GROW gebruiken in het dagelijks leven

De GROW-coachingideologie is niet exclusief voor coachingsessies. Je kunt het GROW-model toepassen op andere gebieden van het leven.

GROW toepassen op verschillende gebieden

Het beste van kennis is dat het gemakkelijk overdraagbaar is. Het GROW-model stimuleert bijvoorbeeld betere communicatieve vaardigheden. Toegenomen communicatie vaardigheden kan leiden tot betere relaties.

Het GROW-proces kan ook worden gebruikt om dit te bereiken persoonlijke doeleninbegrepen gezondheidsdoelen En financiële doelen. Je kunt het GROW-coachingsmodel zelfs gebruiken om je hoogste score in een game te verbeteren of een nieuwe taal te leren. Wat uw doelen ook zijn, u kunt GROW-coachingtools gebruiken om ze te bereiken.

Zelfcoachingstechnieken met behulp van het GROW-framework

Door de coachingsmentaliteit te internaliseren, kun je het heft in eigen handen nemen en jezelf coachen met behulp van het GROW-framework. Zelfcoaching vereist zelfreflectie en diep nadenken over uw doelen en waarden. Je zult je ook zeer bewust moeten zijn van je sterke en zwakke punten.

Zolang je dat hebt zelf motivatiekan zelfcoaching werken. Gebruik het GROW-model om jezelf coachingvragen te stellen en je aan je actieplan te houden. Jij kan begin met dagboekschrijven om uw mijlpalen en obstakels bij te houden. Het meten van succes en vooruitgang is essentieel om op de goede weg te blijven.

Het opbouwen van zelfdiscipline en verantwoordelijkheid voor het bereiken van doelen

Een van de belangrijkste dingen die het GROW-model leert, is hoe je jezelf verantwoordelijk kunt houden voor jouw leven en huidige realiteit. Naarmate u persoonlijke groei bereikt, kunt u uiteraard meer verantwoordelijkheid voor uw leven op u nemen. Verantwoordelijkheid betekent ook leren van je fouten En betere beslissingen nemen in de toekomst.

Als u bijvoorbeeld uw doel niet bereikt, moet u onderzoeken waarom. Wat heeft uw uitstel veroorzaakt? Is dat nodig? de angst om te falen overwinnen of adres A gebrek aan motivatie?

Maak een lijst met dingen die je kunt veranderen om de volgende keer je doel te bereiken. Het GROW-coachingtraject kan je de blijvende discipline leren die je nodig hebt om in de toekomst beter te presteren.

Kijk naar jouw succes met het GROW-model voor coaching

Het GROW-model voor coaching levert transformatieve resultaten op. Van verbeterde productiviteit tot een beter gevoel van eigenwaarde: de voordelen ervan zijn duidelijk. Het heeft ook velen geïnspireerd om hun leven te veranderen.

Overweeg om verandering in uw leven teweeg te brengen in contact komen met gecertificeerde coaches die het GROW-model gebruiken in hun coachingskader. Door je aan te melden voor 1:1 coachingsessies, ga je daarvoor akkoord werken aan zelfverbetering. Na verloop van tijd kun je zowel jezelf als je teamleden verbeteren.