Fysieke training voor aspirant-brandweerlieden wordt steeds relevanter

Nieuws

In Spanje heeft het zorgwekkende aantal bosbranden, zowel bosbranden als woningbranden, gedurende de eerste maanden van het jaar de aandacht gevestigd op de situatie cruciaal belang van fysieke training voor brandweerlieden. Volgens gegevens van Ministerie van Ecologische Transitie en Demografische Uitdaging (MITECO), 2024 heeft een alarmerende toename van 35% van het aantal hectaren dat door brand is verwoest vergeleken met het voorgaande jaar, waarmee dit jaar op de zesde plaats staat met het grootste verbrande gebied in de afgelopen tien jaar.

De toename van woningbranden, vaak als gevolg van het gebrek aan preventieve maatregelen, heeft een hoge tol geëist van mensenlevens, vooral onder kwetsbare mensen. Hoewel Spanje in de vijfde plaats op de lijst van landen met het laagste sterftecijfer door brandenJaarlijks verliezen ongeveer 150 mensen het leven als gevolg van brand, te midden van ongeveer 136.000 jaarlijkse interventies.

Strenge onderzoeken en fysieke training van brandweerlieden

Toegang tot de brandweer in Spanje Het omvat het overwinnen van strenge onderzoeken die zowel fysieke als mentale vermogens evalueren. Vooral de fysieke tests zijn uitdagend en vereisen een hoog niveau van fysieke voorbereiding en weerstand.

Dit is waar fysieke training een fundamentele pijler wordt. Brandweerlieden moeten in een optimale fysieke conditie verkeren om aan de eisen van hun werk te kunnen voldoen, waaronder directe brandbestrijding, het redden van mensen in risicovolle situaties en het hanteren van zwaar materieel onder ongunstige omstandigheden.

Het belang van een uitgebreide voorbereiding van deze werknemers

De verschillende opleidingscentra voor verzet tegen brandweerlieden zoals Flou, biedt een trainingsprogramma aan dat specifiek is ontworpen om kandidaten volledig voor te bereiden, met speciale aandacht voor de ontwikkeling van fysieke vaardigheden. Onder toezicht van experts zoals Yolanda Vázquez, coach voor fysieke tests, krijgen kandidaten een rigoureuze voorbereiding waardoor ze hun maximale fysieke potentieel kunnen bereiken.

Tot de specifieke disciplines waaraan tijdens de training wordt gewerkt behoren Cursus Navette Test, het Agility Circuit, de Wateroefening, de Bench Press en de Mannequin Drag. Deze tests evalueren niet alleen de fysieke capaciteiten van kandidaten, maar simuleren ook de werkelijke eisen van de baan als brandweerman, waardoor ze worden voorbereid op situaties met hoge stress en druk.