Elektrisch vliegtuig: 170 aanwervingen gepland in 2024 bij Aura Aero in Toulouse

Nieuws

De Aura Aero-saga gaat verder in Toulouse

Aura Aero is een jong industrieel bedrijf uit Toulouse, opgericht in 2018 en gespecialiseerd in het koolstofvrij maken van het luchtvervoer. Zijn bestaansreden? De ontwikkeling, productie en verkoop van elektrische vliegtuigen. Ja, elektrisch, je leest het goed, want deze innovatie is niet langer een droom. Het vlaggenschip van zijn gamma is de ERA, uitgerust met 8 elektromotoren die 19 personen kunnen vervoeren voor een bereik van 1.200 km.

Het eerste elektrische vliegtuig met 19 zitplaatsen ©Aura Aero

We interviewden manager Jérémy Caussade in 2022 en hij wilde “jongeren, ouderen, specialisten in auto’s maar ook treinen en batterijen inhuren. Wij mixen en matchen profielen. Wij ondersteunen beginners met ervaren mensen. In Frankrijk zijn 2 tot 5 bedrijven dit avontuur aangegaan. Er is een wereld die opnieuw moet worden uitgevonden. We kunnen niet langer vliegtuigen maken zoals vroeger.”

Twee jaar later stonden Jérémy Caussade en zijn partners op eigen benen en ontwikkelden hun bedrijf in supersonische snelheid:

In 2023 hebben we 137 medewerkers aangenomen, waarvan 110 vaste contracten. Tegenwoordig zijn we met 250 mensen, dus we hebben ons personeelsbestand bijna verdubbeld sinds we begonnen. De ontwikkeling van onze activiteiten verklaart deze enorme aanwervingen. We hebben geïntegreerde ingenieurs voor ons ontwerpbureau, productiegenoten, timmerlieden gespecialiseerd in luchtvaart, composietoperators, monteurs, kwaliteitsspecialisten, aankopers, digitale specialisten, kabelaars, afstellers, monteurs … Een vliegtuigfabrikant zoals wij moet uit alle beroepen rekruteren maak een elektrisch vliegtuig.

Jérémy Caussade, baas en mede-oprichter van Aura Aero

Een volledig orderboek dat rekrutering veilig stelt

In 2024, met orders voor ongeveer 500 vliegtuigen gepland, “We moeten evenveel rekruteren als in 2023, kondigt de beheerder aan. Dat wil zeggen iets 140 nieuwe medewerkers en in het bijzonder ingenieurs in het ontwerp- en testbureau die de leiding zullen nemen over de ontwikkeling van ons elektrische vliegtuig met negentien zitplaatsen. We zijn ook van plan om een dertig leerwerkmedewerkers allemaal jonge toekomstige specialisten in productie, in ontwerpbureaus of in kwaliteit.”

Om al dit personeel aan te trekken beschikt Aura Aero over voldoende middelen. In de eerste plaats is het een van de weinige Franse fabrikanten die zich heeft toegelegd op koolstofvrij luchtvervoer. En deze ecologische oriëntatie spreekt kandidaten aan die bezorgd zijn over het behoud van de planeet.

De geografische ligging is eerder een troef. Ten eerste omdat het bedrijf banen aanbiedt in Toulouse, een van de populairste steden voor studenten. Maar ook omdat het ingenieurs kan aantrekken die al in functie zijn, klaar om de reuzen van de regionale luchtvaart te verlaten en zich aan te sluiten bij een structuur op menselijke schaal. Een carrièrekeuze die bepaalde leidinggevenden verleidt, op voorwaarde dat het salaris volgt…

Aan de salariskant verschuilt het bedrijf zich achter de salarisschalen van de cao metallurgie om ‘pakketten’ aan te bieden. “in lijn met de markt. Niet te laag om goede medewerkers aan te trekken en ook niet te hoog om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Netwerken die we delen met Airbus…’.

Een HR-eenheid op de grond

“Ons bedrijf heeft een HR-unit van 7 medewerkers onder leiding van een HR-manager die we in 2020 hebben aangenomen. Deze medewerkers zijn aanwezig op de forums en werken actief samen met instellingen voor hoger onderwijs. Zo laten ze hen direct weten dat wij functies aanbieden die bijdragen aan de ontwikkeling van het vliegtuig van de toekomst.”

Militante geesten, zijn jullie daar?

Het bedrijf is uiteraard op zoek naar profielen met technische vaardigheden solide in staat “aanpassen en efficiënt zijn in het ontwerpen/bouwen van uiterst innovatieve machines.”

Maar de kandidaten die vooral het verschil gaan maken, hebben een “militante geest”. Begrijp wie er diep van overtuigd is dat een andere koolstofarme toekomst mogelijk is en wie wil werken in een bedrijf dat actief bijdraagt ​​aan de duurzame transitie van de luchtvaartindustrie. “We zijn op zoek naar nieuwsgierige medewerkers die zichzelf in vraag kunnen stellen om deel te nemen aan spannende fasen van het koolstofvrij maken van vliegtuigen. Daarom werven wij vooral betrokken medewerkers aan die bijvoorbeeld het luchtvaartonderhoud opnieuw kunnen uitvinden. Deze vaardigheden verwerven we via opleidingen, maar ook grotendeels via ons bedrijf. »