Zo denkt een hotelier over salarissen in de horeca “we hebben een groot probleem”

Nieuws

Sinds Yolanda Diaz enkele uitspraken deden over het nachtrooster en de omstandigheden van horecapersoneel, concentreerden de media zich op wat voor soort verbeteringen er in de sector moesten worden doorgevoerd en welke gevolgen de verandering in het rooster voor ondernemers zou hebben.

Er is onlangs een hotelier langs geweest laSexta Xplica om zijn mening te geven over het probleem van de salarissen in de sector, aangezien volgens hem het grootste deel van wat zij verdienen in de vorm van belastingen wordt opgenomen.

Javier Alfonso, horecazakenman en mede-oprichter van het hamburgerrestaurant “Ongewenste” Hij heeft zijn mening gegeven over de problemen waarmee de horecasector momenteel wordt geconfronteerd en zei dat “we een groot probleem hebben.”

Een van de vele argumenten die zij gebruiken om het probleem te rechtvaardigen waarmee ondernemers in de horecasector en dus ook hun werknemers kampen, is dat als het gaat om het betalen van de salarissen van elke werknemer, De Schatkist neemt 41% van elk salariswaarmee het probleem van de zeer lage salarissen wordt aangevoerd.

“Ondernemers die hun bedrijf niet overeind kunnen houden, omdat het niet zo goed gaat of niet het geluk heeft het zo goed te doen, betalen juist om die reden hun werknemers te weinig.”

Vakbondsman Afra Blanco, die ook voor het programma was uitgenodigd, heeft de werkgever herhaaldelijk onderbroken en beweerd dat de betaling uit de schatkist waarnaar zij verwijst een uitgesteld salaris is, dat wil zeggen dat de werknemer dit later zal ontvangen in de vorm van een uitkering. sociale voordelen.

Door de voortdurende onderbrekingen heeft Javier gereageerd op de vakbondsleider “Ik heb meer dan 40 mensen aangenomen en ik zeg je dat ik weet waar ik het over heb”.

De video heeft voor opschudding gezorgd op sociale netwerken, meer specifiek op ‘X’, voorheen bekend als Twitter, waar veel gebruikers zeiden: ‘Stop met huilen, werk en betaal fatsoenlijke salarissen aan je werknemers.’ “Net als degenen die meer verdienen dan € 400.000 per jaar”.