Digitaal: top 3 echt kortzichtige banen die werkgevers oppikken

Nieuws

Aanbiedingen in overvloed in de digitale beroepen

Op 1 januari 2023 telt de GEN meer dan 83.000 digitaal gerelateerde vacatures en slechts 13.999 opleidingen, ofwel een spanningsindex van rond de 1,19. Deze index geeft namelijk de verhouding weer tussen de geschatte behoefte op basis van het aantal gepubliceerde vacatures en de opleidingscapaciteit in termen van het aantal beschikbare opleidingen.

“Een positieve spanningsindex geeft aan dat er veel jobaanbiedingen zijn in verhouding tot het aantal beschikbare opleidingen: wanneer de spanningsindex groter is dan 0, wordt het beroep beschouwd als “in spanning”, geeft Samia Ghozlane, directeur-generaal van de Grande École du Numerique.

Twee factoren verklaren deze spanning in deze beroepen.

  • Ten eerste de gedwongen opmars van de digitale transformatie van de economie.
  • En natuurlijk een zeer hoge omzet – zo’n 25% tot 30% per jaar – in deze bedrijven.

Het aantal vermelde vacatures moet nog steeds worden gewogen door het feit dat achter elke advertentie niet noodzakelijk een echte baan staat. Veel bedrijven verspreiden aanbiedingen om hun employer brand te behouden maar ook om aan de concurrentie te laten zien dat ze actief blijven.

“Om deze vooringenomenheid aan te pakken, gaan we op Urssaf-niveau kijken om gegevens op te halen om effectieve rekrutering te karakteriseren”, voegt ze eraan toe. Hoe het ook zij, sommige digitale beroepen staan ​​echt onder spanning. Als je over deze zeer gewilde vaardigheden beschikt, is dit waarschijnlijk het moment om jezelf bekend te maken om gouden banen binnen te halen.

IoT, robotica: het ultieme tekort

Met een spanningsindex van 2,12 is dit de baan waarvoor werkgevers niemand kunnen vinden. “Het IoT brengt veel beroepen samen, waaronder softwareontwikkeling, mobiele ontwikkeling, embedded ontwikkeling, serverbeheer en we kunnen zelfs zover gaan als robotica en elektronica. legt Thomas Baverel, CEO van wervingsbureau Silkhom, uit in het GEN-rapport. Hij voegt eraan toe: “Het is heel moeilijk om het onderscheid te maken tussen de IoT-ontwikkelaar en de IoT-ingenieur”.

Dus waarom zit het vast? “Er zijn slechts 235 trainingen in het IoT terwijl de noden sterk zullen toenemen. Met name voor de uitrol van 5G, waarvan de dekkingsdoelstellingen in 2030 in Frankrijk moeten worden bereikt, en dat de gelijktijdige werking van een veel groter aantal verbonden objecten zal vergemakkelijken”, benadrukt Marie-Pierre Lartigue, directeur operationele netwerken en territoria van de Grande École du Numerique

Productmanager, de dirigent die iedereen wil

Ook de behoefte aan productmanager- en producteigenaarfuncties, die tevens agile projectmanagers zijn, is zeer groot, ondanks een relatief klein aantal opleidingen (366). Vandaar een spanningsindex van 1,85. “Bedrijven die technische producten ontwikkelen, hebben profielen nodig die projectmanagement beheersen, de bedrijfsprocessen van het bedrijf perfect kennen en die de interface tussen ontwikkelaars en gebruikers kunnen bieden”, specificeert ze.

Ontwikkeling, testen en Ops, behoefte aan experts of ervaren profielen

In het GEN-rapport maken Alain Assouline, president van WebForce 3 en Frédéric Bardeau, president en mede-oprichter van de Simplon-school, een gemeenschappelijke opmerking: “een paar jaar geleden waren er veel verzoeken om de titel van vaardigheid “web en mobiele ontwikkelaar”, niveau bac + 2. Tegenwoordig geven bedrijven de voorkeur aan de “applicatieontwikkelaar”, niveau bac + 3″.

Een analyse gedeeld door Ludovic Bertrand, Directeur van het Carif-Oref Network: “We merken in onze rekruteringsanalyses op dat bedrijven meer opgeleide en ervaren profielen aanwerven dan een paar jaar geleden. “. Conclusie, er zijn niet zoveel kansen op werk voor nieuwkomers in ontwikkelingsberoepen.

Een andere tendens:een wildgroei aan aanbiedingen voor gespecialiseerde no-code profielen die voornamelijk afkomstig zijn van start-ups of scale-ups die sneller interne tools of nieuwe diensten willen maken en testen, no-code bureaus of ETI’s/MKB’s die hun site, hun app of een deel van hun interne infrastructuur in no-code hebben gebouwd en die middelen nodig hebben om te onderhouden en bij te werken hen. “Bubble developer”, “no-code operator”, “no-code product builder”, “automation manager”… een verscheidenheid aan functietitels laat zien dat de markt aan het structureren is.

“Twee bedrijfsprofielen springen er duidelijk uit: applicatieontwikkelaars en zij die gespecialiseerd zijn in ‘no-code ops’. Ik schat de openstaande aanbiedingen tot nu toe op een paar honderd, en ik ben ervan overtuigd dat het er begin 2024 enkele duizenden zullen zijn”, analyseert Erwan Kezzar, president van NoCode for Good. Het is echter onmogelijk om alles in no-code te doen, de code heeft nog een lange tijd voor de boeg: “Code + no-code kunnen een zeer efficiënte, snelle en krachtige combinatie geven. concludeert hij.