Deze arbeiders krijgen maandelijks een bonus van 300 euro: ze ontbreken in deze gemeenschap

Nieuws

Het tekort aan talent is in bepaalde sectoren een zeer uitgesproken probleem. En in bepaalde delen van Spanje is dit zelfs nog meer het geval, en breidt zich uit tot vrijwel de meerderheid van de diensten. Het is het geval van Balar-eilandendat een reeks speciale maatregelen heeft moeten goedkeuren ter dekking van de vraag naar docenten die ze op de eilanden hebben.

Onder hen is het verklaren van alle onderwijsposities op Formentera als zeer moeilijk te vervullen, zoals overeengekomen tijdens de derde Insularity Technical Roundtable die deze week werd gehouden. Deze functies komen overeen met specialismen waarin het aantal kandidaten voor de interimpool voor elk van de functies minder dan vijf kandidaten bedraagt; of de procedures die, zodra de arbitrageprocedures voor aspirant-interim-ambtenaren zijn opgeroepen, ten minste vijftien dagen na de oproep worden behandeld.

Deze verklaring zal betekenen dat de leraren die ze bezetten inning van een maandelijkse bonus van 300 euro, die in het studiejaar 2024/2025 zal worden ontvangen. Volgend studiejaar (2025/2026) zou dit 400 euro worden. Op dezelfde manier zullen, zoals Europa Press meldt, leraren uit Menorca en Ibiza ook deze aanvulling ontvangen als de berichtgeving als zeer moeilijk wordt geclassificeerd.

Tweede aanvulling, vanwege moeilijke dekking

Het vorige pluspunt komt overeen met de posities die erg moeilijk in te vullen zijn, maar Voor degenen die moeilijk te bedekken zijn, is er ook een andere ontworpen.. Dit laatste zijn de organische en gekwalificeerde plaatsen die nodig zijn om de onderwijstaak van het schooljaar uit te voeren, hoewel ze deze in het geval van Ibiza en Menorca vanaf het academiejaar 2025/2026 zullen gaan ontvangen.

Bovendien is het bedrag anders: bij docenten wel bestemd voor Ibiza zal dit 200 euro zijn en voor die op Menorca 100 euro, beide maandelijks te ontvangen gedurende de 12 maanden van het jaar. Het jaar daarop (2026/2027) zou het stijgen naar respectievelijk 300 en 200 euro.

De minister van Onderwijs en Universiteiten, Antoni Vera, legde tijdens de Technische Tabel over insulariteit ook uit dat de plaatsen aan de conservatoria, de officiële taalscholen en de scholen voor kunst en ambachten van Ibiza, Formentera en Menorca ook tot moeilijke dekking zullen worden verklaard.

Aanvulling van gevaar, ontberingen en toxiciteit

Aan dezelfde technische tafel heeft de regering van de Balearen ingestemd met dit voorstel weer een nieuwe toevoeging van gevaar, ontberingen en giftigheid voor alle leraren in penitentiaire centra, opvang- of beschermingsprogramma's voor minderjarigen, ziekenhuiscentra of herstellingsoorden aan huis. De ontvangst ervan begint volgend studiejaar 2024/2025 en bedraagt ​​250 euro, oplopend tot 300 euro in het daaropvolgende jaar. Met de goedkeuring ervan zijn de Balearen de eerste autonome gemeenschap in Spanje geworden die deze plus toepast.