De stad in Spanje die een gratis huis aanbiedt voor het runnen van een bar, waarbij alle kosten betaald zijn

Nieuws

Hij stad El Bustegesitueerd in Zaragozapresenteert een origineel voorstel, waartoe hij exclusieve toegang heeft gehad Nieuwswerkvoor strijd tegen de ontvolking en geef leven aan een van de meest emblematische bedrijven: de Teleclub Bar. Daartoe heeft zij een baanaanbieding aangekondigd voor een echtpaar met twee kinderen tussen 2 en 13 jaar oud, die de leiding willen nemen over dit etablissement, dat vandaag op volle capaciteit draait. In ruil daarvoor krijgen ze gratis huisvesting: een ruime woning met vier slaapkamers.

Het hebben van gratis accommodatie is erg aantrekkelijkDaarbij komt nog de toezegging van de burgemeester van de stad, José Ángel Villalba, om de kosten te betalen die door de bar worden gegenereerd, namelijk elektriciteit, water en verwarming. Op deze manier zal wat ze bereiken door het runnen van het bedrijf, naast een salaris, niet de 'bite' hebben van de gebruikelijke facturen.

De gemeente El Buste heeft 72 inwoners, volgens gegevens van de provinciale raad van Zaragoza (2022), en een oppervlakte van 7,61 vierkante meter. Het ligt 77 kilometer van Zaragoza en heeft een zeer opvallende natuurlijke omgeving.

Gratis huis en baan in de enige bar in de stad

De Teleclub is een volledig operationele bar die momenteel wordt beheerd door een aantal medewerkers. Maar ze vertrekken en de burgemeester van de gemeente El Buste heeft gesproken Nieuwswerk over de toekomst die een bedrijf te wachten staat dat weigert te stoppen. Deze vacatures moeten met spoed worden ingevuld.

“Momenteel is er een koppel dat hun werk aan de bar doet, al gaan ze weg en zal ik de selectieprocedure opnieuw moeten openen. De baan zou vanaf augustus beschikbaar zijn”, zegt José Ángel Villalba.

In ruil voor een rustige, vertrouwde baan met veel mogelijkheden biedt de gemeente een gratis woning aan. “Ze zouden niets betalen voor een huis met vier slaapkamers.” Het huis is groot, ja, maar dat komt doordat onder de vereisten om voor deze functie te kunnen solliciteren blijkt dat het gezin twee kinderen moet hebben tussen de 2 en 13 jaar oud.

De reden is de bedoeling van het schoolvervoer te verbeteren en te voltooien. Kinderen naar school brengen vereist een minimum en beetje bij beetje wordt verwacht dat deze stad opnieuw bevolkt zal worden. Dat ‘leeggemaakte Spanje’ heeft geen last van het normale leven van de gemeente.

Alle kosten betaald

Villalba verplicht zich ertoe dat toekomstige medewerkers zorg dragen voor de kosten van elektriciteit, water en verwarming, die in dat gebied tijdens de wintermaanden zo noodzakelijk zijn. Wat betreft het salaris “hangt het af van wat er in de bar wordt gegenereerd.” Een etablissement dat onlangs is gerenoveerd en onder meer is voorzien van een zonnepanelensysteem.

Dit baanaanbieding met gratis huis Het was al eerder van kracht. Uit de ruim duizend telefoontjes die de burgemeester ontving, werd uiteindelijk het echtpaar geselecteerd dat momenteel de leiding over het pand overneemt. Er kwamen destijds mensen uit heel Spanje: uit het noorden of het zuiden, maar er waren er velen die niet aan de eisen voldeden.

Uiteraard moeten kandidaten interesse en toewijding tonen om in deze stad te blijven wonen. Om deze vacature aan te vragen, moet u naar de Facebook-pagina van de gemeenteraad van El Buste gaan, vanwaar u een bericht kunt sturen.