De SEPE heeft al een datum: het werkgelegenheidsportaal 'Empléate' zal weer actief zijn

Nieuws

Een van de grootste zoekmachines die het meeste rendement op de arbeidsmarkt in Spanje oplevert, is de Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE). Het bestaat uit Empléate en is de plaats waar alle vacatures en vacatures beschikbaar van alle autonome werkgelegenheidsadministraties en andere overheidsadministraties van het land. Sinds ongeveer twee weken hebben velen geen toegang meer tot de dienst omdat deze niet beschikbaar is. Ze willen dus weten wanneer ze naar verwachting worden opgelost en hoe ze te weten kunnen komen over de aanbiedingen die eruit komen.

Om dit te beantwoorden, Nieuws Werk heeft contact opgenomen met de SEPE en is eigen directeur geweest, Gerardo Gutiérrez, die de redenen voor deze “servicestoring” heeft uitgelegd en ook een datum heeft gegeven waarop deze weer beschikbaar zal zijn. Tegelijkertijd heeft het bevestigd welke mogelijkheden er openstaan ​​om werk te vinden terwijl je werkloos bent.

Indien een gebruiker van de 'Empléate' portal toegang wil krijgen tot de webportal, zal bij binnenkomst op het scherm de volgende melding verschijnen: “We werken aan het verbeteren van de kwaliteit van de Portal-diensten. Om deze reden is de dienst momenteel niet beschikbaar. “We betreuren het eventuele ongemak dat dit kan veroorzaken.”

Wanneer is het SEPE-arbeidsportaal 'Empléate' weer beschikbaar?

Zoals Gutiérrez bevestigt: “Het 'Empléate'-portaal zal binnen een paar dagen opnieuw worden geactiveerd. We werken aan het verbeteren van de portal die technologisch moet worden bijgewerkt. Deze week zal hij waarschijnlijk weer verkrijgbaar zijn.”.

Met betrekking tot de reden waarom deze vertraging heeft plaatsgevonden, rechtvaardigde hij het volgende: “We hebben de paasvakantie moeten doormaken en we hebben geprofiteerd van het feit dat er minder zoekactiviteit was om de verbetering te bevorderen en de komende dagen zal deze actief zijn.”

Ondanks deze vertraging wilde de organisatie een boodschap van kalmte uitstralen: “Er is geen sprake van onoplettendheid over vacatures in het land, maar Het enige dat u hoeft te doen, is naar de 17 regionale diensten voor arbeidsvoorziening gaan op hun eigen websites.”

Iedereen die geïnteresseerd is om zo snel mogelijk een baan te vinden, krijgt deze optie mogelijk gemaakt door de openbare werkgelegenheidsadministratie van de autonome gemeenschap waar hij of zij woont; bijvoorbeeld de SAE in Andalusië; of waar u ook wilt gaan werken en solliciteer op de functie die het beste bij u past.

Dat mogen we niet uit het oog verliezenmensen die werk zoeken die een werkloosheidsuitkering ontvangen, zoals werkloosheidsuitkeringen of werkloosheidsuitkeringen, hebben de verplichting om geen enkel aanbod van de SEPE af te wijzen met de activiteitenverbintenis ondertekend en dat u moet bewijzen dat u actief op zoek bent naar werk.