Ayuso kent € 1.600 toe aan arbeidsfunctionarissen die werk vinden voor werklozen

Nieuws

De president van de Gemeenschap van Madrid, Isabel Diaz Ayuso, heeft zijn nieuwe productiviteitsmodel aangekondigd met doelstellingen voor het personeel van het arbeidsbureau. Ambtenaren krijgen een salarisbonus van 1.600 euro per jaar, als ze betere resultaten behalen in hun werkprestaties door ‘werklozen aan een baan te helpen’. Ayuso streeft er dus naar om 'de Administratie efficiënter te maken'.

In totaal werken er 644 werknemers van de 42 arbeidsbureaus in de regio De gemeenschap van Madridzij zullen in staat zijn om de extra loon als ze hun doelstellingen overtreffen, terwijl ze, in de woorden van de president, “helpen met de oriëntatie en personalisering van de dienst” bedoeld voor mensen die zoeken naar werk in de regiodat ‘de meeste kansen biedt dankzij zijn open beleid dat werkgelegenheid, investeerders en bedrijven aantrekt’.

Extra loon voor arbeidsfunctionarissen

Zoals uitgelegd door de Madrid Executive, heeft de nieuwe beloning die ambtenaren zullen ontvangen van het Arbeidsbureau is het een extra uitkering bovenop je salaris. Dit pluspunt zal zijn tot 40% van het jaarlijkse bedrag van het bestemmingssupplementwat betekent dat bijvoorbeeld een senior technicus die voldoet aan de gestelde doelstellingen een premie kan ontvangen van circa 1.600 euro per jaar.

De doelen die werknemers moeten bereiken, worden elk half jaar vastgesteld, dus extra wordt tweemaal per jaar uitbetaald, in het eerste en derde trimester. Onder de prestatievariabelen waarmee rekening zal worden gehouden om het werk van ambtenaren te evalueren, zullen er indicatoren zijn zoals:

  • Zorg verleend
  • Aangepaste diagnostiek
  • Aantal contracten voortgekomen uit bemiddeling
  • Anderen

De doelstellingen zullen elk semester worden aangepast op basis van de verbintenissen van de Gemeenschap van Madrid.

Nieuwe dienst 'Telefonische afspraak'

Tijdens haar bezoek aan de nieuwe faciliteiten van het arbeidsbureau Barrio del Pilar kondigde Isabel Díaz Ayuso ook aan dat er een nieuwe telefonische afsprakendienst voor de gemeenschap van Madrid. Hierdoor kunnen gebruikers met een simpel telefoontje een aantal procedures uitvoeren.

Om deze nieuwe dienst te gebruiken, moet u het Elektronische Kantoor betreden en de persoonlijke of telefonische modus kiezen, die wordt ingeschakeld voor procedures zoals: reactivering van de vraag naar werkgelegenheid, gepersonaliseerde rapporten of verlenging. Het belangrijkste doel is om de toegang te vergemakkelijken voor mensen met mobiliteitsproblemen of die in afgelegen plattelandsgebieden wonen en niet kunnen reizen.