De mooiste stad van Zweden zoekt Spanjaarden om te werken en biedt salarissen tot 47.000 euro

Nieuws

Een van de mooiste en meest toeristische steden van Zweden, de Marstrand-eiland, zoekt naar Spaanse werknemers via de Eures-netwerk (goedgekeurd door de staatsdienst voor arbeidsvoorziening, SEPE). Deze functies zijn verspreid over verschillende professionele sectoren, zoals de horeca, de mechanica en een van de fundamentele pijlers ervan: ambachten. De dag zit vol en het salaris verandert. Het gemiddelde salaris ligt rond de 3.877 euro per maand.

De stad, omringd door de zee, heeft ongeveer 1.300 inwoners. Een omstandigheid die geen invloed heeft op de werkende markt en in die zin zijn er vacatures voor koks, bedienden in kledingwinkels, managers van mechanische werkplaatsen of ouderenverzorgers. Wat ze niet specificeren is of het contract voor onbepaalde tijd of tijdelijk is, en ook niet wat het werkschema is. Op ervaringze vragen niet om veel functies en ze zijn niet veeleisend qua studie.

Wat wel bekend kan zijn, of op zijn minst kan worden aangenomen, is het salaris. Het wordt ook niet gepubliceerd in de vacatures, maar volgens de SEPE bedraagt ​​het gemiddelde salaris in Zweden 45.522 euro in 2022, wat zich vertaalt in 3.877 euro per maand als het wordt berekend in 12 betalingen. Het minimumloon bedraagt ​​17.000 kronen (SEK), wat neerkomt op 1.487 euro.

Vacatures om in Zweden te werken

Marstrand-eiland heeft meerdere mogelijkheden om een ​​baan te krijgenen om in het buitenland te kunnen werken. Je koffers pakken en op zoek gaan naar nieuwe banen is een van de meest herhaalde wensen van jongeren zonder ervaring.

  • Chef-kok, chef-kok aan huis, fulltime, 2 jaar ervaring met het bereiden van zowel warme als koude menu's is een pré. Het vermogen om verantwoordelijkheden te aanvaarden is vereist.
  • Werkgelegenheid in de nautische sector, bij een bedrijf in zeilaccessoires en bootuitrusting. Vereisten: een goede fysieke conditie hebben en kennis hebben van CNC-machines. Hoewel het niet nodig is om Zweeds te spreken, is het wel belangrijk dat je vloeiend Engels spreekt.
  • Havshotell is op zoek naar een chef-kok die ervaring heeft met het organiseren van grote evenementen, gezelligheid en nieuwsgierigheid worden gewaardeerd.
  • Chef-kok die ontbijten bereidt in een toeristisch hotel, een eerdere ervaring van twee jaar in een keuken, gespecialiseerd in ontbijten, gewend om in teamverband te werken en gemakkelijk te reizen zijn.
  • Bediende van een klein bedrijf genaamd Pelle P. Het personeel moest aan de zomercampagne werken. We hebben iemand nodig die dynamisch is, die de verkoop kan stimuleren, met een resultaatgericht salaris. Je voert vervangende taken uit, plaatst materiaal in de rekken en houdt het pand en het magazijn schoon en netjes. Werkdag van 20 uur per week, enkel voor het zomerseizoen (juni, juli, augustus).

Hoe solliciteer je naar een baan op Marstrand Island?

Om u in te schrijven voor een van de banen die door verschillende bedrijven op het eiland Marstrand worden aangeboden, moet u zich aanmelden bij het Eures-netwerk en via de zoekmachine zowel 'Zweden' als de naam van deze toeristische gemeente invoeren. De lijst met beschikbare vacatures wordt geopend.

Natuurlijk moet er rekening mee worden gehouden dat veel ervan in het Zweeds of Engels geschreven lijken, dus het is noodzakelijk om een ​​vertaler te gebruiken als de taal niet bekend is. Bij het vinden van de vacature moeten de arbeidsomstandigheden worden beoordeeld. Aan het einde staat een grijs vak met de tekst 'Hoe u op de functie kunt solliciteren'. Er verschijnt een e-mail waarin u uw CV kunt sturen of een link die naar een officiële pagina leidt waar de vacature staat.