De Collectieve Textielhandelsovereenkomst in Madrid gaat verder met de ondertekening van een voorovereenkomst

Nieuws

Na een jaar van moeizame onderhandelingen heeft de… ondertekening van een voorovereenkomst voor het nieuwe Collectieve overeenkomst van de textielhandel in Madrid. CCOO, de belangrijkste vakbond in de sector en de werkgevers, zijn het eens geworden over de maatregelen die moeten worden genomen om de omstandigheden van werknemers zoals Salarisverhoging van 14%wat de grootste zal zijn in de hele geschiedenis van textielwerknemers.

Deze voorovereenkomst heeft volgens de vakbonden tot doel “de arbeidsomstandigheden van het personeel dat er deel van uitmaakt te reguleren, waarbij de nadruk vooral ligt op koopkracht herstellen voor zover de omstandigheden het ons toelaten.”

De maatregelen van de nieuwe Textiel CAO

De vakbonden, geleid door de Arbeiderscommissies (CCOO), verzekeren dat de ondertekening van deze voorafgaande overeenkomst van de Madrid Textile Collective Agreement aanzienlijke verbeteringen voor werknemers in de sector, zoals:

  • Totale salarisverhoging in drie jaar van 14%: 5% voor 2023 met terugwerkende kracht tot 1 januari, 4,5% met terugwerkende kracht voor 2024 en 4,5% voor 2025.
  • De geldigheidsduur van de overeenkomst bedraagt ​​drie jaar.
  • Consolidatie van complementaire uren in contracten van 50% voor dagen tot 20 uur van de gewerkte uren in het direct voorafgaande jaar, en 30% voor langere dagen.
  • Transformatie van Plus Transporte naar één enkel salarisconcept (niet-proportioneel) dat in 12 maandelijkse termijnen in rekening wordt gebracht.

De verwachting is dat de volgende 25 januari Er wordt nog een bijeenkomst gehouden om het ontwerp op te stellen definitieve tekst van het verdraginclusief de juridische wijzigingen om door te gaan met de ondertekening ervan.