De BOE publiceert de oproep tot verzet tegen de Guardia Civil: deadlines, vereisten en examengeld

Nieuws

Hij Officiële Staatscourant (BOE) heeft vandaag, 25 juni, de oproep gepubliceerd voor de Directoraat-Generaal van de Guardia Civil voor de opposities met 2.721 plaatsen. Deze posities, die deel uitmaken van een openbaar werkgelegenheidsaanbod (OPE) waarmee de regering de staatsveiligheidstroepen en -organen wil versterken, zijn al goedgekeurd door de Raad van Ministers. Wie er één krijgt, wordt dat ook carrière ambtenaar binnen het Korps van de Benemérita.

Het verzet tegen toegang tot de Guardia Civil is via directe toegang, om toegang te krijgen tot de Opleidingscentra voor de Guardia Civil voor de Schaal van korporaals en bewakers van dit lichaam. Van de 2.721 plaatsen zijn er 1.089 voor beroepssoldaten van Troepen en Matrozen van de Strijdkrachten die minimaal 5 dienstjaren moeten hebben. Daarentegen zijn er 1.432 vrije plaatsen aangekondigd en 200 voor studenten van het Young Guards College.

Zoals blijkt uit de BOE is de aanmeldingstermijn voor opposities van de Guardia Civil gelijk Het opent op 26 juni en sluit op 16 julidat wil zeggen vijf werkdagen vanaf de dag nadat het in het officiële document is gepubliceerd.

Vereisten om te werken als burgerwacht

De eisen die nodig zijn om deze oproep voor toegang tot de Guardia Civil te kunnen aanvragen, zijn ook terug te vinden in de oproep en op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het is niet nodig om een ​​hogere opleiding te hebbenen om het te kunnen onderzoeken zal het voldoende zijn verplicht secundair onderwijs hebben afgerond. Bovendien is de Spaanse nationaliteit vereist, om niet van burgerrechten te worden beroofd en om geen strafblad te hebben.

Kandidaten mogen ook niet als verdachte, gerechtelijk onderzochte of beschuldigde betrokken zijn bij enige gerechtelijke procedure wegens een opzettelijk misdrijf. Wat de leeftijd betreft, moet je dat wel doen minimaal 18 jaar en maximaal 40 jaar oud zijn.

Rekening houdend met het feit dat dit een baan is waarbij de fysieke conditie belangrijk is, moet je over goede geschiktheid voor tests beschikken en een medische keuring overleggen.

Hoe u zich kunt registreren voor opposities van de Guardia Civil

Voordat de registratieperiode afloopt, moet u de aanvraag indienen via het elektronische hoofdkwartier van de burgerwacht (hoofdkantoor.guardiacivil.gob.es) en selecteer de procedure 'Verzoek tot toelating tot de schaal Korporaals en Garde'.

Om het registratieproces te voltooien, heeft u voor deze functies een elektronisch certificaat, DNI of sleutelsysteem nodig:

  • Voer de registratie volledig elektronisch uit.
  • Betaal de kosten.
  • Onderteken de aanvraag.
  • Verkrijg een bewijs van registratieregistratie.
  • Controleer de status van het bestand door 'Mijn bestanden' in te voeren.

Hij vergoeding prijs is 11,66 euro als examengeld. Maar degenen die geregistreerd staan ​​als werkzoekende, leden van grote gezinnen met een 'bijzonder karakter' of slachtoffers van terrorisme en andere individuen kunnen worden vrijgesteld van deze verplichte betaling, zolang ze maar geaccrediteerd zijn.